Γ' Εθνική: Το πρωτάθλημα ενός... κατώτερου Θεού που αντιστέκεται!

Γ' Εθνική: Το πρωτάθλημα ενός... κατώτερου Θεού που αντιστέκεται!

bet365

Ιστορικά σωματεία βρίσκονται στη Γ' Εθνική και προσπαθούν να προσθέσουν λίγη λάμψη σε ένα πρωτάθλημα που προσπαθεί να αναπνεύσει μέσα από τα δεκάδες προβλήματα που το βυθίζουν όλο και περισσότερο. Στο G-Weekend Journal μιλούν οι πρωταγωνιστές του, αναλύοντας την κατάσταση που επικρατεί.

Ανασφάλεια με τις πληρωμές, τη διαμονή, το μέλλον τους. Παίκτες που πια δεν είναι επαγγελματίες και δεν έχουν ταμείο ασφάλισης, παίζουν - πολλές φορές - σε γήπεδα ρημαγμένα, ακατάλληλα για μπάλα. Αντιστέκονται όμως.

Έξι πρωταγωνιστές της Γ' Εθνικής μιλούν στο Gazzetta Weekend Journal για την κατάσταση που επικρατεί σε μια κατηγορία που κάποτε έλαμπε. Οι παρακάτω είναι τυχεροί μιας και ανήκουν σε συλλόγους συνεπείς, που προσπαθούν να... γυαλίσουν τη θαμπάδα από το πόμολο της πόρτας, ώστε να την ανοίξουν και να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο.

Πού στέκονται και τί ζητούν για να γίνει πιο ανταγωνιστική η Γ'΄Εθνική. Αυτοί που ζουν με το πρόβλημα, προσπαθούν να δώσουν και τη λύση.

Μιχάλης Κατσίκιας - Άγιος Ιερόθεος

Ποια είναι η κατάσταση τη Γ’ εθνική και ποια στην ομάδα σου;

«Θεωρώ ότι η κατάσταση της Γ' Εθνικής και όχι μόνο, αλλά γενικότερα, του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Πιστεύω όμως πως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι πού στηρίζουν το ποδόσφαιρο και παρά τις δύσκολες εποχές που ζούμε "ματώνουν" οικονομικά για να κάνουν αυτό που αγαπούν. Μέσα σ' αυτή την ομάδα ανθρώπων βρίσκεται κι η οικογένεια Ρούσσου όπου τα τελευταία χρόνια δείχνει πώς θέλει να πάει τον Άγιο Ιερόθεο όσο ψηλότερα γίνεται, έχοντας οικονομική υγεία και επιλογές ποδοσφαιριστών που πάνω απ' όλα μπορούν να μπουν σε μια οικογένεια».

Οι συνθήκες που βιώνετε με τους συναδέλφους σου (γήπεδα, οργάνωση ομάδων, πληρωμές);

«το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας. Οπότε αυτόματα εγώ και όλοι οι συνάδελφοι μου δεν θα μπορούσαμε να σκεφτόμαστε με αισιοδοξία όλη αυτή την κατάσταση. Θα ήθελα όμως να πω πώς σε μερικές περιπτώσεις φταίνε κι οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές γι αυτήν την κατάσταση που επικρατεί. Εννοώ πως όταν κάποιος ποδοσφαιριστής ζητήσει ένα Α' συμβόλαιο για να μπορεί να ζήσει και την ίδια στιγμή ένας άλλος ποδοσφαιριστής παίζει αφιλοκερδώς για να κάνει το ψώνιο του, δημιουργεί έτσι μεγάλο πρόβλημα. Γιατί προφανώς ο εκάστοτε πρόεδρος θα κοιτάξει να σπαταλήσει όσο το δυνατόν λιγότερα λεφτά. Δυστυχώς υπάρχει μεγάλη μερίδα ποδοσφαιριστών σαν αυτή που ανέφερα».

