Οι Έλληνες φοιτητές που διαπρέπουν στην... Formula! (pics & vids)

Δημήτρης Τομαράς
Οι Έλληνες φοιτητές που διαπρέπουν στην... Formula! (pics & vids)

bet365

Η φοιτητική ομάδα Aristotle University Racing Team Electric αποτελούμενη από μηχανικούς και μηχανικούς υπολογιστών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου κάνει τα δικά της... θαύματα με το πρώτο αγωνιστικό μονοθέσιο αλλά και διακρίσεις!

Ο Γιώργος Μαυρομάτης είναι ο άνθρωπος που εκπροσωπεί την φοιτητική ομάδα Aristotle University Racing Team Electric ή αλλιώς ARIST.U.R.T.LE.. Ο λόγος για μία ομάδα του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τον Οκτώβριο του 2013 γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία μιας ερευνητικής φοιτητικής ομάδας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με στόχο τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού μονοθέσιου. Ο χώρος εργασίας της ομάδας, που βρίσκεται στην... καρδιά της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, ονομάζεται «Οικίσκος». Εκεί, το 2016, έγινε πραγματικότητα το πρώτο ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό μονοθέσιο αυτοκίνητο στη Βόρεια Ελλάδα, η Electra. Έναν μόλις χρόνο μετά, η ομάδα επέστρεψε δυναμικότερα πραγματοποιώντας μία back-to-back κατασκευή ενός δεύτερου ανταγωνιστικότερου μονοθέσιου, την Eve. Η ομάδα Aristotle University Racing Team Electric ή αλλιώς ARISTURTLE συμμετέχει σε διαγωνισμούς Formula Student και διαγωνίζεται με Πανεπιστήμια απ' όλον τον κόσμο. Μία ξεχωριστή ομάδα που συμμετέχει σε παγκόσμιους διαγωνισμούς Formula Student με πολλές αξιώσεις και διακρίσεις. Τον Αύγουστο του 2017 στον διαγωνισμό της Ουγγαρίας, Formula Student Hungary 2017 η ομάδα κατάφερε να αναδειχτεί 5η στα Δυναμικά αγωνίσματα στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων μονοθέσιων.

Την ίδια χρονιά ακολούθησε ο πιο δημοφιλής διαγωνισμός, αυτός της Γερμανίας, Formula Student Germany 2017, όπου η ομάδα κατόρθωσε να ολοκληρώσει το πιο απαιτητικό αγώνισμα αυτό της Αντοχής & Αποδοτικότητας, γεγονός που κατάφεραν μόλις 12 ομάδες από τις 35. Το 2017, με το δεύτερο μονοθέσιο της, η ομάδα επέστρεψε στο διαγωνισμό της Ιταλίας, ATA 2017, όπου κατέλαβε την 3η στον τελικό της Παρουσίασης Επιχειρηματικού Πλάνου, την 6η στο αγώνισμα Σχεδιασμού, την 12η στο αγώνισμα Κόστους, την 6η στο Autocross, την 7η στο αγώνισμα της Επιτάχυνσης και την 8η στο Skidpad. Στο ενεργητικό της έχει και άλλες διακρίσεις.

Πρόκειται επίσης για την ομάδα που στο 3ο έτος λειτουργίας της κατασκεύασε το πρώτο ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό μονοθέσιο αυτοκίνητο στη Βόρεια Ελλάδα και πέρυσι, προχώρησε στην κατασκευή του δεύτερου μονοθεσίου της. Φέτος, διανύει το 5ο έτος λειτουργίας της και προσπαθεί να κάνει πραγματικότητα την τρίτη κατασκευή σε τρίτη συνεχόμενη χρονιά, γεγονός που μόνο σύνηθες δεν είναι για τα ελληνικά δεδομένα. Και όλα αυτά με πολλή και μεγάλη προσπάθεια και... μεράκι, ουκ ολίγες θυσίες αλλά και αρκετά εμπόδια.

- Πιο κάτω δείτε φωτό από την ομάδα και την... σύνθεσή της αλλά και το making off για το μονοθέσιο!

 

Τελευταία Νέα