Τρεις μέρες… Real ποδοσφαίρου!

Γιώργος Κοντογεώργης
Τρεις μέρες… Real ποδοσφαίρου!

bet365

Το Gazzetta Weekend βρέθηκε στην Μαδρίτη με την NIVEA MEN και γράφει μερικά λόγια για την απόλυτη εμπειρία του Santiago Bernabeu, της ομάδας των 12 πρωταθλητριών και του Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Στις 25 του μήνα πας Μαδρίτη με την NIVEA. Θα δεις Ρεάλ - Μάλαγα». Κάθε φυσιολογικός άνθρωπος θα είχε πετάξει από τη χαρά του από την πρώτη στιγμή, όμως όταν παίζει στη μέση αεροπλάνο, το δικό του πέταγμα επισκιάζει τα πάντα. Με όπλα το θάρρος και τη λογική και υπερόπλο το spray των 25 ml από το μαγικό Rescue Remedy, οι φόβοι έπεσαν level και όσο οι μέρες πλησίαζαν, λίγη ανυπομονησία τόλμησε να ξεμυτίσει.

Μέσω αγώνων, άρθρων, video και Play Station η καθημερινότητα τα τελευταία χρόνια είναι γεμάτη από Ράμος, Καρβαχάλ, Μόντριτς, Κροος, Μπέιλ, Ρονάλντο αλλά και έτσι να μην ήταν, λίγο αν ασχολείσαι, δεν γίνεται με το που πατήσεις το πόδι σου στην Μαδρίτη να μην μυρίσεις ποδόσφαιρο. Πραγματικά, πως γίνεται κάποιος μόλις προσγειωθεί στην Ισπανική πρωτεύουσα να μην σκεφτεί πρώτα την Ρεάλ;

Αφήσαμε πράγματα στο ξενοδοχείο Melia Castilla που μας είχε κλείσει η NIVEA MEN και κατεβήκαμε την Castellana κάνοντας μια διαδρομή που μέσα στα χρόνια έχει γίνει δισεκατομμύρια φορές από aficionados από κάθε μέρος του πλανήτη. Στα πέντε λεπτά ήμασταν στο Bernabeu και παρότι φτάσαμε κάποιες ώρες πριν τη σέντρα, η ενέργεια που υπήρχε έξω ήταν κάτι που μπορούσες εύκολα να αισθανθείς. Πάγκοι τίγκα με φανέλες Κριστιάνο, οπαδοί από κάθε μέρος της γης, φωτογραφικές και κινητά που κόντευαν να καούν. Αφού ψάξαμε αναγκαστικά αρκετά που θα κάτσουμε για να τηρήσουμε τη παραδοσιακή διαδικασία, αφού προσπεράσαμε αμέτρητα μαγαζιά που ήταν φίσκα από οπαδούς, καταλήξαμε να απλώνουμε τις στοιβαγμένες καρέκλες στο πλακόστρωτο της Marceliano Santa Maria. Εκεί, μπήκε ένα μικρό λιθαράκι στην κατανάλωση μπίρας και bocadillos και μαζέψαμε λίγο ήλιο πριν μπούμε στο Santiago Bernabeu.

Οι κυλιόμενες δεν τελείωναν, οι security μαζί με τις κοπέλες που έκαναν promotion ήταν περισσότεροι από τους οπαδούς που βλέπεις σε ελληνικό γήπεδο και όταν μπήκαμε στη θύρα… δέος. Κάτι περισσότερο από ένας αγώνας, ένα πραγματικό show, ένα party ακόμα και αν η ομάδα δεν πάει φέτος καλά και παρότι αντίπαλος ήταν η ταπεινή Μάλαγα. Επιβλητικό σε όλα, χρώμα, καθετότητα, ατμόσφαιρα, δεν ξέρεις που να κρατήσεις το βλέμμα. Και μια συμβουλή αν δεν έχεις πάει και πας στο Bernabeu. Μην βάλεις όλα σου τα ρούχα, όταν μπεις οι σόμπες που είναι ψηλά σου δίνουν τη δυνατότητα να είσαι χαλαρός με κοντομάνικο.