Το πρωτάθλημα ενώ είναι ανταγωνιστικό τι χρειάζεται για να λάμψει ξανά;

«Θα συμφωνήσω στο Ότι το πρωτάθλημα είναι όντως πολύ ανταγωνιστικό, βλέπουμε στις πρώτες αγωνιστικές πως όλες οι ομάδες μπορούν να χάσουν ή να νικήσουν οπουδήποτε. Για να αλλάξει επίπεδο όμως θεωρώ ότι πρέπει να βρεθούν ακόμα περισσότεροι άνθρωποι οι οποίοι να αγαπάνε πραγματικά το ποδόσφαιρο, να έχουν όρεξη, να επενδύσουν όσο αυτό είναι ακόμα δυνατό έτσι ώστε να μπορούν και οι ποδοσφαιριστές με καλύτερες συνθήκες να αποδίδουν και να νιώθουν μεγαλύτερη χαρά και ασφάλεια σε αυτό που κάνουν».

Βασίλης Σπάθας - προπονητής Κερατσινίου

Ποια είναι η κατάσταση τη Γ’ εθνική και ποια στην ομάδα σου;

«Το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον σε όλους τους ομίλους και με την τωρινή του μορφή εύκολα λέει κανείς ότι κανείς δεν μπορεί να είναι εφησυχασμένος μέχρι και το τέλος. Από κει και πέρα, εμείς είμαστε μία ομάδα νεοφώτιστη που συνδυάζουμε την εμπειρία με το νέο αίμα και έχουμε στόχο τη νίκη σε κάθε ματς. Αναγνωρίζουμε ότι τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά είμαστε αποφασισμένοι για το καλύτερο δυνατό».

Οι συνθήκες που βιώνετε με τους συναδέλφους σου (γήπεδα, οργάνωση ομάδων, πληρωμές);

«Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε άλλες ομάδες πέρα από το Κερατσίνι. Είναι κάτι που δεν το βρίσκεις εύκολα σε πολλούς συλλόγους ακόμα και μεγαλύτερων κατηγοριών. Εχουμε το "Παναγιώτης Σαλπέας" που είναι γήπεδο με φυσικό χορτάρι, κάτι που αποτελεί ένα συν για εμάς μιας και οι περισσότερες ομάδες παίζουν σε πλαστικά. Παράλληλα, η οργάνωση είναι η καλύτερη δυνατή που μπορεί να υπάρχει με βάση τα δεδομένα του πρωταθλήματος και βέβαια με την διοίκηση του κύριου Αραβαντινού, υπάρχει συνεννόηση και καλή επικοινωνία σε όλους τους τομείς, πράγμα δύσκολο στην εποχή που ζούμε».

Το πρωτάθλημα ενώ είναι ανταγωνιστικό τι χρειάζεται για να λάμψει ξανά;

«Για να γίνει ανταγωνιστικό το Πρωτάθλημα χρειάζεται οργάνωση καταρχήν από τη διοικούσα αρχή, σε όλους τους τομείς. Από το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, μέχρι και τις ομάδες που θα συμμετέχουν. Εν συνεχεία θα πρέπει να βρεθούν επενδυτές σοβαροί οι οποίοι θα βάλουν τα χρήματα τους για να "χτίσουν" όχι ομάδες της μιας χρονιάς αλλά θα έχουν παρόν και μέλλον. Σαφέστατα και η κρίση είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας, ωστόσο υπάρχουν πολλές ιστορικές ομάδες που αν "χτίσεις" πάνω τους, μπορείς να δημιουργήσεις ένα αξιόμαχο σύνολο. Και τα παραδείγματα είναι πολλά. Εμείς στο Κερατσίνι έχουμε έναν άνθρωπο που αγαπάει και ασχολείται με την ομάδα κάτι ιδιαίτερα σημαντικό».

