Το... Νο1 φινάλε του Ράφα Ναδάλ

Το... Νο1 φινάλε του Ράφα Ναδάλ

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal γράφει για τον Ράφα Ναδάλ που κλείνει τη σεζόν ως Νο1 για τέταρτη φορά στην καριέρα του.

Πέρυσι τέτοιο καιρό, λίγοι θα περίμεναν αυτό που συμβαίνει σήμερα, όμως για ο Matador από την Μαγιόρκα πραγματοποίησε μία ακόμα μεγάλη επιστροφή. Στην πόλη που έχει κατακτήσει 10 Grand Slam τίτλους, έγραψε ξανά ιστορία. Στο Masters 1.000 του Παρισιού, ο Ράφα Ναδάλ, εξασφάλισε ότι θα κλείσει τη χρονιά ως Νο1, για 4η φορά στην εκπληκτική καριέρα του. Ο αριστερόχειρας από την Μαγιόρκα, μετά τη μη συμμετοχή του Ρότζερ Φέντερερ στη διοργάνωση, χρειαζόταν μόλις μία νίκη αυτή την εβδομάδα και την πέτυχε με 7-5, 6-3 σε βάρος του Νοτιοκορεάτη, Νο55 στον κόσμο, Χιέον Τσανγκ, επιστρέφοντας και πάλι στην κορυφή.

Πριν έναν χρόνο ένα πρόβλημα στον καρπό τον άφηνε εκτός, όμως από τότε μέχρι σήμερα πρόλαβε να κάνει περισσότερα απ' όσα ίσως θα περίμεναν ακόμα και οι πιο πωρωμένοι fans του. Εξι τίτλοι, ανάμασα στους οποίους και το περιβόητο 'δέκατο' στο Roland Garros και το US Open, βοήθησαν τον 31χρονο να γίνει ο γηραιότερος που κλείνει τη χρονιά στο Νο1 στη ιστορία της ATP. «Είμαι πολύ χαρούμενος για όλα. Ηταν μία καταπληκτική χρονιά. Πριν έναν χρόνο δεν μπορούσα να ονειρευτώ να βρίσκομαι ξανά στο Νο1, σημαίνει τόσα πολλά για μένα».

Η νίκη που χρειαζόταν και πήρε κόντρα στον Τσανγκ σήμαινε ότι το Νο1 δεν θα κινδύνευε ό,τι και αν γινόταν στη συνέχεια, η οποία είχε για τον Ναδάλ μία νίκη σε βάρος του Κουέβας και την απόσυρση της συμμετοχής του. «Νομίζω έπαιξα καλά από την αρχή της χρονιάς. Η πιο σημαντική στιγμή ήταν η χωμάτινη σεζόν, είμαι πολύ χαρούμενος που έφτασα στο Νο1 εδώ, στο Παρίσι» πρόσθεσε ο Ράφα, ο οποίος αν τελικά αγωνιστεί στο ATP World Tour Finals, ίσως βρει απέναντί του το Φέντερερ στα ημιτελικά ή τον τελικό.

Σε αυτή την πορεία μέσα στο 2017, μοναδικό μελανό σημείο, αν μπορεί θα θεωρηθεί τέτοιο κόντρα σε αυτό τον αντίπαλο, είναι η ήττα στον τελικό του Australian Open από τον Φέντερερ και οι σερί ήττες στη συνέχεια του tour, όπως και ο αποκλεισμός από τον Μίλερ στο Wimbledon. «Για να καταφέρεις κάτι τέτοιο, χρειάζεσαι τελειότητα, σταθερότητα, διάρκεια. Ο Ράφα έδειξε για ακόμα μία φορά την αποφασιστικότητα και το πάθος για το παιχνίδι. Συνεχίζει να γράφει ξανά τα βιβλία της ιστορίας και αποτελεί παράσημο για το άθλημά μας. Εκανε μια εκπληκτική σεζόν...».

 

Τελευταία Νέα