‘Real Madrid y nada mas’ στον ύμνο και τέρμα ανατριχίλα. Η Ρεάλ προηγήθηκε δύο φορές, ομάδα του Μίτσελ ισοφάρισε άλλες τόσες και στο τέλος παρότι ο Ρομπέρτο απέκρουσε το πέναλτι, ο Ρονάλντο πανηγύρισε για το τελικό 3-2. «Με την αύρα σου κάτι θα κάνει» μου το είχαν πει στο γραφείο. Που ακούστηκε; Κάτι θα κάνει ο CR7; Κι όμως ήταν μόλις το δεύτερο γκολ του στην La Liga, λίγες μέρες πριν πάρει την 5η Χρυσή Μπάλα. Τελευταίες εικόνες και φεύγουμε μέχρι να ξαναγυρίσουμε στο Bernabeu. Οι οπαδοί της Μάλαγα ήταν δυνατοί, δεν τους πείραξε φυσικά κανένας, αποθέωσαν τον δικό τους, Ισκο, και έκαναν ακόμα και ‘όλα’.

Δυνατός ο οπαδός της Σάλκε που ήταν ο μοναδικός σε όλο το γήπεδο που πανηγύρισε τόσο έντονα [το 4-4 κόντρα στην Ντόρτμουντ] και φυσικά ο… Πικέ που φορούσε την μπλούζα ανάποδα και κρατούσε κάτι σαν βάτραχο για να πικάρει τους Καταλανούς. Δεν είχει τίποτα άσχημο η φάση; Και βέβαια είχε. Τη βιντεάρα που τράβηξα σε ομαδική προσπάθεια στο πρώτο μέρος και που ο Μπενζεμά δεν κατάφερε να τελειώσει μόνος του! Προφανώς καλά κάνουν και τον βρίζουν.

Η δεύτερη μέρα δεν είχε αγώνα, είχε όμως γήπεδο. Ξανά κάτω την Castellana μαζί με τους υπόλοιπους καλεσμένους της NIVEA MEN από κάθε απίθανη χώρα και ξανά μια σύνδεση με την Ελλάδα. Η ουρά που είχε για τα εκδοτήρια θύμιζε εκείνη της ΔΕΗ στα Ανω Πατήσια καθώς παίζει και 1.000 άτομα να περίμεναν να πάρουν billete για να μπουν στο Μουσείο. Εμείς είχαμε τον Γιάννη Αθανασίου από την NIVEA που μας γλίτωσε από τουλάχιστον μία ώρα αναμονής και αφού διαπιστώσαμε από πρώτο χέρι τι θα πει ότι ‘τα club είναι εταιρείες’ μπήκαμε σε έναν χώρο τον οποίο δεν επισκέπτονται πολλοί σε γενικές γραμμές, μόνο ένα εκατομμύριο κάθε χρόνο. Πως να μην πάρει μετά η Ρεάλ όποιον θέλει;

Η ανατριχίλα είχε συνέχεια. Στα ενδότερα, το ένδοξο παρελθόν παντρεύεται τέλεια με το παρόν και έστω για λίγο σε κάνει να αισθανθείς τι σημαίνει η ιστορία αυτού του τεράστιου club ακόμα και αν δεν είσαι οπαδός του. Παίκτες και τίτλοι από κάθε εποχή κάνουν παρέλαση μπροστά στα μάτια σου με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και το ‘σοκ και δέος’ είναι κάτι που θα νιώσεις. Με μία τρίχα να σηκώνεται σε κάθε μικρό βήμα, φτάνεις από τον Φρανθίσκο Χέντο των 6 πρωταθλητριών μέχρι τους σημερινούς σταρς των 3 Champions League τα τελευταία 4 χρόνια. «Οταν είσαι παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, είσαι συγκεντρωμένος 24 ώρες σε αυτήν».

Κι εμείς 24 ώρες θα χρειαζόμασταν για να φωτογραφήσουμε όλες τις κούπες, τις χρυσές μπάλες και τα χρυσά παπούτσια των μύθων παγκόσμιας κλάσης που έχουν φορέσει αυτή τη φανέλα και έχουν κάνει τις βιτρίνες να μην τελειώνουν ποτέ. Το πέρασμα από τα αποδυτήρια ήταν εντυπωσιακό, όπως η διαδρομή για τον αγωνιστικό χώρο αφού βέβαια περάσαμε από τα αποδυτήρια. Τι κουβέντες και από ποιους έχουν γίνει εκεί μέσα…;

Το επόμενο πρωί, αφού χρειάστηκε πρώτα να ξεπεράσω την απόλυση του Βιντσέντζο Μοντέλα από την Μίλαν, τηρήσαμε τη Μαδριλένικη συνήθεια που προλάβαμε να αναπτύξουμε κάνοντας το 3x3 προς το Bernabeu. Αυτή τη φορά όχι για βόλτα αλλά για την εκδήλωση της ανανέωσης της συνεργασίας της NIVEA MEN με την Ρεάλ Μαδρίτης. Σε αυτή μίλησαν ο πρόεδρος, Φλορεντίνο Πέρεθ και οι Stefan Heidenreich και Thomas Ingelfinger, για το deal που έχει πλέον ισχύ μέχρι το 2022.

Η προετοιμασία είναι το παν, πνευματικά και σωματικά, ειδικά στους αθλητές και σε αυτό το concept ήταν τα λόγια του Πέρεθ για «έναν από τους μεγαλύτερους χορηγούς της Ρεάλ με τον οποίο το club έχει ζήσει μαζί τις τεράστιες επιτυχίες των τελευταίων ετών». Στην εκδήλωση, που είχε κόσμο από κάθε ήπειρο, εκ μέρους των Merengues Ρεάλ παρευρέθηκε και ο διευθυντής ποδοσφαίρου και παλιός μύθος του club, Εμίλιο Μπουτραγκένιο, όμως δεν κέρδισε περισσότερα βλέμματα από τις γυναίκες συναδέλφους.

Αφού ήπιαμε - μεσημεριάτικα - μερικά... ροφήματα, βγήκαμε φωτογραφίες με το απόλυτο ασημικό και χαζέψαμε στο VR ερχόμενοι face-to-face με όλη την 11άδα της Ρεάλ, αφήσαμε το γήπεδο οριστικά για να αρχίσουμε το περπάτημα για να πάρουμε γερή τζούρα από την πρωτεύουσα. Η Μαδρίτη ήταν ήδη σε mode Χριστουγέννων με πολύ χαμηλή θερμοκρασία και τις πλατείες στολισμένες ανάλογα και εμείς ξεκινήσαμε τη βόλτα από το αχανές και μαγευτικό πάρκο Retiro.

Η συνέχεια είχε πέρασμα από τις Cibelles, την πλατεία που έχει γίνει σημείο συγκέντρωσης πανηγυρισμών των τίτλων της Ρεάλ και επιστρέψαμε σιγά σιγά προς το κέντρο. Αφού χαζέψαμε στην Plaza Mayor και περάσαμε στα γρήγορα από την Puerta del Sol κάναμε βόλτες μπαινοβγαίνοντας στα μαγαζιά με τα ποδοσφαιρικά είδη για να φύγουν οι κάθε είδους υποχρεώσεις.

Μια από τις μεγαλύτερες [τυχαία, στα ίσα] ανακαλύψεις της βόλτας της τελευταίας μέρας ήταν το Mercado de San Miguel. Από τη γωνία που βρεθήκαμε εκεί έμοιαζε απ' έξω σαν... μπουτίκ κρεάτων, όμως μέσα ήταν μαγεία. Ο,τι tapas μπορείς να φανταστείς είναι εκεί μέσα. Bocadillos, tortillas, κρασιά, μπίρες και κοκτέιλ, με τους Ισπανούς και τους τουρίστες να αράζουν στους πάγκους. Αφού πήρα ένα με... γαρίδα, ανανά και μαρμελάδα, τσιμπήσαμε και ένα mojito [τι δεν κόλαγε; 4 βαθμούς είχε έξω] για έξω και πήγαμε μια τελευταία βόλτα στο Palacio πριν πάμε για σβήσιμο στα μαγαζιά στις Calle Mayor, Arenal και de Carretas.

Το φινάλε έγινε - ύστερα από πολύ ψάξιμο - σε ένα υπόγειο μεξικάνικο με τρελό φαγητό και επιδόρπιο ένα τριόροφο σφηνάκι πριν μπούμε σε έναν ακόμα ταξιτζή που γούσταρε να παρλάρει για μπάλα και στήριζε Ατλέτικο. Ηταν ένα super τριήμερο και μια μοναδική εμπειρία για την Ρεάλ χάρη στην NIVEA MEN. Κλείνω με κάποιες εικόνες από το πέρασμα από την Μαδρίτη, η οποία - για όποιον δεν έχει πάει - αποτελεί έναν ποδοσφαιρικό προορισμό που αξίζει να επιλέξεις. Hasta pronto...

 

Τελευταία Νέα