Κώστας Σκάρος - Διαγόρας

Ποια είναι η κατάσταση τη Γ’ εθνική και ποια στην ομάδα σου;

«Η κατάσταση στη Γ' Εθνική δυστυχώς δεν είναι όπως στα προηγούμενα χρόνια. Σίγουρα ρόλο σε αυτό έχει παίξει και η οικονομική κρίση στη κοινωνία μας με συνέπεια να έχει αντίκτυπο και στο χώρο του ποδοσφαίρου. Επομένως οι αμοιβές των ποδοσφαιριστών έχουν πέσει κατακόρυφα και δεδομένου αυτού πολλοί ποδοσφαιριστές ψάχνουν και 2η δουλειά, χάνοντας την αφοσίωση τους στο αγωνιστικό κομμάτι. Όσον αναφορά στις γηπεδικές συνθήκες, στις περισσότερες ομάδες αποτελεί μεγάλο αγκάθι και δυστυχώς πολλές ομάδες αγωνίζονται σε πλαστικό χλοοτάπητα δίχως να είναι ό,τι καλύτερο, καθώς εκτός των άλλων ελλοχεύει ο κίνδυνος τραυματισμών».

Οι συνθήκες που βιώνετε με τους συναδέλφους σου (γήπεδα, οργάνωση ομάδων, πληρωμές);

Αναφορικά με τις διοικήσεις των ομάδων δυστυχώς δεν έχουν τη στήριξη της πολιτείας με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα. Ευτυχώς στη δίκη μου ομάδα, τον Διαγόρα Ρόδου πολλά απ' αυτά τα θέματα είναι λυμένα, θεωρώντας μας προνομιούχους. Θέματα όπως διαμονή, διατροφή, οργάνωση και κυρίως το οικονομικό κομμάτι είναι τακτοποιημένα στο έπακρον.

Το πρωτάθλημα ενώ είναι ανταγωνιστικό τι χρειάζεται για να λάμψει ξανά;

«Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που η Γ Εθνική έχει χάσει την λάμψη της με κυριότερα σημεία για μένα ότι η κατηγορία έγινε ερασιτεχνική. Δεν υπάρχει γενική-ομαδική ασφάλιση για τους παίκτες, όπως υπάρχει σε Α-Β Εθνική αντίστοιχα και τέλος δεν υπάρχει πλέον τηλεοπτική κάλυψη που σίγουρα θα έδινε μεγαλύτερη προβολή και προώθηση στο πρωτάθλημα».

Μίλτος Καλαϊτζίδης - Προοδευτική

Ποια είναι η κατάσταση τη Γ’ εθνική και ποια στην ομάδα σου;

«Το πρωτάθλημα φέτος στη Γ Εθνική είναι αρκετά ανταγωνιστικό. Υπάρχουν καλές ομάδες με ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες και όλα τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες. Η Προοδευτική φέτος είναι μια ομάδα δεμένη που ξέρει τί θέλει στον αγωνιστικό χώρο. Θα είναι αρκετά δύσκολο να μας καταβάλει άλλη ομάδα. Έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη οικογένεια και ένα κλίμα εξαιρετικό. Όλα τα παιδιά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για τη νίκη. Κάθε απώλεια μετράει σ' ένα πρωτάθλημα μικρό σαν το δικό μας».

Οι συνθήκες που βιώνετε με τους συναδέλφους σου (γήπεδα, οργάνωση ομάδων, πληρωμές);

«Η οικονομική κρίση που επικρατεί στην Ελλάδα έχει χτυπήσει και την πόρτα του ποδοσφαίρου. Υπάρχουν ομάδες που είναι απόλυτα συνεπείς με τους ποδοσφαιριστές τους. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις και στις πιο πάνω κατηγορίες που οι παίκτες αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά θέματα που σχετίζονται με τη διαμονή, το φαγητό και τη μετακίνησή τους με συνέπεια να μην είναι συγκεντρωμένοι στη δουλειά τους ώστε να αποδώσουν αυτό που μπορούν. Πρέπει η πολιτεία να βρει έναν τρόπο ώστε οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστες να διασφαλίζουν τα χρήματα τους με νόμιμο τρόπο».

Το πρωτάθλημα ενώ είναι ανταγωνιστικό τι χρειάζεται για να λάμψει ξανά;

«Το πρωτάθλημα είναι καλό, προσπαθούν οι περισσότερες ομάδες να παίξουν ποδόσφαιρο και καλό είναι και εμείς οι ίδιοι να μην το υποτιμούμε. Αξίζει ομάδες από μεγαλύτερες κατηγορίες να παρακολουθούν αγώνες. Υπάρχει ταλέντο αρκετό νομίζω. Απ' ότι γνωρίζω φέτος οι αγώνες μέσα στην έδρα μας είναι τηλεοπτικοί μέσω ίντερνετ και υπάρχει δυνατότητα να μας βλέπουν. Νομίζω κι άλλες ομάδες πρέπει το κάνουν. Από εκεί και πέρα για να ρθει το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής πάλι στο προσκήνιο πρέπει να ενδιαφερθεί και το κράτος».

Χρήστος Χαατζησάββας - Εθνικός

Ποια είναι η κατάσταση τη Γ’ εθνική και ποια στην ομάδα σου;

«Το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής φέτος είναι κάτι διαφορετικό από τα προηγούμενα χρόνια. Δεν ανεβαίνει απευθείας ο πρώτος καθώς πηγαίνει σε αγώνες μπαράζ με τις άλλες πρώτες ομάδες των ομίλων. Αυτό που θα είναι στενάχωρο είναι ότι οι 4 ομάδες από τις 8 που θα τερματίσουν πρώτες θα παραμείνουν στην ίδια κατηγορία ακυρώνοντας έτσι την πορεία πρωταθλητισμού που έκαναν. Από εκεί και πέρα ο Εθνικός Πειραιώς είναι μια ομάδα που φέτος έχει στηθεί με γερά θεμέλια για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Να καταφέρει, δηλαδή, να τερματίσει πρώτη στον όμιλο και να ανέβει στην Β εθνική. Όλοι είμαστε προσγειωμένοι, ταπεινοί και προσπαθούμε αγώνα με αγώνα να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι. Μέσα στο γήπεδο παίρνονται οι νίκες και τα πρωταθλήματα.δεν κοιτάμε μακριά.

Όσο αναφορά στην οργάνωση, φέτος δεν υπάρχει τίποτα που να λείπει. Η διοίκηση από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε έκανε άμεσες κινήσεις σε όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα. Τώρα για την οργάνωση γενικότερα των άλλων ομάδων σίγουρα έχουμε σχηματίσει κάποια πρώτη εικόνα... Η Γ' Εθνική άλλωστε είναι μια κατηγορία που βλέπεις και άσχημα πράγματα να συμβαίνουν σε ομάδες».

Οι συνθήκες που βιώνετε με τους συναδέλφους σου (γήπεδα, οργάνωση ομάδων, πληρωμές);

«Ο Εθνικός φέτος ξεκίνησε με.ενα όνειρο που εμείς οφείλουμε να το κάνουμε πραγματικότητα, έχουμε όλο τον εξοπλισμό. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Η ομάδα πλαισιώθηκε από παίκτες που έχουν κάνει πρωταθλητισμό και στο παρελθόν. Είναι όλοι τους παίκτες με αξίες και όνειρα για ακόμα ένα πρωτάθλημα. Γενικότερα υπάρχουν ομάδες που αποχωρούν πριν καν τερματίσει το πρωτάθλημα, πολλοί ποδοσφαιριστές χάνουν παραπάνω και από το 50% των χρημάτων τους κάθε χρόνο... είναι στενάχωρο αλλά είναι η πραγματικότητα».

Το πρωτάθλημα ενώ είναι ανταγωνιστικό τι χρειάζεται για να λάμψει ξανά;

«Το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής για να λάμψει ξανά, πρέπει να γίνουν κατά την δική μου πάντα άποψη, να γίνουν 2 όμιλοι όπως ακριβώς ήταν πριν 2 χρόνια η Β εθνική. Σε βόρειο και νότιο δηλαδή. Έτσι οι ομάδες θα ήταν όλες πιο ανταγωνιστικές μιας και δεν θα ήταν 100 όπως συμβαίνει στη Γ' φέτος».

Νίκος Χαλαζωνίτης - Παναρκαδικός

Ποια είναι η κατάσταση τη Γ’ εθνική και ποια στην ομάδα σου;

«Η κατάσταση στη Γ' Εθνική είναι λίγο περίπλοκη. Υπάρχουν ομάδες με αρκετά καλή οργάνωση αλλά πολλές εξ αυτών υστερούν πολύ σε αυτόν τον τομέα είτε λόγω εμπειρίας είτε οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Στον Παναρκαδικό μπορώ να πω πως τα πράγματα είναι αρκετά ικανοποιητικά. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με το οργανωτικό κομμάτι, προσπαθούν να παρέχουν όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα γίνεται στους ποδοσφαιριστές. Από θέμα οργάνωσης και παροχών πιστεύω πως η ομάδα είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα για την κατηγορία».

