Ο περιζήτητος «Φαραώ» του ΠΑΟΚ (pics & vid)

Ο περιζήτητος «Φαραώ» του ΠΑΟΚ (pics & vid)

bet365

Στα γήπεδα της Ρωσίας οι σκάουτερ πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων έχουν «σημαδέψει» τον Αιγύπτιο εξτρέμ του ΠΑΟΚ, που φαίνεται αυτή τη φορά να έχει τραβήξει πάνω του τα φώτα, επιτέλους, για τα κατορθώματά του μέσα στα γήπεδα και όχι έξω απ' αυτά...

Ο Αμρ Ουάρντα ζει το όνειρό του. Και τι όνειρο… Από τα πιο όμορφα, που σίγουρα έχει ονειρευτεί, φανταστεί, κάθε ποδοσφαιριστής στα πρώτα του βήματα: Να αγωνιστεί βασικός, για την εθνική ομάδα της χώρας του, στα τελικά ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Μουντιάλ με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 300+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Κι όμως, τίποτα δεν έγινε στην τύχη. Ο Αιγύπτιος εξτρέμ βρέθηκε ένα βήμα πριν από την απόλυτη καταστροφή της καριέρας του, αλλά επέστρεψε για τα καλά ύστερα από το «εφιαλτικό» καλοκαίρι του 2017, όπου σε λιγότερο από ένα μήνα είδε τον ΠΑΟΚ να μην τον υπολογίζει και να του δείχνει «την πόρτα της εξόδου», το ίδιο και από την πορτογαλική Φιρένσε. Και δεν το έκαναν μόνο για αγωνιστικούς λόγους, αλλά κυρίως εξαιτίας της… τρέλας του. Ο Αμρ έδειχνε να παραμένει ένας τύπος τον οποίο δεν μπορείς να τον βάλεις σε καλούπια, ούτε να του περάσεις χαλινάρι. Συνέχιζε να είναι ένα ατίθασο νεαρό παλικάρι, που ήξερε «πολλά κιλά μπάλα», ωστόσο τα χαλούσε έξω από το χορτάρι, όσες προσευχές και τεμενάδες στον Αλλάχ, έκανε ο πιο φανατικός υποστηρικτής του, ο πατέρας του Μενάντ.

Στα 24 του χρόνια, είπε να αναζητήσει την ποδοσφαιρική τύχη του στην Πορτογαλία, όπου ο Λούμπος Μίχελ του βρήκε ομάδα για να αγωνιστεί ως δανεικός μακριά από τις ελληνικές προκλήσεις. Όμως, έτσι όπως πήγε στη Φεϊρένσε, έτσι έφυγε… Για να ακριβολογούμε, έφυγε «κακήν κακώς», κατηγορούμενος για σεξουαλική παρενόχληση! Σύμφωνα με τη Record, ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός πρόλαβε, μέσα σε λίγες μέρες, να φλερτάρει με τις γυναίκες δύο συμπαικτών του. Στο Instagram με τη μια, στο ξενοδοχείο που φιλοξενεί τους ποδοσφαιριστές και τις οικογένειές τους με την άλλη.

Ο πατέρας του «ορκίστηκε» πως ο γιος του δεν γνώριζε ότι η γυναίκα την οποία «έκανε φίλη» είναι σύζυγος συμπαίκτη του, αλλά η ζημιά είχε γίνει και το κατάλαβε ο κανακάρης του στην προπόνηση της επόμενης ημέρας όταν δέχθηκε ένα μαρκάρισμα από τον σύζυγο της μιας εκ των δύο κυριών με τις οποίες φλέρταρε! Η Φεϊρένσε θέλησε να φρενάρει το θέμα της υπογραφής συμβολαίων με τον Αιγύπτιο, σκεφτόταν μάλιστα να τον αγοράσει από τον ΠΑΟΚ, αλλά δύο μέρες αργότερα ο Αιγύπτιος ποδοσφαιριστής πήγε στα γραφεία της, εκνευρισμένος από τη μακρά αναμονή, και τους είπε πως είναι ένας μεγάλος παίκτης, κι εκείνοι μια μικρή ομάδα – και δεν μπορούν να του φέρονται έτσι.

Οι… περιπέτειες του, ευτυχώς, σταμάτησαν εκείνον τον Αύγουστο. Ο Ουάρντα παραχωρήθηκε την ύστατη στιγμή στον Ατρόμητο, όντας ο τρίτος δανεικός από τους «ασπρόμαυρους» στην ομάδα του Περιστερίου, με το ημερολόγιο να δείχνει 29 Αυγούστου και να έχει χαθεί ένα ολόκληρο καλοκαίρι. Με ελάχιστες προπονήσεις στα πόδια του, ο Αμρ έσκυψε το κεφάλι, σοβαρεύτηκε, δούλεψε σκληρά και κατάφερε μέσα σε λιγότερο από δέκα μήνες να αντιστρέψει το κλίμα.

Γνώριζε ότι έμπαινε σε μια μουντιαλική χρονιά και έπρεπε να πείσει τον τον Εκτορ Ραούλ Κούπερ να τον συμπεριλάβει στην αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Κατόρθωσε, λοιπόν, να κάνει τη χρονιά δικιά του! Στα ελληνικά γήπεδα κατέγραψε 11 γκολ και 7 ασίστ με τη φανέλα του Ατρομήτου σε 28 συμμετοχές. Φυσικό και επόμενο ήταν να κερδίσει πολύ άνετα τον τίτλο του καλύτερου παίκτη της ελληνικής Σούπερ Λίγκας.

Η παραμυθένια σεζόν για τον 25χρονο ακραίο συνεχίζεται, καθώς ο τραυματισμός του Μοχάμεντ Σαλάχ τον έφερε βασικό στην ενδεκάδα για την πρεμιέρα της Αιγύπτου κόντρα στην Ουρουγουάη. Μάλιστα, σύμφωνα με την ανάλυση των Άγγλων, «έκανε δύσκολη τη ζωή του Μάρτιν Κάσερες όντας συνεχώς απειλή παίζοντας στη δεξιά πτέρυγα της Αιγύπτου».

Ο Αμρ Ουάρντα είναι «χαβαλές» και δεν το κρύβει. Λατρεύει, όπως και οι περισσότεροι συμπατριώτες του, τα «σόσιαλ μίντια». Μια… βόλτα από τα προφίλ του στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης θα σας πείσει για αυτό. Έχει πάνω από ένα εκατομμύριο ακόλουθους στο twitter kai 1.400.000 στο Instagram. Στο Περιστέρι, πάντως, κατάφεραν και τον έβαλαν σε καλούπι προκειμένου να μην έχουν τα ίδια προβλήματα που αντιμετώπισαν στο Αγρίνιο και στη Θεσσαλονίκη.

Όμως, ο «Φαραώ» παραμένει ο «βασιλιάς της τρέλας»! Μόνο και μόνο όταν τον ακούς να τραγουδάει on camera το περίφημο… «ντιμπιντάι» (το «Μελαχροινάκι») ή να χτυπάει το τύμπανο μπροστά στην κερκίδα των φίλων του ΠΑΟΚ πριν από τον φετινό τελικό του κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΑΚΑ, αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις να κάνεις μ’ ένα χαβαλέ τύπο, που ο Θεός τον προίκισε με πολύ ταλέντο.

 

Τελευταία Νέα