Ο απολογισμός του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού

Ο απολογισμός του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού

Gazzetta team
Ο απολογισμός του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού

bet365

Μια άκρως επιτυχημένη χρονιά ήταν για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό το 2017, ο οποίος έκανε τον δικό του απολογισμό.

Επιτυχημένος από κάθε άποψη κρίνεται ο απολογισμός της παρουσίας των τμημάτων του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. στις εγχώριες διοργανώσεις για τη σεζόν 2016-2017, στο διάστημα της οποίας κατακτήθηκαν 15 Πανελλήνιοι τίτλοι εκ των οποίων 11 Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Η διαδικασία της...άρσης κουπών ξεκίνησε στις 28 Ιανουαρίου με την κατάκτηση του Λιγκ Καπ από την ομάδα βόλεϊ Ανδρών και ολοκληρώθηκε στις 10 Δεκεμβρίου με την κατάκτηση του πρωταθλήματος Εlite Ανδρών στην Πυγμαχία.

Δείτε στο αφιέρωμα που ακολουθεί το... ημερολόγιο με τις κατακτήσεις των 15 τίτλων:

Σάββατο 28 Ιανουαρίου: Ξεκίνημα με Λιγκ Καπ!

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, η πρώτη κούπα της σεζόν έπιασε Λιμάνι! Η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Θρύλου θριάμβευσε κόντρα στον ΠΑΟΚ, μετατρέποντας σε παράσταση για έναν ρόλο τον τελικό του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς», επικράτησε με 3-0 σετ και κατέκτησε για 4η φορά τον τίτλο όντας πολυνίκης και σε αυτό τον θεσμό! Στο κατάμεστο από 2.500 και πλέον οπαδούς του Θρύλου, «Μελίνα Μερκούρη» οι Πειραιώτες δεν έδωσαν σε κανένα σημείο του αγώνα το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να διεκδικήσει κάτι ουσιαστικό. Με MVP του τελικού τον Κονσταντίν Τσούπκοβιτς (14πόντοι, 14/22 επ.,) και συνολικά αψεγάδιαστη εμφάνιση από όλη την ομάδα ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πανάξια κατάκτηση του πρώτου τίτλου της χρονιάς!

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου: Το 7ο πρωτάθλημα στον Κλειστό Στίβο!

Το 7ο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου και 3ο διαδοχικό στους Άνδρες κατέκτησε ο Ολυμπιακός ενώ οι Γυναίκες κατέλαβαν την 3η θέση στη Γενική βαθμολογία. Συγκεκριμένα στο 31ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Σ.Ε.Φ. ο Ολυμπιακός κατέκτησε την 1η θέση με 47 βαθμούς στους Άνδρες και την 3η με 28 βαθμούς στις Γυναίκες παρά το γεγονός ότι κατέβηκε μόλις με 18 αθλητές (12 Άνδρες και 6 Γυναίκες).

Κυριακή 5 Μαρτίου: Κυπελλούχες για 7η διαδοχική φορά!

Μια ακόμα ένδοξη σελίδα στην ιστορία του συλλόγου μας, έγραψε η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού που αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας για 7η διαδοχική φορά, επικρατώντας με 3-1 σετ του Πανναξιακού στον τελικό του Final Four που διεξήχθη στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας. Μετά την άνετη νίκη με 3-0 σετ στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό ο Θρύλος νίκησε στον τελικό και τον Πανναξιακό και πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπελλου.

Κυριακή 19 Μαρτίου: Κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό!

Το 17ο Κύπελλο Ελλάδας στην ένδοξη ιστορία του, κατέκτησε ο Ολυμπιακός επικρατώντας με 3-1 σετ της Κηφισιάς στον τελικό που διεξήχθη στο Αλεξάνδρειο. Οι Πειραιώτες μετά την άνετη νίκη στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ, ήταν καλύτεροι και στον τελικό με την Κηφισιά και σήκωσαν το Κύπελλο στον… Πύργο τον Λευκό! Με πρωταγωνιστή και MVP του Final Four τον Κονσταντίν Τσούπκοβιτς ο Θρύλος θριάμβευσε στην διοργάνωση με την υποστήριξη των οπαδών του στο διήμερο των αγώνων. Έτσι μετά το Λιγκ Καπ, τον δρόμο προς τον Πειραιά πήρε και το Κύπελλο Ελλάδας (και έχει δυο περισσότερα από όλες μαζί τις υπόλοιπες ομάδες).

Κυριακή 19 Μαρτίου: Αήττητο πρωτάθλημα στο Πινγκ Πονγκ

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε η πορεία του Ολυμπιακού στην Α1 Εθνική Κατηγορία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Οι Πειραιώτες επικράτησαν με 4-0 του Ηρακλή Θεσσαλονίκης στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής και συνόδευσαν με το αήττητο την κατάκτηση του πρωταθλήματος για δεύτερη διαδοχική χρονιά! Ο Θρύλος σημείωσε 18 νίκες σε ισάριθμα ματς και πανηγύρισε θριαμβευτικά την κατάκτηση της κούπας η οποία απονεμήθηκε στους πρωταθλητές στις 5/4/2017 σε ειδική εκδήλωση.

