Δεν υπάρχει ποδόσφαιρο χωρίς τον Ζλάταν

Δεν υπάρχει ποδόσφαιρο χωρίς τον Ζλάταν

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal γράφει για το ποδόσφαιρο, που δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί χωρίς τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Τελευταίο λεπτό του προημιτελικού του Europa League με την Αντερλεχτ. Ο Ζλάταν πηδά για να διεκδικήσει μια μπάλα, προσγειώνεται πολύ άσχημα με το ένα πόδι και αφού πέφτει παραμένει στο έδαφος για πολλή ώρα. Το Old Trafford παγώνει, το ιατρικό team τον φροντίζει και φορείο μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Εχοντας υποστεί ρήξη χιαστών συνδέσμων, ο τερατώδης Σουηδός σηκώνεται και περπατά μέχρι τα αποδυτήρια. Η Γιουνάιτεντ παίρνει την πρόκριση στα ημιτελικά με γκολ του Μάρκους Ράσφορντ, όμως οι πανηγυρισμοί κρατούν για δευτερόλεπτα και επικρατεί αγωνία. Παρά το σθένος του, τα πρώτα σενάρια μιλούν για πρόωρο τέλος από το Μάντσεστερ αλλά και τέλος καριέρας και ο Ζοσέ Μουρίνιο δηλώνει ότι «δεν είναι αισιόδοξος».

Οι Κόκκινοι Διάβολοι τελικά ανακοίνωσαν επίσημα τη ζημιά στο γόνατο και αν και τίποτα δεν είναι επίσημο, τα ρεπορτάζ θέλουν τον Ibra να χρειάζεται να περιμένει ακόμα και μέχρι το 2018 για να επιστρέψει. Ο Special One, αν και είχε καταλάβει το κακό, έχει πίστη στον Ζλάταν. «Μιλάμε για κάποιον που είναι πολύ δυνατός πνευματικά. Που δεν έχει σκοπό να τα παρατήσει και θα πολεμήσει γιατί πάλευε σε όλη του τη ζωή και δεν βλέπω τον λόγο που δεν θα το κάνει άλλη μία φορά».

Σίγουρα, ο Ζλάταν δεν αξίζει σε αυτό, που κάποιοι ίσως βιάστηκαν να ονομάσουν 'φινάλε'. Ο Ζλάταν θα πει πότε είναι το τέλος. «Ευχαριστώ για την στήριξη και την αγάπη σας. Τραυματίστηκα και θα μείνω για κάποιο διάστημα εκτός ποδοσφαίρου. Θα το περάσω αυτό όπως και όλα τα άλλα και θα επιστρέψω πιο δυνατός. Μέχρι στιγμής έχω παίξει με ένα πόδι, οπότε δεν θα είναι πρόβλημα για μένα. Ενα πράγμα είναι σίγουρο, εγώ θα αποφασίσω πότε έχει η ώρα να σταματήσω και τίποτα άλλο. Το να τα παρατήσω δεν υπάρχει για μένα. Τα λέμε σύντομα».

Πριν μερικούς μήνες ο Τύπος της Αγγλίας είχε προτρέξει και έκρινε τον Σουηδό σαν να είναι κάποιος θνητός. Γράφτηκαν απόψεις που έλεγαν ότι θα δυσκολευτεί να ξεπεράσει τα 20 γκολ, όμως ο Ibra τους διέψευσε όλους και τους θύμισε ότι τους έβαλε «να φάνε τα αρχ***α» τους. Το επίπεδό του κράτησε όρθια την Γιουνάιτεντ στα δύσκολα, μεγάλωσε την εικόνα της και ήταν σημαντικό κομμάτι των 24 αήττητων αγώνων στην Premier League, σερί που ισοφάρισε το καλύτερο στην ιστορία του κλαμπ σε μία σεζόν. «Νομίζω ότι οι αντίπαλοι πλέον θα μας κοιτάνε διαφορετικά τώρα που δεν έχουμε τον Ζλάταν» είπε ο Ζοσέ.

Σύμφωνα με κάποια ρεπορτάζ, ο Μουρίνιο, νωρίτερα στη σεζόν, είχε αποφασίσει το αυτονόητο, να τον κρατήσει δηλαδή για ακόμα 12 μήνες. Ο Σουηδός είχε αρνηθεί το συμβόλαιο των 13 εκατ. ευρώ τον χρόνο, όμως τώρα έκανε γνωστό ότι αρνείται να πληρώνεται από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσο είναι τραυματίας. Την ίδια στιγμή, δεδομένου ότι βρίσκεται ήδη στην Αμερική για την επέμβαση στο γόνατο, τα σενάρια για MLS φουντώνουν. «Ελα στο πρωτάθλημα Σουηδίας, μπορείς να παίζεις και με ένα γόνατο» ήταν το κάλεσμα των οπαδών της πρώην ομάδας του, Μάλμε.

Ομως ο Ζλάταν δεν είναι για να τελειώνει την μυθική καριέρα του σε ένα τέτοιας δυναμικότητας πρωτάθλημα. Ο Ζλάταν δεν γίνεται να μην παίζει με τους καλύτερους και μην διεκδικεί τους κορυφαίους τίτλους. Δεν γίνεται να μην σκοράρει στα μεγάλα πρωταθλήματα, δεν γίνεται τα γκολ του να είναι σε ασήμαντες διοργανώσεις. Δεν μπορεί ο Σουηδός υπερπαίκτης να έστειλε το μήνυμα της επιστροφής λέγοντας ότι θα επιστρέψει πιο δυνατός και αυτό να μην είναι στο top-level. Δεν υπάρχει ποδόσφαιρο χωρίς τον Ζλάταν...

 

Τελευταία Νέα