Πάρος: Ένα νησί για όλους και για όλα

Πάρος: Ένα νησί για όλους και για όλα

bet365

To Gazzetta Weekend Journal συνεχίζει τις προτάσεις για διακοπές με την πανέμορφη Πάρο. Ο,τι πρέπει να ξέρετε για το νησί που αναγορεύτηκε πρόσφατα ως ο ο καλύτερος προορισμός στην Ευρώπη!

Στα μέσα Ιουλίου έγινε γνωστό ότι η Πάρος είναι ο καλύτερος προορισμός στην Ευρώπη! Το νησί των Κυκλάδων συγκέντρωσε 88,76 με άριστα το 100 και έτσι είναι και με τη... βούλα ο πιο «hot» προορισμός για τις φετινές σου διακοπές.

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Αν πήγες, ελπίζουμε να πέρασες σούπερ, αν πρόκειται να πας πρόσεξε που θα πας για να περάσεις... φίνα. Για να τη...βγάλεις σαν Παριανός!

Η Νάουσα αναμφισβήτητα είναι το μέρος που συγκεντρώνει τον περισσότερο κόσμο. Τα μπαράκια στο λιμανάκι, οι ψαροταβέρνες και τα μαγαζάκια στα πέριξ θα σε κρατήσουν εκεί. Θα... παίξει φλερτ, αν είσαι ελεύθερος/η, θα βρεις τα μέρη για να περάσεις καλά με την οικογένειά σου αν έχεις περάσει σ' αυτό το επίπεδο στη ζωή σου.

Όπου κι αν πας στη Νάουσα, δύσκολα θα βρεις κάτι που τουλάχιστον δεν θα είναι καλό. Οι τιμές όμως θα είναι λίγο παραπάνω τσιμπημένες - στο φαγητό τουλάχιστον. Sommaripa Consolato, Salty, Come Back, Barbarosa, Agosta, Linardo πρωταγωνιστούν και θα σε τραβήξουν είτε στο πούμε εμείς, είτε όχι. Σουβλάκια στον Κάργα πρέπει να φας. Όπως και πρέπει να περάσεις από το νέο bar της περιοχής, το Monkey's!

Από εκεί και πέρα όμως, στην Παροικιά μπορείς να τα... δεις και να τα ζήσεις ΟΛΑ. Η παραλιακή της πρωτεύουσας του νησιού προσφέρει πληθώρα επιλογών.

Μπορείς να κάτσεις να πάρεις το πρωινό σου στο Limani (εκεί θα πιεις τον πρώτο σου καφέ και τον... τελευταίο), μιας και βρίσκεται πίσω από τον κεντρικό μύλο του λιμανιού. Θα κάτσεις να χαζέψεις τη θάλασσα και να αράξεις στο Cosa, να φας τρομερό burger ακριβώς δίπλα στο Del's Kitchen ή ζυμαρικά και για πίτσα θα πας στο Νούφαρο. Εξαιρετική επιλογή είναι και το Μπριζολάδικο. Εξαρτάται τι θες! Όλα αυτά είναι στην ίδια ευθεία, δεν θα δυσκολευτείς να τα βρεις.

Ο άλλος μύλος, που είναι στο τέλος της παραλίας, λειτουργεί ως καφέ-μπαρ εδώ και αρκετά χρόνια. Από τον «Αλέξανδρο», λοιπόν, θα πιεις το κοκτέιλ σου βλέποντας όλη την Παροικιά.

Για μαγειρευτό φαγητό, το Μαράθι στον Περιφερειακό είναι μια εξαιρετική επιλογή όπως κι ο Χανιώτης κοντά στο λιμάνι.

Μια βόλτα μέσα στην αγορά της Πάρου, θα σε οδηγήσει σε ωραία, cosy μαγαζιά που μπορείς να ψωνίσεις διάφορα αναμνηστικά, τοπικά προϊόντα (ξινομυζήθρα, το τουλουμίσιο, το λαδοτύρι και το ανθότυρο, ελιές θρούμπες, κρασιά, κάπαρι), αλλά και ρούχα - για εσάς που... έχετε χώρο στη βαλίτσα. Υπάρχουν και πολλά μαγαζιά με χειροποίητα ρούχα και κοσμήματα όπως το Mina's closet (σανδάλια, ρούχα, χειροποίητα κοσμήματα).

Περίπου στην αρχή της αγοράς, στο δεξί σου χέρι, θα ανέβεις λίγα σκαλάκια και μπροστά σου θα δεις το Φράγκικο κάστρο. Πίσω από τον Άγιο Κωνσταντίνο. Πάρε ένα παγωτάκι από το Vanilla και δες το ηλιοβασίλεμα από εκεί.

Μπορεί να φαίνεται πιο οικογενειακό το κλίμα στην Παροικιά, αλλά η αλήθεια είναι ότι προσφέρει τα πάντα, ξέχωρα από το προσωπικό σου στάτους.

Θα πιεις: Στο Saloon, στο Κάστρο, στο Evinos, στο Bepop, στο Sativa, στoν Πειρατή. Αν είσαι φαν της ελληνικής μουσικής θα πας στο Kialoa κι αν θες ξένη, να γνωρίσεις ανθρώπους απ' άλλες χώρες το Paros Rock με τα διαφορετικά stages, στο ποτάμι της Παροικιάς, θα σου προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία.

Αν θες να ακούσεις ρεμπέτικα, να πιεις κρασιά, μπύρες, ούζα... σούμες και να φας το μεζέ σου (στον προσφέρει ο Ηλίας με πολλή αγάπη και άπειρο μεράκι) πρέπει να πας στο Κουκούτσι. Αν είσαι τυχερός και πετύχεις κάποιο παραδοσιακό live, τότε θα τα έχεις ζήσει όλα. Τόσο καλή αύρα δύσκολα συναντάς. Αν σε πάρει το χάραμα και πεινάς, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φας στο Impasto. Ο Μάριος, αν έχει κέφια, εκτός από εξαιρετική πίτσα... σερβίρει και μουσικάρες.

Παραλίες: Από την Παροικιά - αν δεν έχεις όχημα - παίρνεις το καραβάκι και πηγαίνεις Κριό και Μαρτσέλο (πιο μεγάλη παραλία). Αν κατέβεις Μαρτσέλο και θες πιο ησυχία θα πας αριστερά προς την παραλία «Καμίνια», αλλιώς θα πας δεξιά και θα προχωρήσεις αρκετά για να πας προς τον Κριό. Κοντά στην Παροικιά βρίσκεται και η παραλία της Σουβλιάς, στην οποία το Magaya είναι το μέρος για να αράξεις πάνω στη θάλασσα, να φας ωραίες γεύσεις και να πιεις μπύρα ή ποτό σε ένα εκπληκτικό περιβάλλον.

Γενικά το νησί έχει άπειρες επιλογές για το που θα ρίξεις την βουτιά σου. Ο Φάραγγας είναι μια τέλεια επιλογή, όπως κι η Σάντα Μαρία, όπου μπορείς να κάνεις μέχρι και Skuba Diving. Στο Μοναστήρι θα.... τσιλάρεις (έχει και εκεί θαλάσσια σπορ) και στον Παρασπόρο θα παίξεις με τα κύματα. Στην Χρυσή Ακτή, αν φυσάει, καλό είναι να μην πας - εκτός αν θες να σε μαστιγώνει η άμμος. Για πολύ... κουλ καταστάσεις μπορείς να πας και στην Αγία Ειρήνη.

Για ψαρομεζέδες στην Παροικιά θα πας στο Κοράλλι και θα πάρεις ό,τι έχει σε μύδι. Τέλος. Και το Μουράγιο ωστόσο παραμένει μια πολύ καλή επιλογή.

Κλείνοντας, αν είσαι στο νησί τον Δεκαπενταύγουστο θα πρέπει να ζήσεις την εμπειρία της περιφοράς της εικόνας. Και πιστεύεις δεν πιστεύεις στον θεό μια επίσκεψη στην Παναγία την Εκατονταπυλιανή, οφείλεις να την κάνεις. Είναι κάτι παραπάνω από μια εκκλησία.

Αν θες να... χαθείς στα χωριά, θα πας στον Χάλαρη (θα πάρεις γαριδομπουρεκάκια, θα σε κερδίσει η ρεγγοσαλάτα) στο Πίσω Λιβάδι, θα δοκιμάσεις να κάνεις μπάνιο στην παραλία με τον άργυλο στο Μόλο, θα κάνεις τη βόλτα σου στις Λεύκες (εκεί δεν έχει θάλασσα), θα πας στο Θαλάμι στον Αμπελά, αλλά και στην Αλυκή στο μαγαζί Μουράγιο ή στο Μπαλκόνι του Άκη. Αν πας στη Μάρπησσα δεν θα χάσεις με τίποτα την επίσκεψη στο BuonVento. Κορυφαίο, αυθεντικό ιταλικό με θέα τη Νάξο. Εκεί, αν είσαι τυχερός, θα φας και μοτσαρέλα από παριανό γάλα!

Αν θες ασιατικό το Νorio's είναι κορυφαίο ενώ ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού είναι το Little Green Rocket. Μέσα στα σοκάκια θα βρεις και το Cuore Rosso.

 

Τελευταία Νέα