Σε... εργοστάσιο καλοκαιριάτικα; Κι όμως, αξίζει!

Gazzetta team
Σε... εργοστάσιο καλοκαιριάτικα; Κι όμως, αξίζει!

bet365

Τα σχολεία κλείνουν και το Gazzetta Weekend προτείνει την πιο industrial αθλητική διέξοδο, στο summer camp για παιδιά και γονείς, που αναζητούν παιχνίδια, sports και φυσικά τα μπάνια τους. Μπλέξτε στην... Αθλοκίνηση.

Τα σχολεία κλείνουν και το άγχος με την έγνοια που ακολουθούν, είναι πάντα το ίδιο: τι θα κάνουμε με τα παιδιά. Τα τελευταία χρόνια μία σημαντική λύση δίνουν τα διαφόρων ειδών camps, τα οποία προσφέρουν διέξοδο και εκτόνωση στα πιτσιρίκια και πάνω απ' όλα δίνουν την ευκολία στους γονείς να ξέρουν ότι τα παιδιά τους βρίσκονται κάπου ασφαλή και περνούν όμορφες και ξέγνοιαστες στιγμές, όπως δηλαδή αρμόζει στην ηλικία τους. Σε αυτή λοιπόν τη λογική ο Γ.Σ. Αθλοκίνηση Νέου Ηρακλείου έρχεται για να προσδώσει μία κορυφαία διέξοδο στην οικογένεια.

Κλείνοντας σχεδόν δυο χρόνια λειτουργίας των ακαδημιών του, θα λειτουργήσει και φέτος το sports summer camp για παιδιά που θα πάνε 1η τάξη του Δημοτικού μεχρι και την τελευταία του Γυμνασίου. Το εν λόγω camp αποτελεί μοναδική εμπειρία για την απασχόληση των παιδιών, καθώς ποντάρει μέσα από την διασκέδαση που έχει πρωτεύοντα ρόλο, οι μικροί αθλητές να πάρουν ερεθίσματα από έναν ευρύ κύκλο αθλημάτων (στίβος, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, ρυθμική, κολύμβηση, ταε κβο ντο), αλλά και μοντέρνους χορούς. Το καλύτερα απ' όλα όμως είναι τα παιχνίδια «τύπου survivor» που είναι εμπνευσμένα από τον στίβο και δημιουργούν στα παιδιά την αίσθηση της ομαδικότητας.

Εκτός των όσων θα εξελίσσονται στον ιδιαίτερα ξεχωριστό χώρο που έχει δημιουργήσει η Αθλοκίνηση, τα πιο όμορφα θα συμβαίνουν κάθε Τρίτη και Πέμπτη. Είναι οι μέρες που το camp θα μεταφέρεται στην παραλία του Σχοινιά για μπάνιο. Εκεί η ομάδα εκμεταλλεύεται το πευκοδάσος δίπλα στην αμμουδιά για παιχνίδια στην πλούσια σκιά του.

* Το camp έχει διάρκεια πέντε εβδομάδων και είναι πενθήμερο από Δευτέρα έως και Παρασκευή, ξεκινώντας από τη Δευτέρα 18 Ιουνίου!

Γενικότερα όμως η Αθλοκίνηση προσφέρει διέξοδο και στα... μεγαλύτερα παιδιά, που έχουν ανάγκη όλον τον χρόνο να ξεδώσουν. Πρόκειται για έμπνευση των προπονητών κλασικού αθλητισμού Ηλία Γκαραβέλα και Γιώργου Ζώτα. Οι δυο τους είδαν έναν ακατέργαστο εργοστασιακό χώρο στην περιοχή Νέου Ηρακλείου και είχαν το μεράκι και την έμπνευση να τον μετατρέψουν σε ένα υπέροχο κλειστό προπονητήριο στίβου, που φιλοξενεί καθημερινά... παιδιά από τριών έως και 73 ετών.

Πρόκειται για το μοναδικό κλειστό προπονητήριο στίβου στην Ελλάδα που κατασκευαστικέ και συντηρείται από την ομάδα και δεν ανήκει σε δημόσιο φορέα. Διαθέτει 5 διαδρόμους 50 μέτρων με ταρτάν, σκάμα μήκους και στρώμα ύψους. Η προπονητική διαδικασία αποτελεί ξεχωριστή εμπειρία για τους αθλητές όλων των ηλικιών, καθώς συνδυάζεται η άσκηση και το παιχνίδι. Οσον αφορά τα παιδιά, καλλιεργούνται όλες οι βασικές κινητικές δεξιότητες, που σκοπό έχουν να τα προετοιμάσουν και να τους δώσουν τα απαραίτητα εφόδια για την αθλητική τους πορεία. Εκτός από την αθλητική εκπαίδευση, οι προπονήσεις στοχεύουν στην κοινωνικοποίηση των παιδιών, στην ανάπτυξη του αυτοσεβασμού και στον σεβασμό του συναθλητή τους.

Στον ίδιο χώρο λειτουργεί και τμήμα ρυθμικής γυμναστικής και μουσικοκινητικής αγωγής. Το τελευταίο, εκτός από τα αντικείμενα Ρυθμού που διδάσκει, έχει στο πρόγραμμα του έντονο το στοιχείο του στίβου, ώστε να προετοιμάζει τα παιδάκια νηπιακής ηλικίας στο να μπαίνουν στο τμήμα του στίβου καθώς πηγαίνουν στην 1η τάξη του Δημοτικού. Στην Αθλοκίνηση μπορούν επίσης να βρουν τη βοήθεια που αναζητούν και όσοι προετοιμάζονται για να εισέλθουν στα ΤΕΦΑΑ.

Πάνω απ' όλα όμως πραγματικά γίνεται σπουδαία δουλειά στους δύο ορόφους του... εργοστασίου. Σε αυτό το μοναδικό industrial αθλητικό περιβάλλον, ο αθλούμενος θα διασκεδάσει και θα υποφέρει ταυτόχρονα και αυτό θα τον κάνει να πεισμώσει και να δυναμώσει. Πως πραγματικά κάτι γίνεται, κάτι αλλάζει στο μυαλό και στο σώμα του. Τώρα, η αλήθεια είναι ότι αυτό με τη «διασκέδαση» είναι λίγο σχήμα οξύμωρο, όταν ο Ηλίας και ο Γιώργος δεν σε αφήνουν να πάρεις ανάσα, μεταφέροντας στις ομαδικές προπονήσεις μία μοναδική αίσθηση ότι ταυτόχρονα έχεις τη φροντίδα ενός personal...


Πευκών 92, Νέο Ηράκλειο
Facebook: https://www.facebook.com/trackncross/
Τηλ επικοινωνίας: 697 631 8397
Ωράριο: 9:00 π.μ. - 12:00 μ.μ., 3:00 μ.μ. - 10:00 μ.μ.

 

Τελευταία Νέα