Κυριακή 26 Μαρτίου: Με 100άρα το 2ο σερί Κύπελλο!

Την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών, πανηγύρισε η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού που επικράτησε με 103-68 του Πανιωνίου στον μεγάλο τελικό του 18ου Final Four που διεξήχθη στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας. Οι «ερυθρόλευκες» κατέκτησαν για δεύτερη διαδοχική χρονιά, από την επανίδρυση του τμήματος, το Κύπελλο Ελλάδας. Πρώτη σκόρερ του τελικού και MVP του Final Four αναδείχθηκε η Λινέτα Κάιζερ με 16 πόντους.

Σάββατο 29 Απριλίου: Νταμπλούχες ξανά!

Ο τέταρτος τίτλος μέσα σε δυο χρόνια από την ημέρα επανίδρυσης του τμήματος Μπάσκετ Γυναικών, έπιασε Λιμάνι! Ο Θρύλος κατέκτησε πανάξια και αδιαμφισβήτητα το 2ο σερί πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας παράλληλα το 2ο διαδοχικό νταμπλ! Το αήττητο που συνοδεύει όλους τους τίτλους που έχει κατακτήσει η ομάδα μπάσκετ Γυναικών, επιβεβαίωσε με τον πλέον εμφατικό τρόπο την απόλυτη κυριαρχία του μεγαλύτερου αθλητικού συλλόγου της Ελλάδας. Με την νίκη κόντρα στον Αθηναϊκό, στο Κλειστό της Εργάνης με 58-69 στο Βύρωνα, ο Θρύλος στέφθηκε πρωταθλητής και έκλεισε με επιτυχία τη σεζόν, με συνολικό απολογισμό 29 νικών σε 29 ματς στις εγχώριες διοργανώσεις (22 στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, τριών στα πλέι οφ και τεσσάρων στο Κύπελλο).

Σάββατο 29 Απριλίου: Πεντάκις πρωταθλητής και νταμπλούχος!

Μια Θρυλική και ιστορική χρονιά, η πιο επιτυχημένη σεζόν στην ιστορία του τμήματος βόλεϊ Γυναικών, ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του 5ου διαδοχικού πρωταθλήματος μετά την επικράτηση με 3-0 σετ του Πανναξιακού στο Ρέντη. Ο Θρύλος έκανε το 3-0 στη σειρά των τελικών και διεύρυνε την εντός συνόρων κυριαρχία του πετυχαίνοντας παράλληλα για 5η διαδοχική σεζόν το νταμπλ.

Οι «ερυθρόλευκες» έφτασαν στους 12 τίτλους, μετρώντας 5 σερί κατακτήσεις πρωταθλημάτων και 7 διαδοχικές κατακτήσεις Κυπέλλων.

Δευτέρα 8 Μαΐου: Το 31ο πρωτάθλημα στο πόλο Ανδρών!

Την κατάκτηση του 5ου συνεχόμενου πρωταθλήματος και 31ου συνολικά ή αλλιώς του 17ου στα τελευταία 19 χρόνια, πανηγύρισε η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού. Ο Θρύλος του ελληνικού αθλητισμού και της Υδατοσφαίρισης, συνόδευσε με το αήττητο για 4η διαδοχική χρονιά την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά τη νίκη με 12-3 επί της Βουλιαγμένης στον 3ο τελικό.

Με την 4η συνεχόμενη αήττητη κατάκτηση του πρωταθλήματος η ομάδα πόλο Ανδρών συνέχισε το εντυπωσιακό σερί διαδοχικών νικών που «τρέχει» στην Ελλάδα συμπληρώνοντας τέσσερα χρόνια ακριβώς, από τις 8 Μαΐου του 2013 όταν γνώρισε την τελευταία ήττα από τον Ν.Ο.Β. στον πρώτο τελικό των πλέι οφ (στη συνέχεια οι Πειραιώτες κατέκτησαν το πρωτάθλημα με 3-1 νίκες). Εκ τότε ο Θρύλος μέτρησε 111 διαδοχικές νίκες στους αγώνες του πρωταθλήματος και 13 στους αγώνες του Κυπέλλου, φτάνοντας το εντυπωσιακό σερί των 124 σερί νικών στις εγχώριες διοργανώσεις!

Σάββατο 13 Μαΐου: Πρωτάθλημα με θρυλική ανατροπή!

Το 4ο διαδοχικό πρωτάθλημα και 8ο συνολικά έπιασε Λιμάνι! Η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, ολοκλήρωσε την θρυλική ανατροπή από 0-2 σε 3-2 στη σειρά των τελικών με τη Βουλιαγμένη, φέρνοντας και πάλι το πρωτάθλημα στον Πειραιά! Οι φιναλίστ της Ευρώπης, επιδεικνύοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα, σημείωσαν στον 5ο τελικό την 3η διαδοχική νίκη τους κόντρα στη Βουλιαγμένη με 13-8 και κατέκτησαν πανηγυρικά το πρωτάθλημα μέσα στο κατάμεστο Παπαστράτειο από τον κόσμο του Θρύλου που έδωσε δυναμικό παρών!

Κυριακή 18 Ιουνίου: Θρυλική κατάκτηση και στον Ανοιχτό Στίβο!

Με μια θρυλική και απίστευτη ανατροπή, από αυτές που αρμόζουν στον Θρύλο του ελληνικού αθλητισμού, κατακτήθηκε το πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου στους Άνδρες! Ο Ολυμπιακός, κατέκτησε το 11ο πρωτάθλημα με μια εντυπωσιακή ανατροπή στο τελευταίο αγώνισμα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας. Συγκεκριμένα ενώ οι Πειραιώτες βρίσκονταν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, 1,5 βαθμό πίσω από τον μέχρι τότε πρωτοπόρο Ελευθέριο Βενιζέλο, με την 3η θέση στη σκυταλοδρομία 4Χ400 στην τελευταία κούρσα της βραδιάς, ανέτρεψαν την κατάσταση! Η συγκλονιστική εξέλιξη έφερε τον Ολυμπιακό που πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή, στην 1η θέση της βαθμολογίας Ανδρών με 159 βαθμούς και δεύτερο με 156,5 τον Ελευθέριο Βενιζέλο που προπορευόταν σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος!

Συνολικά το διήμερο των αγώνων της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης, οι αθλητές του Ολυμπιακού κατέκτησαν 8 μετάλλια εκ των οποίων 1 χρυσό, 2 αργυρά και 5 χάλκινα. Με τη συγκομιδή αυτή και την συνολική προσπάθεια όλων των αθλητών, κατακτήθηκε το 11ο πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου στους Άνδρες.

Κυριακή 25 Ιουνίου: Ο αυτοκράτορας της πισίνας!

Ένα ακόμα διαμάντι, προστέθηκε στο στέμμα του αυτοκράτορα της Ελληνικής Κολύμβησης. Ο κυρίαρχος του Υγρού Στίβου, Ολυμπιακός κατέκτησε το 58ο πρωτάθλημα διευρύνοντας την δυναστεία με τις 22 διαδοχικές πλέον κατακτήσεις του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Το 86ο Εθνικό Πρωτάθλημα Κολύμβησης που ολοκληρώθηκε στο Κλειστό Κολυμβητήριο του Ο.Α.Κ.Α., βάφτηκε «ερυθρόλευκο» με τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί στις βαθμολογίες όλων των κατηγοριών, Γενική, Ανδρών και Γυναικών. Υπό τις οδηγίες του επικεφαλής προπονητή Νίκου Γέμελου οι κολυμβητές του Ολυμπιακού, οδηγούσαν την κούρσα στις βαθμολογίες των τριών κατηγοριών από την 1η ημέρα των αγώνων και παρέμειναν εκεί μέχρι το φινάλε που οδήγησε για 58η φορά και 22η διαδοχική το πρωτάθλημα στον Πειραιά!

Ο Θρύλος κατετάγη πρώτος στη γενική βαθμολογία με 416, 5 βαθμούς έναντι των 192 της δεύτερης Αργυρούπολης, στους Άνδρες με 204,5 βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο Εθνικό με 146,5 και στις Γυναίκες με 212 βαθμούς μπροστά από την δεύτερη Αργυρούπολη με 82!

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου: Θρύλος-πρωταθλητής και στην Πυγμαχία!

Ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδας στην Πυγμαχία, κατακτώντας πανάξια τον τίτλο στους Άνδρες μέσα από μια συνολικά εντυπωσιακή πορεία όλων των αθλητών του που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση που ολοκληρώθηκε την Κυριακή (10/12). Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Elite Ανδρών Γυναικών που διεξήχθη σε τέσσερις ημέρες στο «Π. Σαλπέας» «βάφτηκε» «ερυθρόλευκο» στους Άνδρες με τους πυγμάχους του Θρύλου να διαπρέπουν! Ο εξαιρετικός απολογισμός του θριάμβου, ολοκληρώθηκε με τις τέσσερις πρωτιές του Ολυμπιακού στις τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες, στα 64 κιλά με τον πρωταθλητή Αλέξανδρο Τσανικίδη, στα 69 κιλά με πρωταθλητή τον Πουλίκο Τσαγκράκο, στα 75 κιλά με τον Παύλο Τσαγκράκο και στα 91 κιλά με τον Παναγιώτη Κυρίμη. Χάρη στη συνολική προσπάθεια όλων των αθλητών του Ολυμπιακού, ο τίτλος έπιασε Λιμάνι και αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση των προσπαθειών όλων των συντελεστών αυτής της επιτυχίας. Εκτός από 4 χρυσά μετάλλια κατακτήθηκαν και επίσης 3 χάλκινα από τον Γιώργο Καρούκη στην κατηγορία των 60 κιλών, από τον Γιώργο Χορβαλάκο στην κατηγορία των 64 κιλών και από τον Φώτη Τζότζο στην κατηγορία των 75 κιλών.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα