Γεωργία Μαυρουδή: «Σερβίρει» καλό... μαντάτο (pics & vids)

Γιώργος Κούβαρης
Γεωργία Μαυρουδή: «Σερβίρει» καλό... μαντάτο (pics & vids)

bet365

Το G-Weekend Journal φιλοξενεί την Γεωργία Μαυρουδή η οποία όχι μόνο εντυπωσιάζει στις πίστες χάρη στη σκηνική της παρουσία, αλλά πολύ περισσότερο για τις φωνητικές της ικανότητες που εκτινάσσουν το κέφι στα ύψη!

Έτοιμη να αναστατώσει και να... βάλει φωτιά είναι η Γεωργία Μαυρουδή αυτό το καλοκαίρι ανά την Ελλάδα, όπως ακριβώς έκανε και καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα στον Βοτανικό, δίπλα στον Μάκη Δημάκη.

Η γνωστή τραγουδίστρια μπορεί να μην ακολούθησε ποτέ καριέρα βολεϊμπολίστριας από τα χρόνια που κρατούσε παραμάσχαλα την μπάλα, μπορεί να μην έγινε κολυμβήτρια ή αθλήτρια του τζούντο, μπορεί να μην... έκανε το χατίρι του μπαμπά της και να άφησε στο συρτάρι το πτυχίο των Τουριστικών Επαγγελμάτων ωστόσο φρόντισε να ακολουθήσει τα δικά της όνειρα.

Το τραγούδι αποτελούσε πάντα την μεγάλη αγάπη της και εκείνη συνεχίζει να το υπηρετεί πιστά μέχρι σήμερα. Εδώ και δύο μήνες βρίσκεται στον «αέρα» το ολοκαίνουργιο τραγούδι της «Μαντάτο» το οποίο φέρει... φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Χρήστου Δάντη. Η Γεωργία Μαυρουδή μίλησε στο G-Weekend Journal για την πορεία της στον χώρο, αποκάλυψε πτυχές του εαυτού της, ενώ δεν έκρυψε και τον μεγάλο της στόχο...

Ας ξεκινήσουμε από την αρχή. Είσαι από την Αθήνα;

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, αλλά τα τελευταία πέντε τελευταία χρόνια μένω μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Γενικά τα παιδικά μου χρόνια ήταν πολύ ήρεμα, με όμορφες οικογενειακές στιγμές. Ξέγνοιαστα χρόνια...»

Ήσουν από τα κορίτσια που έπαιρναν τη βούρτσα και έκαναν πως τραγουδούσαν;

«Ναι βέβαια. Το είχα πριν καν... περπατήσω! Από το δημοτικό έβγαινα στο μπαλκόνι και τραγουδούσα. Είχα και κοινό από κάτω!»

Θυμάσαι να θέλουν οι δικοί σου να γίνεις κάτι άλλο από τραγουδίστρια;

«Σίγουρα δεν ήθελαν να γίνω τραγουδίστρια. Δεν είχαν κάποιο όνειρο για κάτι, αλλά σίγουρα ο πατέρας μου ήθελε να ασχοληθώ με τον αθλητισμό. Εγώ ωστόσο ήθελα να κάνω μπαλέτο, άλλα πράγματα. Και δεν τον άκουσα. Βέβαια δεν με πήγαν ποτέ και αυτό μου έχει... μείνει κάπως. Μετά στο λύκειο μου έλεγε να ασχοληθώ με τα τουριστικά επαγγέλματα, τα σπούδασα, αλλά η μεγάλη μου αγάπη ήταν το τραγούδι. Στο ωδείο πήγαινα κρυφά όταν ήμουν 15 ετών.»

Δεν φανταζόσουν δηλαδή τον εαυτό σου να κάνει κάτι άλλο...

«Όχι. Τραγουδίστρια και μόνο. Απλά όταν τελείωσα το λύκειο έπρεπε να σπουδάσω και κάτι. Κάποια στιγμή θα ήθελα να ασχοληθώ με τα τουριστικά. Ποτέ δεν ξέρεις... Πάντως αν γύριζα τον χρόνο πίσω θα σπούδαζα ΤΕΦΑΑ»

Κάποιο συγκεκριμένο άθλημα που θα ήθελες;

«Ίσως στίβο. Αλλά δεν ξέρω ποιο ακριβώς άθλημα».

