Ο Γκαζαριάν και η μάχη για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ! (vids & pic)

Ο Γκαζαριάν και η μάχη για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ! (vids & pic)

bet365

Ο πρώην μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού, Γκεβόργκ Γκαζαριάν, μιλά στο G-Weekend σε μία συνέντευξη διαφορετική από τις άλλες, όπου αναφέρεται ακόμα και στο σοβαρό θέμα της μεγάλης διαμάχης μεταξύ της χώρας του, της Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν για την περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

O 30χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός και πρώην παίκτης των Ολυμπιακού και Κέρκυρας όσα χρόνια και να περάσουν δεν δείχνει να ξεχνά την Ελλάδα. Ο Γκαζαριάν μίλησε στο G-Weekend για αρκετά θέματα και για το πως το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός πρέπει να είναι μακριά από την πολιτική και τα όποια εθνικά συμφέροντα. Μιλάει και για την Ελλάδα και για τον φίλο του, Χένρικ Μχιταριάν.

0% Γκανιότα* & Συναρπαστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Και αυτό εκτός των άλλων με αφορμή και την σύγκρουση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Μια εδαφική και εθνική σύγκρουση μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν για την αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η οποία ελέγχεται από την δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αλλά είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως μέρος του Αζερμπαϊτζάν. Η σύγκρουση έχει τις ρίζες της στις αρχές του 20ου αιώνα, αν και η παρούσα σύγκρουση άρχισε το 1988 και κλιμακώθηκε σε πλήρους κλίμακας πόλεμο στις αρχές του 1990. Παρά την υπογραφή επίσημης κατάπαυσης πυρός το 1994, στην περιοχή συνεχίζουν να υπάρχουν σποραδικές συγκρούσεις και συνοριακές εντάσεις.

«Ο αθλητισμός πάντα πρέπει να είναι μακριά από την πολιτική και τα όποια εθνικά συμφέροντα. Έχει άλλους σκοπούς. Ο αθλητισμός είναι για να ενώνει και όχι για να χωρίζει. Πραγματικά τέτοιες ερωτήσεις δεν είναι για εμάς και δεν το λέω με κακή έννοια. Συνολικά όλο αυτό το θέμα είναι δύσκολο και ίσως και επίπονο. Ομως ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο δεν είναι μέρος της πολιτικής», σχολιάζει σχετικά ο Γκαζαριάν.

Ο ΜΧΙΤΑΡΙΑΝ, Ο ΡΑΪΟΛΑ, Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ & Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ...

Η συζήτηση δεν θα μπορούσε να μην περιστραφεί γύρω από τον συμπαίκτη του στην Εθνική Αρμενίας και φίλο του Χένρικ Μχιταριάν αλλά και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του που είχε ήττες - σοκ όπως αυτή με το Γιβραλτάρ. «Ο Χένρικ είναι μία τεράστια προσωπικότητα για το ποδόσφαιρο της Αρμενίας και δεν το λεώ επειδή είναι φίλος μου και τον ξέρω από το ξεκίνημά του. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης και ένας τρομερός χαρακτήρας. Φίλος και συμπαίκτης για μία ζωή...», επισημαίνει.

Αναφορικά με την ήττα από το Γιβραλτάρ υπογράμμισε ότι «αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν δείχνει την πραγματική εικόνα του αγώνα. Ναι ήταν μία σκληρή ήττα για εμάς αλλά εάν δείτε τους αριθμούς και τα στατιστικά είχαμε 35 φάσεις για γκολ. Βέβαια όταν δεν σκοράρεις και ένας αντίπαλος πιο αδύνατος από σένα το κάνει η ευθύνη και το πρόβλημα είναι δικά σου».

Ο Γκαζαριάν ήταν ένας από τους παίκτες του πελατολογίου του Ραϊόλα. Πως κρίνει τον διάσημο και πολύ ισχυρό ατζέντη; «Για τον Μίνο προσωπικά έχω να λέω τα καλύτερα λόγια. Δεν κοιτάζω το τι γράφεται και λέγεται για εκείνον. Είναι ένας μάνατζερ που πάντα έδειχνε πραγματικό ενδιαφέρον για όλους τους παίκτες του και τους βοηθούσε ανά πάσα ώρα και στιγμή», απαντά.

Στον Ολυμπιακό δεν κατάφερε να καθιερωθεί και να μείνει. Τι θυμάται από το πέρασμά του από τον Πειραιά; «Μου λείπει πολύ η Ελλάδα γενικά ως χώρα. Στον Ολυμπιακό θυμάμαι έντονα τα παιχνίδια με Σίτι, Λίβερπουλ και Μίλαν στις ΗΠΑ. Φυσικά και χαίρομαι πολύ που πέρασα από μία τόσο μεγάλη ομάδα, όμως θεωρώ και πιστεύω πως θα μπορούσα να είχα βοηθήσει περισσότερο εάν έπαιζα παραπάνω. Υπάρχουν αρκετές ιστορίες από την ομάδα αλλά σίγουρα θυμάμαι την τρομερή ατμόσφαιρα στο γήπεδο με τον κόσμο και το πόσο πολύ με... αγκάλιασαν και προσπάθησαν να με βοηθήσουν όλοι», σημειώνει. Στην Πορτογαλία από την άλλη βελτιώθηκε πολύ ποδοσφαιρικά και έφτασε στο σημείο να μπαίνει στην τοπ 11άδα της αγωνιστικής: «Στην Πορτογαλία όντως βελτιώθηκα και σαν να βρήκα τον εαυτό μου. Είναι μία 'ζεστή' και φιλόξενη χώρα και μοιάζει αρκετά με την Ελλάδα. Σε όλες τις χώρες θέλεις τον χρόνο της προσαρμογής σου. Έτσι και στην Πορτογαλία. Ένιωσα καλά και δυνατός και νομίζω πως από την καλή ψυχολογία μου βγήκαν και πιο καλά ματς. Νομίζω ότι στην Πορτογαλία βρήκα και ένα πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον και ένα πιο καλό πρωτάθλημα και με βοήθησε και αυτό».

 

Τελευταία Νέα