Οι Iron Maiden πριν από κάθε συναυλία διοργανώνουν ματς!

Οι Iron Maiden πριν από κάθε συναυλία διοργανώνουν ματς!

bet365

Το G-Weekend γράφει για τα παιχνίδια που αγωνίστηκε ο ηγέτης των Iron Maiden, Steve Harris πριν από κάθε live! Γιατί δεν διοργανώθηκε ματς και στην Αθήνα...

Η ευρωπαϊκή περιοδεία Legacy of The Beast των Iron Maiden διήρκεσε σχεδόν τρεις μήνες και συνοδεύτηκε από διθυραμβικές κριτικές αναφορικά με την φόρμα στην οποία βρίσκεται η βρετανική μπάντα!

Στις 38 συναυλίες που δόθηκαν το περασμένο καλοκαίρι συμπεριελήφθη και η Αθήνα, όπου σημειώθηκε ρεκόρ προσέλευσης σε metal συναυλία με 36.000 οπαδούς της «Σιδηράς Παρθένου» να κατακλύζουν το Terravibe της Μαλακάσας, σε ένα live σταθμό στη χώρα μας.

Οι περισσότεροι γνωρίζουν την λατρεία της μπάντας και δη του ηγέτη της, Steve Harris για το ποδόσφαιρο.

Άλλωστε, ο θρυλικός μπασίστας στα νιάτα του ήταν εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει πρόωρα την ενεργό δράση για να επικεντρωθεί με το έτερο μεγάλο πάθος του, την μουσική δίνοντας σάρκα και οστά στο όραμα που είχε για τους Iron Maiden.

Ο Harris συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο όποτε του δίνεται η ευκαιρία, όμως λίγοι γνωρίζουν πως στο τελευταίο tour οι Iron Maiden είχαν διαμορφώσει με τέτοιο τρόπο το πρόγραμμα τους, έτσι ώστε ο «αρχηγός» παραμονές των συναυλιών να διοργανώνει ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις με τοπικές ομάδες.

Η Αθήνα, ήταν μια από τις ελάχιστες πόλεις όπου η μπάντα δεν έδωσε κάποιο ματς με τον 62χρονο μπασίστα να τονίζει πως αυτό συνέβη λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που επικρατούσε εκείνες τις μέρες.

Εκτός από τον Steve Harris σε αρκετά ματς πήρε μέρος και ο κιθαρίστας του συγκροτήματος, Adrian Smith. Οι Βρετανοί για τις ανάγκες των αγώνων έχουν τυπώσει τις δικές τους ποδοσφαιρικές φανέλες, ενώ υπάρχει άνθρωπος από το krew του συγκροτήματος, ο οποίος φροντίζει να έρχεται σε επαφή με ομάδες και να κλείνει γήπεδα προτού το συγκρότημα αφιχθεί στην εκάστοτε χώρα.

Στην ομάδα του του φυσικού ηγέτη των Maiden αγωνίζονται συνεργάτες, φίλοι αλλά και κάποιοι τυχεροί οπαδοί της μπάντας. Είναι χαρακτηριστικό πως ο διάσημος ηθοποιός και λάτρης των θρύλων του Heavy Metal, Χαβιέ Μπαρδέμ πήρε μέρος σε αγώνες της τελευταίας περιοδείας.

Τον περασμένο Αύγουστο σε συνεργασία με την Γκόρναλ Γιουνάιτεντ, ομάδα που μετέχει σε τοπική κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος διεξήχθη μια αναμέτρηση με ιδιαίτερη αίγλη, καθώς εκτός των άλλων πήρε μέρος και ο άλλοτε μπακ των Μπλάκμπερν, Μάντσεστερ Σίτι και Ρέιντζερς Κόλιν Χέντρι.

Ανάλογα ματς με την ομάδα του Harris, τους Maidonians, διεξήχθησαν στην Κρακοβία της Πολωνίας, αλλά και στην Ιταλία με τον δημοφιλή μουσικό παρά την ηλικία του να αποδεικνύει πέρα από την μουσική του κατάρτιση και το ταλέντο του στο ποδόσφαιρο.

«Είναι υπέροχο να παίζεις μπάλα πριν από τις συναυλίες από το να κάθεσαι. Σου δίνει ενέργεια για την συναυλία και βοηθάει το σώμα σου. Προσωπικά παίζοντας ποδόσφαιρο πριν από ένα live νιώθω πιο δυνατός», τόνισε ο ηγέτης του βρετανικού συγκροτήματος προσθέτοντας:

«Το ποδόσφαιρο είναι το ίδιο, όπως οι συναυλίες. Κάθε φορά που το κάνεις είναι ιερή γιατί ξέρεις πως θα έρθει η μέρα που δεν θα μπορείς να παίξεις άλλο. Έτσι το απολαμβάνεις περισσότερο».

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως χιλιάδες οπαδοί του συγκροτήματος υποστηρίζουν την Γουέστ Χαμ λόγω της λατρείας του Harris για τα «Σφυριά» τα οποία ακολουθεί από ηλικία 9 ετών...

Up the Irons!

 

Τελευταία Νέα