Η No 1 γιορτή της μηχανοκίνησης στο ΟΑΚΑ (pics & vid)

Gazzetta team
Η No 1 γιορτή της μηχανοκίνησης στο ΟΑΚΑ (pics & vid)

bet365

Το G-Weekend σας… ξεναγεί στην κορυφαία μηχανοκίνητη περιπέτεια της χώρας, το 14o Motor Festival που θα λάβει χώρα το τριήμερο, 3 με 5 Μαϊου στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Αυτοκίνητα σε δύο ρόδες, «ιπτάμενοι» οδηγοί αγωνιστικών μοτοσυκλετών, ο ιστορικός «Γύρος του θανάτου», 4Χ4 «θηρία» να… διαλύουν ό,τι βρεθεί στο διάβα τους και από κοντά ο KIT, οι Dukes, ο Kεραυνός McQueen, o Herbie και η… βγαλμένη κατευθείαν από τις σελίδες του μυθιστορήματος του Στίβεν Κινγκ, Christine, θα βρίσκονται το τριήμερο 3 έως και 5 Μαΐου στο ΟΑΚΑ κι εσύ θα… κάτσεις στον καναπέ του σπιτιού σου;

Ας αρχίσουμε, όμως, την… ξενάγηση. Τα παραπάνω είναι ένα μόνο μέρος του μενού, καθώς οι επαγγελματίες οδηγοί του φεστιβάλ από Ελλάδα και εξωτερικό εγγυώνται για θέαμα που θα ανεβάσει την αδρεναλίνη στο κόκκινο τόσο στην On (ασφάλτινη) όσο και στην Off (χωμάτινη) Road αρένα του ΟΑΚΑ. Motocross shows, Stunt & Extreme Stunt Shows, Trial Shows, Drift Shows, Drag Shows, 4X4 Shows, Rally Shows και Kart & Mini Moto Shows θα εκτυλίσσονται χωρίς διακοπή με πρωταγωνιστές τους επαγγελματίες showmen του χώρου, που την τελευταία διετία προσέλκυσαν χιλιάδες θεατές στα προηγούμενα φεστιβάλ σε Ιωάννινα, Λάρισα, Τρίκαλα, Μέγαρα και Κόρινθο.

Οι διοργανωτές κάνουν λόγο για… εκρηκτική, θρυλική αναβίωση στην Αθήνα του πιο φαντασμαγορικού μηχανοκίνητου event, με επίδειξη οδηγικών ικανοτήτων που θα αφήσουν άφωνους μικρούς και μεγάλους. Έχουν δίκιο…

Παράλληλα, στην αρένα του 14ου Motor Festival θα παρελάσουν τα πιο διάσημα τηλεοπτικά αυτοκίνητα. Έτσι, για να μελαγχολήσουν λίγο οι μεγαλύτερης ηλικίας βλέποντας τον μοναδικό Knight Rider, κοινώς τον KIT, να υπακούει στο κάλεσμα του κυρίου του για νέες περιπέτειες, τους Dukes να ίπτανται ξανά, τον Herbie το κατσαριδάκι να μεταμορφώνεται και την Christine να ζωντανεύει ξανά. Ο Κεραυνός McQueen έρχεται για να δείξει ότι κι ο νέος είναι ωραίος!

Φυσικά θα υπάρχει και το… βαρέλι! Το πιο ιστορικό κόλπο της μηχανοκίνησης, ο «Γύρος του θανάτου», που θα βρεθεί για πρώτη φορά στα χρονικά στο ΟΑΚΑ, ακριβώς δίπλα από την αρένα. Και θα γίνει ανάρπαστος.

Η έκθεση του φεστιβάλ

Τέλος, από ένα τέτοιο event της μηχανοκίνησης δεν θα γινόταν να λείπουν οι εκθέτες καλύπτοντας τα πάντα από τον χώρο των «4» και των «2» τροχών: Classic Generation με δεκάδες κλασικά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, New Generation με νέα μοντέλα αυτοκινήτων, φορτηγών και μοτοσυκλετών, Space Generation με εκθέτες από τον χώρο της βελτίωσης, Combat Accessories με αξεσουάρ περιποίησης και ανταλλακτικών, Truck section & 4x4, Service Park με τα αγωνιστικά και Space station για Service, καύσιμα και λιπαντικά.

Με λίγα λόγια; 14o Motor Festival από τις 3 έως και τις 5 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο και απλά... απογειώνεσαι! Την Παρασκευή 3 Μαΐου οι πόρτες (είσοδος από την Κύμης) θ’ ανοίξουν στις 7 το απόγευμα με το Opening Party και ασταμάτητα Shows μέχρι τις 11 το βράδυ, ενώ το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μαΐου οι πόρτες για το κοινό θα ανοίγουν στις 11 το πρωί και θα κλείνουν στις 10 το βράδυ, για ένα μοναδικό μηχανοκίνητο τριήμερο.

 

Τελευταία Νέα