Οι συνθήκες που βιώνετε με τους συναδέλφους σου (γήπεδα, οργάνωση ομάδων, πληρωμές);

«Η αλήθεια είναι πως τα γήπεδα που αγωνιζόμαστε δεν είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Τα περισσότερα τουλάχιστον απ' αυτά δεν βοηθούν τις ομάδες να παίξουν ποδόσφαιρο. Όπως γνωρίζουμε οι οικονομικές δυνατότητες των ομάδων είναι περιορισμένες. Πολλές φορές οι ποδοσφαιριστές δεν λαμβάνουν όλα τα χρήματα τα οποία έχουν συμφωνήσει και αυτό είναι πολύ κακό».

Το πρωτάθλημα ενώ είναι ανταγωνιστικό τι χρειάζεται για να λάμψει ξανά;

«Παίκτες που μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω στην κατηγορία υπάρχουν και φέτος στη Γ' Εθνική. Αυτό που λείπει πιστεύω είναι ότι ο κόσμος δεν πηγαίνει στο γήπεδο για να δει τις ομάδες. Ο κόσμος είναι αυτός ο οποίος θα δώσει το έξτρα κίνητρο και στους παίκτες αλλά και στις διοικήσεις να δώσουν επιπλέον πράγματα αλλά και να ασχοληθούν πιο σοβαρά με αυτό που αγαπούν».

Δημήτρης Σουάνης - Διαγόρας Ρόδου

Ποια είναι η κατάσταση τη Γ’ εθνική και ποια στην ομάδα σου;

«Όπως στις άλλες δυο κατηγορίες που είναι επαγγελματικές.έτσι και το επίπεδο της Γ έχει πέσει διότι πολύ απλά κανείς δν ενδιαφέρεται επί της ουσίας για το ποδόσφαιρο κ τον αθλητισμό. Δεν υπάρχουν έσοδα. Οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων δεν γίνονται με λογικά πάντα κριτήρια κ απορούμε όλοι στο χώρο πως σκέφτονται πολλά πράγματα που γίνονται απλά για να μας κάνουν τη δουλειά μας πιο δύσκολη.

Ευτυχώς ο Διαγόρας αποτελεί μια από τις οάσεις. Μας παρέχει ότι χρειαστούμε και οι άνθρωποι τις ομάδας αγωνίζονται πραγματικά μαζί με εμάς τους ποδοσφαιριστές κ το τεχνικό επιτελείο. Συν ότι προσφέρουν τα χρήματα τους για το όνειρο τους».

Ποια είναι η κατάσταση τη Γ’ εθνική και ποια στην ομάδα σου; Η κατάσταση που βιώνετε με τους συναδέλφους σου;

«Εντάξει πλέον έχουμε βαρεθεί να διαμαρτυρόμαστε για την κατάσταση του πρωταθλήματος. Κάθε χρόνο κάτι διαφορετικό. ..όμως όλοι είναι προβληματισμένοι γιατί οι επιλογές πλέον γίνονται μόνο κ μόνο ώστε να βγει η χρόνια. Κ ελπίζοντας κάθε χρόνια για κάτι καλύτερο».

Το πρωτάθλημα ενώ είναι ανταγωνιστικό τι χρειάζεται για να λάμψει ξανά;

«Φυσικά χρειάζεται πραγματική οργάνωση διαφήμιση κ όλα αυτά τα αυτονόητα που όλοι ξέρουνε κ δν τα πραγματοποιούν ώστε ένα εθνικό πρωτάθλημα να είναι εκτός από ανταγωνιστικό κ υγιές».

* Οι ερωτήσεις ήταν ίδιες σε όλους μιας και όλοι τους αντιμετωπίζουν την ίδια κατάσταση.

 

Τελευταία Νέα