Ο πρωταγωνιστής των Gremlins στο G-Weekend για Gizmo και... Κέρκυρα!

Γιάννης Γεωργόπουλος
Ο πρωταγωνιστής των Gremlins στο G-Weekend για Gizmo και... Κέρκυρα!

bet365

O σταρ των Gremlins, Zach Galligan 34 χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία της ταινίας μίλησε στο G-Weekend για τον Gizmo, τα υπόλοιπα τερατάκια και την... Κέρκυρα.

«Μην του ρίξετε νερό, ποτέ μην το ταΐσετε μετά τα μεσάνυχτα και μην το εκθέσετε σε δυνατό φως».

Το 1984 κυκλοφορεί η ταινία-σταθμός Gremlins. Πρωταγωνιστής το γλυκύτατο Mogwai ονόματι Gizmo που αγαπήθηκε όσο λίγοι κινηματογραφικοί ήρωες. Ο συνδυασμός τρόμου και κωμωδίας σε χριστουγεννιάτικο φόντο προσέδωσε στην ταινία τον χαρακτήρα του cult και του διαχρονικού χτίζοντας τον δικό της μύθο.

Πρόκειται για μια παραγωγή του Steven Spielberg την οποία υποστήριξε εξ αρχής, με τον Chris Columbus να γράφει το σενάριο και τον Joe Dante να αναλαμβάνει την σκηνοθεσία.

Ο πατέρας του 19χρονου Billy Peltzer βρίσκεται στην Άπω Ανατολή σε επαγγελματικό ταξίδι. Εκεί, σε ένα αλλόκοτο κατάστημα βρίσκει ένα παράξενο ζωάκι, το οποίο αποφασίζει να κάνει δώρο στον γιο του παρά τις αρχικές ενστάσεις του ιδιοκτήτη. Ο τελευταίος συμβουλεύει τον πατέρα του Billy να μην το εκθέσει σε φως, να μην το ταϊζει μετά τα μεσάνυχτα και να μην το βρέχει! Σε αντίθετη περίπτωση οι συνέπειες θα είναι οδυνηρές και θα οδηγήσουν ακόμη και σε απώλεια ζωών.

Ο Billy θα αγαπήσει τον Gizmo, όμως άθελα του θα παραβεί τις παραπάνω εντολές με συνέπεια τα Mogwai να πολλαπλασιαστούν αποκτώντας εχθρικές διαθέσεις απέναντι στους ανθρώπους, αφού σκορπούν τον τρόμο στην πόλη.

Πρόκειται για την ταινία που μέσα σε μια νύχτα απογείωσε την φήμη του πρωταγωνιστή της, Zach Galligan.

O 54χρονος ηθοποιός ταυτίστηκε με τον συγκεκριμένο ρόλο και ακόμη και σήμερα παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής και αγαπητός.

To G-Weekend συνάντησε στο Εδιμβούργο τον πρωταγωνιστή των Gremlins, ο οποίος θυμήθηκε την εποχή των «Gremlins» κάνοντας τα γυρίσματα για την ταινία που άφησε εποχή πριν από 34 χρόνια.

«Τα θυμάμαι όλα λες και ήταν χθες, αλλά κάποιες φορές μου φαίνονται πολύ μακρινά. Μου άρεσε που η ταινία είχε ισόποση δόση χιούμορ και τρόμου. Ακροβατούσε κάπου ανάμεσα σε δύο άκρα.

Πήρα μέρος σε τρεις πρόβες προτού πάρω τον ρόλο του Billy Peltzer. Άρεσε στον Stever Spielberg η χημεία που είχα με την Phoebe Cates. Αρκετοί ηθοποιοί διεκδίκησαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά το γεγονός πως ήδη γνώριζα την Phoebe λειτούργησε θετικά».

Ο Galligan εξήγησε πως τα Gremlins στη σημερινή εποχή είναι ακόμη πιο δημοφιλή από τότε που κυκλοφόρησαν.

«Και μόνο που μετά από 34 χρόνια με αναγνωρίζουν από αυτή την ταινία και ο κόσμος μου ζητάει αυτόγραφα και φωτογραφίες αντιλαμβάνεται κανείς την επίδραση της.

Είχε πλάκα θυμάμαι στα γυρίσματα, όμως δουλέψαμε σκληρά για να φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ήμουν 19 ετων στα γυρίσματα και 20 όταν κυκλοφόρησαν τα Gremlins, αλλά αισθανόμουν πως θα εξελίσσονταν σε μεγάλη επιτυχία».

Σύμφωνα με τον Αμερικανό ηθοποιό το ίντερνετ συνετέλεσε τα μέγιστα στην κληρονομιά των Gremlins.

«Νομίζω πως τα Gremlins είναι πιο δημοφιλή τώρα παρά στην εποχή που βγήκε η ταινία. Υπάρχει εξήγηση γι' αυτό. Η δύναμη του ίντερνετ εκτόξευσε το φιλμ. Ο κόσμος μου λέει καθημερινά πόσο λείπουν στη σημερινή εποχή τέτοιου είδους ταινίες».

Σε αντίθεση με το Gremlins το σίκουελ του φιλμ που κυκλοφόρησε το 1992 δεν σημείωσε την ίδια επιτυχία.

«Νομίζω πως το Gremlins 2 δεν είχε την ίδια ανταπόκριση από το κοινό λόγω του σεναρίου, αλλά και της εποχής που επέλεξαν να βγει η ταινία. Δεν ήταν καλό το πλάνο της παραγωγής».

Ο Galligan τόνισε παράλληλα στο G-Weekend πως έχει επισκεφθεί την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Κέρκυρα αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

«Έχω έρθει στην Ελλάδα και κρατάω τις καλύτερες αναμνήσεις. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να επισκεφθώ πολλά μέρη, αλλά πήγα στην Κέρκυρα που είναι υπέροχο νησί. Μου άρεσε πολύ και ελπίζω στο μέλλον να επιστρέψω στη χώρα σας».

 

Τελευταία Νέα