Τεράστια ανατροπή και ιστορική νίκη επί του Ολυμπιακού ο ΑΟ Θήρας

Τεράστια ανατροπή και ιστορική νίκη επί του Ολυμπιακού ο ΑΟ Θήρας

Φώτης Καρακούσης
Τεράστια ανατροπή και ιστορική νίκη επί του Ολυμπιακού ο ΑΟ Θήρας

bet365

Παρότι έχανε με 0-2, ο ΑΟ Θήρας κατάφερε να κάνει την τεράστια ανατροπή και να κερδίσει τον Ολυμπιακό με 3-2. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη επί των... ερυθρολεύκων για την ομάδα της Σαντορίνης.

Τι και αν έχασε και μάλιστα με σχετική ευκολία τα δύο πρώτα σετ και μάλιστα από μια ομάδα που έδειχνε στο ξεκίνημα ανίκητη; Ο ΑΟ Θήρας πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση πέτυχε την πρώτη έκπληξη και μάλιστα μεγάλη, της χρονιάς, επικρατώντας του Ολυμπιακού με 3-2 (21-25, 18-25, 25-23, 25-20, 15-12). Μια τεράστια νίκη για την ομάδα του Απόστολου Οικονόμου, που απέναντι σε έναν τόσο δυνατό αντίπαλο δεν τα παράτησε και έδειξε με το καλημέρα πως και χωρίς την Μπρίνκμαν μπορεί να πετύχει πολλά.

Από την άλλη οι... ερυθρόλευκες που μετά την περσινή χρονιά και τα έως τώρα φιλικά και τις προσθήκες, έδειχναν ανίκητες, προσγειώθηκαν απότομα και σίγουρα θα πρέπει άμεσα να καταλάβουν πως κάθε παιχνίδι έχει την δική του δυσκολία και πως κανείς αντίπαλος δεν είναι εύκολος αν δεν παλέψεις.

Ο αγώνας αρχικά ήταν ένας μονόλογος για τις φιλοξενούμενες με τα κορίτσια του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς να παίρνουν με σχετική άνεση τα δύο πρώτα σετ και να δείχνουν έτοιμες για τη νίκη. Στην συνέχεια ωστόσο τα πάντα άλλαξαν. Οι γηπεδούχες ανέβασαν αυτές κατακόρυφα την απόδοσή τους, εκμεταλλεύτηκαν και την χαλαρότητα των αντιπάλων τους, φτάνοντας έτσι στην ιστορική αυτή νίκη.

Πρώτη σκόρερ για τις νικήτριες η Γεωργιάδου που είχε 17 πόντους, με την Ζντοβτς να ακολουθεί με 15, την Τέρζιτς με 13 και την Μεταξά με 10. Για τις ηττημένες η Μαλασάι είχε 17, όσους και η Λαζάρεβιτς, η Γιώτα 11, αλλά δεν έφτασαν για να αποφευχθεί η ήττα.

Τα σετ: 21-25, 18-25, 25-23, 25-20, 15-12

ΑΟ Θήρας (Οικονόμου) Γεωργιάδου 17 (12/19 επ., 2 άσοι, 3 μπλοκ), Ζντόβτς 15 (13/36 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 50% υπ. - 35% άριστες), Μεταξά 10 (5/11 επ., 5 μπλοκ), Όστοϊτς 9 (9/26 επ., 41% υπ. - 14% άριστες), Βεργίδου 8 (3/7 επ., 4 άσοι, 1 μπλοκ), Τερζιτς 13 (11/33 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Αρτακιανού -λ (50% υπ. - 29% άριστες) / Μουντάκη, Τσοχατζή, Τσομπανίδου, Παναγιωτίδου.

Ολυμπιακός (Κοβάτσεβιτς) Γιώτα 11 (5/12 επ., 2 άσοι, 4 μπλοκ), Λαζάρεβιτς 17 (15/35 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 41% υπ. - 17% άριστες), Μαλασάι 17 (16/38 επ., 1 μπλοκ, 56% υπ. - 32% άριστες), Λαμπρούση 9 (5/11 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Χριστοδούλου 9 (6/9 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Χίπε 15 (12/50 επ., 3 άσοι), Κονόμι -λ (65% υπ. - 50% άριστες) / Τσίμα, Εμμανουηλίδου.

Η γνώμη του πάγκου

Ο προπονητής του Α.Ο Θήρας, Απόστολος Οικονόμου αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης δήλωσε: «Είναι μια ιστορική νίκη για την ομάδα μας. Το να γυρίσεις ένα παιχνίδι κόντρα στον πρωταθλητή από 0-2 είναι μια αγωνιστική υπέρβαση. Θέλω να δώσω θερμά συχγαρητήρια στην ομάδα που έδωσε όλα τα ψυχικά αποθέματα που είχε για αυτή τη νίκη. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός μας υποτίμησε. Έπεσε η απόδοση και δεν είχε τόση ενέργεια, αυτό εμείς το εκμεταλλευτήκαμε. Βελτιωθήκαμε σε όλους τους τομείς, παίξαμε ως ομάδα λαο όλα αυτά απέναντι σε μια ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός με μεγαλύτερο μπάτζετ. Τώρα πρέπει να διαχειριστούμε αυτή τη νίκη. Αυτό που με ενδιαφέρει ειναι να παίξω ισάξια όπως σήμερα την επόμενη αγωνιστική με το Μαρκόπουλο μια ομάδα με ίδιους στόχους με εμάς. Τα κεφάλια κάτω. Το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος και αυτός μόλις ξεκίνησε».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς δήλωσε μετά το ματς στο osfp.gr τα εξής: «Παίξαμε όλο το ματς πολύ άσχημα. Παίρναμε δύσκολα πόντους και είχαμε πρόβλημα στην επίθεση κάνοντας εύκολα λάθη. Η Σαντορίνη μετά τα δυο πρώτα σετ ξεκίνησε να παίζει καλά με την υποστήριξη του κόσμου. Συγχαρητήρια για τη νίκη στον αντίπαλο μας. Σίγουρα δεν είναι καλό να χάνουμε αλλά είναι μια προειδοποίηση για μας γιατί μπορεί να είμαστε η καλύτερη ομάδα αλλά δεν γίνεται να κερδίζουμε αν δεν παλεύουμε. Θα το εκλάβουμε σαν μια καλή προειδοποίηση».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα