Tough Guy: Ο σκληρότερος αγώνας στον κόσμο!

Δήμος Μπουλούκος
Tough Guy: Ο σκληρότερος αγώνας στον κόσμο!

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal παρουσιάζει τον αγώνα που απαιτεί τα... μεγαλύτερα κότσια σε όλο τον κόσμο. Ονομάζεται Tough Guy Challenge και απευθύνεται σε λίγους και τρελούς!

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει και δει διάφορα, για δύσκολους αγώνες, απαιτητικούς αγώνες, αγώνες που οδηγούν το δρομέα στα όρια του. Στην Αγγλία υπάρχει ένας αγώνας που τα συγκεντρώνει όλα αυτά και κάνει τη λέξη «πρόκληση» να αποκτά την πραγματική της διάσταση.

Ονομάζεται Tough Guy Challenge και την περασμένη Κυριακή συμπλήρωσε 30 χρόνια επιτυχημένης διεξαγωγής και πολλών, μα πολλών τραυματισμών. Αν νομίζετε ότι υπερβάλλουμε, δείτε τις φωτογραφίες από την τελευταία διοργάνωση και θα αντιληφθείτε τη... διαφορετικότητα αυτού του αγώνα.

Το Tough Guy Challenge διεξάγεται το τελευταίο Σαββατοκύριακο κάθε Ιανουαρίου, στο Perton του Staffordshire, στο κέντρο της Αγγλίας. Διοργανώνεται μέσα σε μία φάρμα από τον Billy Wilson που συνέλαβε πρώτος την ιδέα. Στην ημερήσια διάταξη του αγώνα, υπάρχουν μόνο οι λέξεις: κοψίματα, εγκαύματα, αφυδάτωση, υποθερμία, ακροφοβία,κλειστοφοβία, ηλεκτροσόκ, διαστρέμματα, κατάγματα, τραυματισμοί, αποχωρήσεις...

Οι κλιματολογικές συνθήκες είναι δύσκολες εκείνη την εποχή με έντονο κρύο, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο τους διαγωνιζομένους, οι οποίοι πρέπει να καλύψουν 15 χιλιόμετρα γεμάτα δοκιμασίες και εμπόδια. Παρότι κάθε χρονιά αλλάζουν οι δοκιμασίες με τους συμμετέχοντες να πρέπει να ξεπεράσουν περισσότερα από 25 διαφορετικού είδους εμπόδια, γεγονός που δίνει στον αγώνα τη φήμη του σκληρότερου σε όλο τον κόσμο με ανοιχτή συμμετοχή.

Οι περίπου 5000 διαγωνιζόμενοι πρέπει να ανταπεξέλθουν σε δοκιμασίες που προσομοιάζουν σε εκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων. Καταρχήν η διαδρομή είναι στην ύπαιθρο με τουλάχιστον 9 λόφους που πρέπει να ανέβεις και να κατέβεις. Πρέπει ακόμα να περάσεις λακούβες με νερό βάθους 1,5 μ., να διασχίσεις υποβρύχιο τούνελ 12,2 μέτρων, να ισορροπήσεις ανάμεσα από φωτιές, να ανέβεις ξύλινους και σχοινένιους φράκτες, να περάσεις μέσα από σωλήνες κι όλα αυτά πνιγμένα μέσα σε αμέτρητους τόνους. Και σαν κερασάκι στην τούρτα, υπάρχουν οι άνθρωποι της διοργάνωσης που ρίχνουν βεγγαλικά κρότου και λάμψης αλλά και καπνού, πάνω από τα κεφάλια των διαγωνιζομένων.

Για να δικαιολογήσει τη φήμη του σκληρότερου αγώνα στον κόσμο, το Tough Guy Challenge μετρά και απώλειες, με δύο άτομα να έχουν χάσει τη ζωή τους από ανακοπή καρδιάς, καθώς δεν άντεξαν στις κακουχίες και το κρύο. Ο αγώνας πάντως είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και στον τελευταίο πήραν μέρος άτομα από περισσότερες από 20 χώρες και μόνο το 1/3 από αυτά, κατάφερε να τερματίσει.

Η τιμή για τη συμμετοχή αρχίζει από τα 80 ευρώ και στο τέλος, όποιος τερματίσει, αποκτά τον τίτλο του «σκληρότερου άντρα ή γυναίκα της χρονιάς»! Οπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από τις φωτογραφίες, συγκεντρώνει και αρκετούς... λοξούς που φορούν ξεχωριστές ενδυμασίες, πιστεύοντας ότι ζουν τη δική τους μετενσάρκωση σε κάποια άλλη εποχή. Ωστόσο, είναι οι πρώτοι που εγκαταλείπουν και τελικά ο αγώνας συνεχίζεται με αυτούς που το λέει η καρδιά τους ή αν προτιμάτε, η τρέλα τους!

 

Τελευταία Νέα