Ζέεφελντ, ένα μεγάλο... εργοτάξιο! (pics)

Δημήτρης Τομαράς
Ζέεφελντ, ένα μεγάλο... εργοτάξιο! (pics)

bet365

Το G-Weekend γράφει από το Ζέεφελντ για μία περιοχή που ζει στους ρυθμούς του Παγκοσμίου πρωταθλήματος σκι του 2019 και αλλάζει για τα καλά!

Εάν κάποιος βρισκόταν στο Ζέεφελντ ταξιδεύοντας από την Ελλάδα αυτήν την εποχή πρωτίστως θα έκανε μία ευχή. Να μην βρει τον ίδιο καιρό με ζέστη και ήλιο και να συναντήσει θερμοκρασίες Ζέεφελντ. Με περισσότερη δροσιά γιατί από ζέστη και ήλιο είμαστε... χορτασμένοι. Μάταια όμως. Τις περισσότερες ημέρες που βρισκόμαστε εδώ ζήτημα να έβρεξε 20 - 30 λεπτά. Θερμοκρασίες ασυνήθιστα υψηλές για το Ζέεφελντ και καιρός... Αθήνας σε μία περιοχή που έχει μάθει να ζει το καλοκαίρι υπό έντονη βροχόπτωση, υγρασία, κρύο και ακόμα και χαλάζι. Άλλη ειρωνία; Τις ίδιες ημέρες που είχε ανεβασμένες θερμοκρασίες και... φουλ ήλιο στην Αθήνα έβρεχε...

Στο Ζέεφελντ όμως το θέμα δεν είναι μόνο ο καιρός, που προβληματίζει έντονα ακόμα και τους ντόπιους και... θορύβησε και τον Χάσι που ζήτησε να ποτίζεται πιο συχνά το γήπεδο λόγω του κινδύνου να ξεραθεί το χόρτο και να επιφέρει ακόμα και μυϊκά προβλήματα για τους παίκτες του. Το Ζέεφελντ κάνει... λίφτινγκ. Αλλάζει.

Το άλλοτε ήσυχο έχει γεμίσει... οικοδομές, νέα κτίρια και αλλαγές ακόμα και στο γήπεδό του, που φτιάχνει νέα κερκίδα και άλλες εγκαταστάσεις. Επεκτείνεται λοιπόν μεγαλώνει και διαφοροποιείται για τις ανάγκες του Παγκόσμιου πρωταθλήματος σκι το 2019. Στο Ζέεφελντ εν έτει 2017 βιώσαμε ακόμα και κίνηση και... μποτιλιάρισμα λόγω έργων ενώ έχουν επιστρατευθεί ακόμα και εργάτες εκτός Αυστρίας. Λόγω των έργων δε υπάρχουν ακόμα και πολύωρες διακοπές ρεύματος ή και νερού. Προφανώς και όλα αυτά έχουν δυσκολέψει την καθημερινότητα των κατοίκων του που είχαν μάθει αλλιώς. Ωστόσο οι τοπικοί... άρχοντες θεωρούν πως μέσα από αυτά τα έργα θα έρθει η πιο μεγάλη αναβάθμιση της περιοχής και πως το Ζέεφελντ θα γίνει ακόμα πιο τουριστικό και πολυσύχναστο μετά το Παγκόσμιο αυτό πρωτάθλημα.

Βέβαια συναντά κανείς και το εξής παράδοξο: παρότι τα super market τους είναι πολύ πιο οικονομικά από τα δικά μας τόσο το φαγητό όσο και ο καφές έξω παραμένουν πιο ακριβά. Όπως επίσης και τα ποσά για ενοικιάσεις δωματίων σε ξενοδοχεία ή ακόμα και πανσιόν. Και όσο βέβαια πλησιάζουμε προς το αθλητικό αυτό event μπορεί οι τιμές να ανέβουν και άλλο...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα