Ανατροπή και τρία στα τρία η Σλοβενία

Φώτης Καρακούσης
Ανατροπή και τρία στα τρία η Σλοβενία

bet365

Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, η Σλοβενία κατάφερε να κάνει την ανατροπή, να επικρατήσει με 3-2 του Βελγίου και να πετύχει το τρία στα τρία.

Μεγάλη ανατροπή και νίκη για την Σλοβενία στην Φλωρεντία. Η παρέα του Ούρναουτ παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, κατάφερε να πάρει την σπουδαία νίκη επικρατώντας του Βελγίου με 3-2 (25-22, 25-21, 19-25, 23-25, 13-15), σε ένα μεγάλο ντέρμπι για τον πρώτο όμιλο. Με τη νίκη αυτή οι Σλοβένοι έκαναν το τρία στα τρία και εξασφάλισαν όχι μόνο την πρόκριση, αλλά και την δεύτερη θέση και θα παίξουν κόντρα στην Ιταλία την πρωτιά.

Οι Βέλγοι από την πλευρά τους έχασαν σημαντικό έδαφος για την δεύτερη θέση και αν και λογικά θα προκριθούν είναι σχεδόν σίγουρο πως θα πέσουν σε όμιλο που θα έχουν λίγες πιθανότητες για να συνεχίσουν. Και όλα αυτά ενώ όλα έδειχναν πως θα έφευγαν και μάλιστα με άνεση με το τρίποντο.

Οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν να πάρουν τα δύο πρώτα σετ, δείχνοντας έτοιμοι για τη νίκη και μάλιστα εύκολα. Ωστόσο η συνέχεια ήταν εντελώς διαφορετική με τους Σλοβένους να αντιδρούν και αρχικά να μειώνουν και στην συνέχεια να ισοφαρίζουν. Τα πάντα κρίθηκαν στο πέμπτο σετ, εκεί όπου η Σλοβενία ήταν ανώτερη και έφτασε στη νίκη.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Σκετ που ήρθε από τον πάγκο και κέρδισε 21 πόντους και τον ακολούθησαν οι Ούρναουτ με 18, Γκασπαρίνι με 13 και Κοζαμέρνικ με 10. Για τους ηττημένους ο Βαν Ντε Ντράις είχε 18, ο Ντερού 17, ο Βαν Ντε Βουρντ 16 και ο Ρουσό 10.

Βέλγιο (Αναστάζι): Βαν Ντε Ντράις 18, Ντερού 17, Βαν Ντε Βουρντ 16, Ρουσό 10, Βερχές 7, Χουλστ 1, Στούερ (-λ), Τούρλινξ 2, Κλίνμπεργκερ, Λεκάτ, Βάλκιερς.

Σλοβενία (Κόβατς): Πάγιενικ 7, Κοζαμέρνικ 10, Γκασπαρίνι 13, Βίντσιτς 1, Ούρναουτ 18, Τσέμπουλ 5, Κόβατσιτς (–λ), Σκετ 21, Στερν 2, Ροπρέτ 2, Σταλέκερ. .

 

Τελευταία Νέα