Μαγική Πολωνία, έμεινε στον θρόνο της!

Φώτης Καρακούσης
Μαγική Πολωνία, έμεινε στον θρόνο της!

bet365

Διαψεύδοντας όλα τα προγνωστικά και με τον Κούρεκ να παραμένει ασταμάτητος, η μαγική Πολωνία επικράτησε της Βραζιλίας με 3-0 και παρέμεινε στην κορυφή του κόσμου κατακτώντας το δεύτερο συνεχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Aξεπέραστο Live Στοίχημα και πολλά ειδικά στοιχήματα για όλους τους αγώνες! (21+)

Τι και αν πήγε στην Ιταλία και την Βουλγαρία ως αουτσάιντερ και μάλιστα όχι μεγάλο. Τι και αν πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν πως με τον Χέινεν η ομάδα αυτή πιο εύκολα θα μπορούσε να διαλυθεί, παρά να διακριθεί σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Τι και αν δεν είχε τον τεράστιο Γουιλφρέντο Λεόν, με τον Κουβανό σούπερ σταρ που έχει πλέον πολωνική υπηκοότητα να παίζει στην επόμενη διοργάνωση.

Η Πολωνία διέψευσε όλα τα προγνωστικά, ξεκίνησε άσχημα σε αυτό το τουρνουά, αλλά όταν προκρίθηκε στην εξάδα, άλλαξε εντελώς πρόσωπο. Ανέβασε δύο επίπεδα πάνω την απόδοσή της και στο τέλος κατάφερε να πετύχει αυτό που φαινόταν αδύνατο. Να πάρει το δεύτερο συνεχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Και το έκανε με τον πλέον εμφατικό τρόπο, επικρατώντας στο τελικό της επίσης εξαιρετικής όταν το τουρνουά «έκαιγε», Βραζιλίας με 3-0 (28-26, 25-20, 25-23). Οι Πολωνοί κόντρα στους Βραζιλιάνους ήταν εξαιρετικοί, κράτησαν την ψυχραιμία τους στο πρώτο και τρίτο σετ, όταν οι χρυσοί ολυμπιονίκες ανέτρεψαν διαφορές και τους έφτασαν και στο τέλος πανηγύρισαν με την ψυχή τους αυτό το χρυσό.

Ένα χρυσό που τους καθιερώνει για τα καλά στις μεγάλες δυνάμεις και πλέον όλοι αναρωτιούνται πως αν κερδίζουν τόσο μεγάλες διοργανώσεις χωρίς τον Λεόν, όταν ο Κουβανός ακραίος παίξει, πως γίνεται να χάσουν. Βέβαια απουσίες και μάλιστα μεγάλες (οι δύο βασικοί ακραίοι), είχε και η «σελεσάο», όμως το πάλεψε και με το παραπάνω, αλλά δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Κούρεκ και το μπλοκ της Πολωνίας.

Εξαιρετική τουρνουά συνολικά είχε ο Ντρίζγκα με τον πρώην πασαδόρο του Ολυμπιακού να είναι ο μαέστρος των πρωταθλητών κόσμου, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Όσον αφορά τον τελικό, πρώτος σκόρερ για την Πολωνία ήταν ο Κούρεκ με 24 πόντους και τον ακολούθησαν οι Κούμπιακ με 12 και Σάλπουκ με 10. Για τους ηττημένους ο Γουάλας είχε 14, ο Ντούγκλας 11, αλλά δεν έφτασαν για να μπορέσει η ομάδα τους να πάρει κάτι σε αυτόν τον τελικό.

Τα σετ: 28-26, 25-20, 25-23

Πολωνία (Χέινεν): Νοβακόφσκι 3, Κούρεκ 24, Σάλπουκ 10, Ντζίζγκα 3, Κούμπιακ 12, Μπίενεκ 2, Ζατόρσκι –λ / Κοτσανόβσκι 3, Λόμαζ, Κονάρσκι.

Βραζιλία (Νταλ Ζότο): Μπρουνίνιο 1, Μαουρίτσιο Σόουζα 1, Γουάλας 14, Ντούγκλας 11, Φοντέλες 6, Λούκας 6, Τάλες –λ / Μαϊκέ-λ, Λοχ 2, Γουίλιαμ, Εβάντρο 7, Ισακ 3, Έντερ.

 

Τελευταία Νέα