Είσαι επίσης πτυχιούχος εθνικού ωδείου σε φωνητική και αρμονία. Έχεις σκεφτεί ποτέ, εκτός από το τραγούδι, να παραδίδεις και μαθήματα;

«Ναι, αλλά προς το παρόν δεν είναι στα σχέδιά μου. Δεν έχω σκεφτεί κάτι τέτοιο. Αν και εφόσον έπρεπε να σταματήσω να τραγουδάω, πιο πιθανό θα ήταν να ασχοληθώ με την γυμναστική και να κάνω σε κόσμο γυμναστική. Παρά με το να διδάξω φωνητική. Θα μπορούσα να το κάνω, αλλά με εξιτάρει περισσότερο η διδασκαλία της γυμναστικής».

Πώς ξεκίνησε η επαγγελματική σου ενασχόληση με το τραγούδι;

«Επαγγελματικά ξεκίνησα 20 χρονών. Με ένα ροκ γκρουπάκι το οποίο λεγόταν Ντε Μεκ. Ήταν παιδιά από το σχολείο και κάναμε συναυλίες και με τον Παπακωνσταντίνου. Τότε ήθελε να πάω σόλο εκεί, αλλά δεν δέχθηκε η μπάντα. Εγώ αποφάσισα ότι δεν είμαι του ροκ και ότι μου αρέσει περισσότερο το λαϊκό τραγούδι. Την επόμενη χρονιά είχα πάει στον Σφακιανάκη, του είπα ότι τραγουδάω και ότι ήθελα να περάσω από οντισιόν. Και κάπως έτσι ξεκίνησα...

Εχεις συνεργαστεί με τραγουδιστές όπως οι Νότης Σφακιανάκης, Νίκος Κουρκούλης, Αγγελική Ηλιάδη, Χρύσπα, Γιώργος Γιαννιάς Γιώργος Τσαλίκης, Σταμάτης Γονίδης, Βασίλης Δήμας... Ποια συνεργασία έχεις ξεχωρίσει περισσότερο και ποιος ή ποια ήταν εκείνος/η που σε βοήθησε περισσότερο;

«Με τον Νότη Σφακιανάκη. Όπως σου είπα ήταν το ξεκίνημά μου και πήρα τις βάσεις από εκεί. Μου δίδαξε τον επαγγελματισμό. Είναι αυτό που τον χαρακτηρίζει. Πήρα τα καλύτερα θεμέλια για να ξεκινήσω την καριέρα μου »

Μεγαλώνοντας ποια ήταν τα πρότυπά σου στο τραγούδι;

«Την Ελένη Βιτάλη. Αυτά τα ακούσματα μου άρεσαν. Όπως επίσης και η Χάρις Αλεξίου. Προς τα εκεί πήγαινα.»

Πόσο σε έχει βοηθήσει η εμφάνιση σου να καθιερωθείς στον χώρο;

«Το να έχεις μια εμφάνιση στις μέρες μας, είναι προσόν. Σε βοηθάει πάρα πολύ. Θέλουν να βλέπουν καλλίγραμα κορίτσια, τα οποία όμως να έχουν και το συνολικό πακέτο. Σαφέστατα βοηθάει σε σύγκριση με κάποιον που δεν έχει την εμφάνιση...»

Βάσει εμπειρίας, πιο εύκολα στεριώνει στον χώρο μια κοπέλα που έχει μια καλή εμφάνιση, από ικανότητα στο τραγούδι;

«Υπάρχουν πάρα πολλοί και πολλές, κυρίως πολλές, να κάνουν καριέρα χωρίς να έχουν κανένα ταλέντο πάνω στην μουσική».

Τα αγαπημένα σου τραγούδια;

«Μακριά μου να φύγεις, δύο ψέμματα, όλα σε θυμίζουν, για μένα και το λιμανάκι»

Στον χώρο του τραγουδιού, ποιο είναι το μεγάλο σου όνειρο; Ο μεγάλος σου στόχος;

«Να ακουστούν τα τραγούδια μου και να με μάθει ο κόσμος μέσα από αυτά. Και εγώ η ίδια να δακρύζω...»

