Η Θεσσαλονίκη από ψηλά μοιάζει, όντως, με... ζωγραφιά! (pics)

Η Θεσσαλονίκη από ψηλά μοιάζει, όντως, με... ζωγραφιά! (pics)

bet365

Εικόνες που εντυπωσιάζουν, εικόνες που κόβουν την ανάσα και αποκαλύπτουν στο μέγιστο βαθμό πόσο όμορφη είναι (κι από ψηλά) η Θεσσαλονίκη. Σημεία της πόλης, που περνάς καθημερινά, γίνεσαι «ένα» μαζί τους, αλλά ποτέ δεν τα είχες παρατηρήσει με προσοχή και δεν είχες φανταστεί πόσο όμορφα είναι αν τα δεις από ψηλά.

Η «δική» μας Βίκυ, η Βικτόρια Παναγιωτίδου, μπορεί να γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Τη γνωρίσαμε ως art director των περιοδικών και των ένθετων εκδόσεων της ιστορικής, αλλά χιλιοταλαιπωρημένης, εφημερίδας «Μακεδονία».

Είναι και το δηλώνει φίλαθλος του Άρη, ωστόσο δεν έχει και έντονη επαφή με τον χώρο του (επαγγελματικού) αθλητισμού, παρότι το εργασιακό της περιβάλλον τη βοηθάει να μαθαίνει από «πρώτο χέρι» αρκετές από τις αθλητικές ειδήσεις της επόμενης μέρας.

Στο μέλλον μπορεί να μπει στον πειρασμό να φωτογραφίσει το γήπεδο Χαριλάου ή την Τούμπα από ψηλά, προς το παρόν, αρκείται στο να αποτυπώνει διάφορα τοπία και σημεία της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.

Από… σπόντα, πάντως, μας χάρισε και δύο λήψεις με αθλητικό περιεχόμενο. Στη μια βλέπουμε το Εθνικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης και στην άλλη τα ανοικτά γήπεδα τένις στην περιοχή του Ποσειδωνίου.

«Το «μικρόβιο» μπήκε για τα καλά πριν από περίπου τρία χρόνια, με την αγορά ενός τετρακόπτερου, επάνω στο οποίο προσάρμοσα την κάμερά μου. Από την πρώτη κιόλας πτήση, με τις πρώτες πειραματικές λήψεις, ανακάλυψα έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο. Σχήματα, συμμετρίες και χρώματα, τα οποία δεν παρατηρείς ακόμη κι όταν είσαι δίπλα. Κτίρια, κατασκευές, γέφυρες, δρόμοι – τα πάντα φαίνονται διαφορετικά από ψηλά. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια, η αεροφωτογράφηση δεν είναι άπιαστο όνειρο. Πιστεύω πως αποτελεί ήδη μια μορφή τέχνης, η οποία, με τη χρήση των drones, έχει γίνει πιο προσιτή, ανοίγοντας έτσι ένα καινούργιο κεφάλαιο στον τομέα τής φωτογραφίας και γενικότερα στο πως αντιλαμβανόμαστε την εικόνα του κόσμου μας από ψηλά», σημειώνει η ίδια.

Κι αν κάποιος νομίζει ότι η λήψη με drone είναι ένα απλό παιχνίδι, κάνει λάθος. Οι φωτογραφίες της Βίκυς έχουν σωστό καδράρισμα αποτυπώνουν τα τοπία λες και είναι τρισδιάστατα σχέδια. Σχήματα, συμμετρίες και χρώματα, τα οποία δεν παρατηρείς όταν είσαι δίπλα απεικονίζονται από ψηλά. Τόσα χρόνια στο χώρο των εντύπων έχουν περάσει από τα χέρια της και έχουν δει τα ματάκια της χιλιάδες φωτογραφίες, άρα γνωρίζει καλά τι πρέπει να αποτυπώσει από εκεί ψηλά, όπου η γη μοιάζει σαν ζωγραφιά… Πάρε μια γερή δόση...

01. Λιμάνι, Θεσσαλονίκη

02. Νέα Παραλία, Θεσσαλονίκη

03. Ομπρέλες Ζογγολόπουλου, Νέα Παραλία, Θεσσαλονίκη

04. Μπέη Χαμάμ, Θεσσαλονίκη

05. Ποσειδώνιο, Θεσσαλονίκη

06. Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη

07. Περαία, Θεσσαλονίκη

08. Νέοι Επιβάτες, Θεσσαλονίκη

09. Επανομή, Θεσσαλονίκη

10. Επανομή, Θεσσαλονίκη

11. Επανομή, Θεσσαλονίκη

12. Επανομή, Θεσσαλονίκη

13. Ναυάγιο, Επανομή, Θεσσαλονίκη

14. Βουρβουρού, Χαλκιδική

15. Εθνικό Κολυμβητήριο, Θεσσαλονίκη

Για περισσότερες φωτογραφίες της Βικτόριας Παναγιωτίδου επισκεφθείτε την στις διευθύνσεις

www.facebook.com/victoria.panagiotidou

www.instagram.com/thessaloviki/

www.dronestagr.am/author/victoria-panagiotidou/

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα