Ασπρόμαυρα «ντέρτια» στο ΟΑΚΑ (vids)

Ασπρόμαυρα «ντέρτια» στο ΟΑΚΑ (vids)

bet365

Το Weekend γράφει για το Ολυμπιακό Στάδιο που έχει εξελιχθεί όλα αυτά τα χρόνια σε… μαύρη τρύπα για τον ΠΑΟΚ. Το βράδυ του Σαββάτου θέλει να ξορκίσει την κατάρα του και να στεφθεί για πρώτη φορά Κυπελλούχος στο συγκεκριμένο γήπεδο!

Ολες οι νίκες του ΠΑΟΚ, στο ΟΑΚΑ ή Ολυμπιακό Στάδιο ή «Σπύρος Λούης» ή Καλογρέζα, όπως εσείς θέλετε πείτε το, το ίδιο κάνει, έρχονται πολύ εύκολα στο μυαλό των φίλων του. Εξι είναι όλες κι όλες! Σε σύνολο 65 αγώνων απέναντι σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΛ, τις τέσσερις ομάδες που έχει αντιμετωπίσει στο συγκεκριμένο γήπεδο, ο «Δικέφαλος» έχει να επιδείξει: 6 νίκες: 11 ισοπαλίες και 48 ήττες!

Αν, μάλιστα, δεν υπήρχαν τα δύο «διπλά» του 2012, επί Λάζλο Μπόλονι, η σύγχρονη γενιά των ΠΑΟΚτσήδων, ίσως να μην είχε δει καμία νίκη στο ΟΑΚΑ! Για τελικούς δε, καλύτερα ας μη μιλήσουμε…

Τρεις χαμένοι τελικοί, αρχής γενομένης από το… μακρινό 1983 και την ήττα από την ΑΕΚ με 2-0, συντριβή με 4-1 από την ΑΕΛ, όντας πρωταθλητής Ελλάδας το 1985, ενώ με το ίδιο σκορ (4-1) ηττήθηκε και στην τελευταία εμφάνισή του σε τελικό, το 2014, από τον Παναθηναϊκό.

Οι ασπρόμαυρες νίκες

Το «διπλό» επί των «πράσινων», με το γκολ του Ράντε Πάπριτσα τον Ιανουάριο του 1985, αποδείχθηκε μια κομβική νίκη στο δρόμο του ΠΑΟΚ προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος εκείνη τη χρονιά.

Ανήμερα του Αγίου Νικολάου, στις 6 Δεκεμβρίου του 1986, οι «ασπρόμαυροι» έφυγαν με το «διπλό» από το ΟΑΚΑ, αιφνιδιάζοντας την ΑΕΚ και πετυχαίνοντας τα δύο γκολ της νίκης τους στα πρώτα τέσσερα λεπτά, όπως ακριβώς αιφνιδίασε -αν και δε θα έπρεπε- ο Κώστας Φρατζέσκος τον Αντώνη Νικοπολίδη, με το γκολ-φάουλ, που έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού με 1-0 τον Φεβρουάριο του 1999.

Νωρίτερα, ο Στέφανος Μπορμπόκης μ’ ένα εντυπωσιακό «βολ πλανέ» είχε αφήσει… άγαλμα τον Ηλία Ταληκριάδη και είχε χαρίσει τη μοναδική νίκη του ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο «Σπύρος Λούης».

Για να φτάσει τις έξι νίκες ο «Δικέφαλος» στο ΟΑΚΑ έπρεπε να φτάσει η σεζόν 2011-12, όταν κέρδισε και την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, αλλά από τότε δεν έχει μπορέσει να πάρει άλλο «διπλό». Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχει κερδίσει ποτέ σε αγώνα κυπέλλου, αλλά ούτε και σε αγώνα των playoffs, όπου σε 8 αγώνες έχει όλο κι όλο δύο «λευκές ισοπαλίες» (0-0) με την ΑΕΚ, το 2010 και το 2016.

 

Τελευταία Νέα