Διάβασα ότι είχες και σχέση με το δυστύχημα που συγκλόνισε την Ελλάδα πριν από δύο χρόνια... Είσαι πολύ καλή φίλη με τη Μίνα Αρναούτη που ήταν στο ίδιο αυτοκίνητο το μοιραίο πρωινό που σκοτώθηκε ο Παντελής Παντελίδης.

«Ήταν φίλη μου. Τη θεωρούσα κολλητή μου βασικά. Επιδίωξα την επικοινωνία μετά, αλλά εκείνη για κάποιους δικούς της λόγους, δεν ήθελε να ασχοληθεί μαζί μου. Τότε είχε βγει και ένα τραγούδι που μου είχε γράψει ο Βασίλης Δήμας και είχαμε πάει μαζί με την Μίνα στο στούντιο. Μάλιστα περίμενε πώς και πώς να κάνω καριέρα. Όμως όταν έγινε το δυστύχημα ήταν η εβδομάδα που θα έβγαινε το τραγούδι. Το «Έξω». Εγώ το καθυστέρησα άλλη μια εβδομάδα λόγω του γεγονότος αλλά δεν μπορούσα παραπάνω. Με μισή καρδιά το έκανα. Όμως μερικοί εντός εισαγωγικών δημοσιογράφοι θεώρησαν ότι εκμεταλλευόμουν το συμβάν για να βγω στην επιφάνεια και στην επικαιρότητα. Και φαντάζομαι ότι θα μεταφέρθηκε κάπως έτσι στη Μίνα, η οποία δεν ήθελε δεύτερη κουβέντα και να με ακούσει. Θεωρώ ότι ήταν απλά η αφορμή για να μην αφήνεις τη φίλη σου να έρθει και να σου μιλήσει. Και εκείνη έχει σπουδάσει δημοσιογραφία και γνωρίζει πώς μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα. Από εκεί και πέρα όταν βλέπεις έναν άνθρωπο που σε επισκεπτόταν στο νοσοκομείο κάθε μέρα ενώ ήσουν στην εντατική, τον κόπο που έκανε, τον χρόνο που χάρισε, τα χρήματα που χάλασε, δεν άξιζε να πεις ούτε ένα γεια, τότε τι να πω; Εγώ ήμουν εκεί από την αρχή μέχρι το τέλος, αλλά δεν εκτιμήθηκε ποτέ. Φυσικά ξεγράφτηκε από εμένα πλέον. Κάνω υπομονή, εξαντλώ όλα τα περιθώρια, αλλά όταν κλείσει ένας διακόπτης... έκλεισε».

Με τον Παντελίδη γνωριζόσουν;

«Φυσικά. Εκτός από εξαιρετικός τραγουδιστής, ήταν και πολύ καλό παιδί. Ηταν τραγικό όλο αυτό. Ακόμα και πολύ καιρό μετά δεν μπορείς να το πιστέψεις αυτό που έγινε. Άλλωστε βγαίνουν συνέχεια καινούργια του τραγούδια και είναι σαν να είναι εδώ».

Να το ελαφρύνω λίγο, εσένα σου έχουν συμβεί ακραία πράγματα; Κάποια ακραία εκδήλωση θαυμασμού;

«Ναι. Για παράδειγμα όταν τραγουδούσα είχε έρθει ένας θαμώνας, είχε ξαπλώσει κάτω και μου έλεγε 'παντρέψου με'. Ήταν σε κέφι, αλλά το εννοούσε!»

Πώς θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου ;

«Τελειομανή, φουλ εργασιομανή και πολύ αυστηρό με τον εαυτό μου... Τον κρίνω πολύ αυστηρά και τον τιμωρώ.»

Βλέπω έχεις πολλά τατουάζ. Για πες, τι σημαίνει το καθένα από αυτά;

«Τώρα πρέπει να είναι περίπου στα οκτώ. Το ένα λέει ότι 'πετάω με τα δικά μου τα φτερά'. Κάτι που σημαίνει ότι έχω καταφέρει στον χώρο όλα αυτά τα χρόνια, τα έχω καταφέρει μόνη μου. Γι' αυτό και το φτερό που βλέπεις. Στον ώμο γράφει 'ζήσε σαν να μην υπάρχει αύριο'. Στον γοφό γράφει 'ουδέν μονιμότερον του προσωρινού' γιατί έχω διδαχθεί ότι όσο και να θέλουμε να κρατήσουν κάποια πράγματα για πάντα, δεν κρατάνε. Το οτιδήποτε. Το πρώτο που έκανα ήταν αστέρια της ρωσικής μαφίας τα οποία συμβολίζουν ότι δεν υποτάσσομαι και δεν υποκύπτω. Στα χέρια έχω το «Μία» που είναι το ψευδώνυμό μου και επίσης μια νότα».

Έχεις μετανιώσει για κάτι στη ζωή σου; Είτε που έχεις κάνει είτε που δεν έκανες ποτέ...

«Έχω μετανιώσει ότι μία φορά άφησα την δουλειά μου για να κάνω οικογένεια. Δεν βγήκε τελικά. Και το μετάνιωσα γιατί ήταν πολύ καλά χρόνια. Επίσης όταν ήμουν έκτη δημοτικού μου είχε γίνει πρόταση να τραγουδήσω με την Μαντώ, αλλά δεν με είχε αφήσει ο πατέρας μου».

Αθλητικά; Παρακολουθείς;

«Ναι, στο μέτρο του εφικτού, παρακολουθώ»

Τώρα με το Μουντιάλ; Καθαρά ανδρική υπόθεση ή και όχι;

«Όχι δεν θεωρώ ότι είναι καθαρά ανδρική υπόθεση. Και οι γυναίκες μπορούν να παρακολουθήσουν. Πολλώ δε μάλλον αν είναι μέσα στον αθλητισμό.»

Ομάδα που θα το πάρει;

«Αγγλία»

Εσύ τι ομάδα είσαι;

«Υποστήριζα τον Ολυμπιακό από μικρή, αλλά τώρα τελευταία έχω πολλούς φίλους στον ΠΑΟΚ και στον Αρη οι οποίοι με στηρίζουν, δεν είμαι κάτι συγκεκριμένο...»

Είχες κάνει και εσύ αθλητισμό, ε;

«Ναι ήμουν σε ομάδα βόλεϊ, στην Μεταμόρφωση Δεξαμενή. Παίξαμε μάλιστα με την Ελληνογερμανική αγωγή και είχαμε πάρει το χρυσό. Αν και γενικά είχα ασχοληθεί και με άλλα αθλήματα, όπως την κολύμβηση και το τζούντο...»

Πώς πάει το νέο σου τραγούδι, «Το Μαντάτο» το οποίο φέρει την υπογραφή του Χρήστου Δάντη;

«Παραδόξως πάει πάρα πολύ καλά. Και λέω παραδόξως γιατί ακόμα δεν έχει ακουστεί ιδιαίτερα στα ραδιόφωνα. Όμως έχουμε μια ομάδα που είναι πάρα πολύ δυνατή στη Sonar όπως η Σπυριδούλα Κάμπου, ο Βασίλης Λιάτσος, ο Ανδρέας Γιατράκος, ο Νίκος Πριόβολος και βοηθούν πάρα πολύ. Όλοι τους.»

Έχεις ακούσει κανένα καλό Μαντάτο τώρα τελευταία;

«Ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε χαμό με τις εμφανίσεις μας ανά την Ελλάδα, όπως κάναμε και τον χειμώνα στον Βοτανικό, όταν ήμουν μαζί με τον Μάκη Δημάκη!».

Ευχαριστούμε το ENSO BEACH VOLLEY CLUB BY EFI SFYRI / VARKIZA RESORT - www.efisfyri.gr για την παραχώρηση του χώρου

Φωτογραφίες: ΙΝΤΙΜΕ SPORTS / Γρηγόρης Χρυσοχοΐδης

 

Τελευταία Νέα