Ας μπούμε κατευθείαν στο... ψητό! (vids)

Μιχάλης Τσαμπάς
Ας μπούμε κατευθείαν στο... ψητό! (vids)

bet365

Τα λέει όλα ο τίτλος. Δεν χρειάζονται πολλά-πολλά λόγια και μεγάλες αναλύσεις! Η Μεγάλη Εβδομάδα... πέρασε και για φέτος στην ιστορία και το Πάσχα έφτασε. Ημέρα γιορτής, αλλά κυρίως ημέρα που το φαγητό έχει την τιμητική του και το G-Weekend το ξέρει καλά!

Από όποια περιοχή της Ελλάδας κι αν κατάγεστε σίγουρα υπάρχει κάποιος τρόπος για να φτάσει στο πιάτο σας το αρνάκι και το κοκορέτσι, το μεσημέρι της Κυριακής. Τώρα αν τυχαίνει και είστε από τα μέρη που η σούβλα λατρεύεται ως κάτι ιερό (σ.σ καλή ώρα όπως ο υπογράφων) τότε ακόμη καλύτερα. Το αρνί στην σούβλα και η συνοδεία από το κοκορέτσι είναι γνώριμες εικόνες για το Πάσχα των Ελλήνων.

Ακόμη κι αν δεν είστε... μετρ του ψησίματος ή του συγκεκριμένου φαγητού προφανώς θα έχετε βρεθεί σε ένα σπίτι, σε μια παρέα, όπου ψήνουν και το χαίρονται. Άλλωστε ακόμη πιο σημαντικό από να απολαύσεις μια καλή μερίδα από ψητό αρνί, είναι όλη η διαδικασία μέχρι να φτάσει στο πιάτο σου. Αν πιάνετε τα «βαθύτερα μηνύματα» των παραπάνω γραμμών προχωρήστε άφοβα. Δεν σας φοβάμαι. Τον γνωρίζετε καλά τον δρόμο προς την επιτυχία.

Αν όμως είστε... πρωτάρηδες ή δεν κατέχετε καλά το συγκεκριμένο «σπορ», το G-Weekend και το www.akispetretzikis.com είναι για άλλη μια εβδομάδα εδώ, ώστε να σας καθοδηγήσουν μαεστρικά. Θα είναι κρίμα να έχετε κάνει τόσα έξοδα, να σπαταλήσετε τόσο χρόνο, να έχετε τόσο μεγάλη προσμονή και στο φινάλε να μην πάει τίποτα καλά. Με λίγα λόγια να μείνετε και νηστικοί και να χαλάει όλο το σκηνικό που το περιμένετε τόσες ημέρες.

Οπότε καλή ανάγνωση στις οδηγίες, δείτε με προσοχή και το video και όλα καλά θα πάνε. Βεβαίως όταν το αρνί μπει στην σούβλα κι αρχίσει να γυρίζει, έχετε όλο το χρόνο να πιείτε το κρασί ή την μπύρα σας, να τσουγκρίσετε για το έθιμο τα κόκκινα αυγά με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, αλλά βεβαίως να τσιμπάτε και κάτι... εν αναμονή του κυρίως πιάτο.

Το κοκορέτσι είναι ο καλύτερος μεζές της ημέρας. Την ώρα που βγαίνει ζεστό από την σούβλα είναι «λουκούμι». Εξάλλου μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι πολύς κόσμος... πέφτει με τα μούτρα στο κοκορέτσι, οπότε το μεσημέρι όταν βγαίνει το αρνί από την σούβλα δεν είναι και ιδιαίτερα ζωηρός! Φυσικά στο www.akispetretzikis.com θα κλικάρετε για να βρείτε βήμα-βήμα τον σωστό δρόμο και προς το ιδανικό κοκορέτσι στην σούβλα. Και με βαθμό δυσκολίας μόλις το 2. Οk, Ok, επειδή δεν το κάνετε και κάθε μέρα άντε να ανεβάσουμε τον βαθμό στο 4. Αλλά ως εκεί...

Κλείνοντας κάτι σημαντικό, για να μην έχουμε «τρεχάματα» σε μια από τις πιο ωραίες ημέρες του έτους. Αν είστε στο target group που προέρχεστε από εβδομάδα νηστείας, μπείτε στη... μάχη, αλλά ας είναι αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά. Δεν χρειάζεται να ψάχνετε τέτοια μέρα νοσοκομείο που να εφημερεύει και να χαλάσει το πλάνο και το δικό σας και των δικών σας.

Άλλωστε γι' αυτό υπάρχει και η μαγειρίτσα. Το φαγητό της μιας ημέρας του χρόνου. Ή για την ακρίβεια της μίας νύχτας. Λίγο μετά την Ανάσταση μας περιμένει στο στρωμένο τραπέζι. Απορία δική μου, όπως και πολλών είναι «γιατί την μαγειρίτσα δεν την τρώμε άλλη μέρα», αλλά αυτό θα το λύσουμε σε κάποιο άλλο Gazzetta Weekend.

Βέβαια δεν γίνεται όλη μέρα να τρώμε κρέας... Καλά, μη βαράτε. Γίνεται και παραγίνεται. Απλά κάποια στιγμή έτσι για το... σβήσιμο, καλό θα είναι να αλλάξουμε γεύση. Τι καλύτερο από ένα γλυκάκι; Η πρότασή μας είναι μια Μπάμπκα σοκολάτας! Ένα γλυκό ψωμί που φτιάχνεται την περίοδο του Πάσχα και σημαίνει γιαγιά! Μη ρωτάτε περισσότερα. Μην χάνετε χρόνο... Μισή ώρα προετοιμασία, άλλα 45 λεπτά ψήσιμο και καλή σας απόλαυση!

Αυτά... Χρόνια Πολλά και να προσέχετε. Όλα με μέτρο!




 

Τελευταία Νέα