Κοβάτσεβιτς: «Αποδεχόμαστε τον τίτλο του φαβορί»

Gazzetta team
Κοβάτσεβιτς: «Αποδεχόμαστε τον τίτλο του φαβορί»

bet365

Προπονητές και παίκτριες των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΟ Θύρας μιλούν για το νέο πρωτάθλημα και τις φιλοδοξίες τους.

Ολυμπιακός

Τα κεκτημένα στην Ελλάδα και μια καλή πορεία στην Ευρώπη έχει ως στόχο ο νταμπλούχος Ολυμπιακός, που αποδέχεται τον τίτλο του φαβορί και θα επιδιώξει βασιζόμενος στην «ταυτότητα» και τη χημεία της ομάδας να παίξει ακόμα καλύτερο βόλεϊ.

Κοβάτσεβιτς: «Αποδεχόμαστε τον τίτλο του φαβορί»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς αναφερόμενος στους φετινούς στόχους της ομάδας σχολίασε: «Οι στόχοι είναι οι ίδιοι με την προηγούμενη χρονιά. Ωστόσο πρώτα από όλα θέλουμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα αφού έχουμε ένα χρόνο παραπάνω ως ομάδα ενώ έγιναν και δυο προσθήκες ποιοτικών παικτριών. Ο στόχος μας να παίξουμε καλύτερα και να κερδίσουμε και τους δυο τίτλους, το πρωτάθλημα και το Κύπελλο αλλά και να προχωρήσουμε στην Ευρώπη».

Σχολιάζοντας τα φαβορί και αουτσάιντερ που θα προκύψουν, ο έμπειρος κόουτς τόνισε: ««Σίγουρα εμείς αποδεχόμαστε τον τίτλο του φαβορί. Από κει και πέρα ο Παναθηναϊκός έχει καλή ομάδα και θα είναι πιο δυνατός αντίπαλος σε σχέση με την περσινή σεζόν. Ο Α.Ο. Θήρας που ήταν ο αντίπαλος μας στους περσινούς τελικούς διαθέτει επίσης πολύ καλή ομάδα όπως και ο Πανναξιακός. Παράλληλα θεωρώ ότι και ο Άρης είναι δυνατότερος από πέρσι σίγουρα πρόκειται για μια σοβαρά ομάδα. Από κει και πέρα δεν έχουμε εικόνα για τις νέες ομάδες στην κατηγορία. Θα πρέπει να παιχθούν πρώτα ορισμένα ματς και μετά θα έχουμε ασφαλέστερη άποψη».

Χριστοδούλου: «Πλεονέκτημα η... χημεία»

Η αρχηγός των «ερυθρολεύκων», Στέλλα Χριστοδούλου αναφερόμενη στα δυνατά χαρακτηριστικά της ομάδας της, ανέφερε: «Νομίζω ότι το βασικό πλεονέκτημα της ομάδας μας είναι η χημεία που έχει καθώς τα τελευταία χρόνια αποτελείται από τον ίδιο βασικό κορμό. Φέτος έγιναν προσθήκες δυο αθλητριών και έχουμε ένα πολύ ολοκληρωμένο ρόστερ με πολύ καλές αθλήτριες σε όλες τις θέσεις. Αυτό είναι το βασικό μας πλεονέκτημα».

Τέλος, η διεθνής πασαδόρος ευχήθηκε ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν: «Αρχικά εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και υγεία σε όλους αθλητές. Εμείς σαν Ολυμπιακός θέλουμε να προσφέρουμε ωραίο θέαμα στον κόσμο και περιμένουμε από αυτόν να αγκαλιάσει το άθλημα μας και να γεμίσει τα γήπεδα. Φυσικά αυτό να γίνει κάτω από καλές συνθήκες χωρίς κρούσματα βίας».

ΑΟ Θύρας

Με παρακαταθήκη την περυσινή επιτυχημένη σεζόν, ο Α.Ο Θήρας θέλει να παραμείνει ανταγωνιστικός τη φετινή αγωνιστική χρονιά, κάνοντας περήφανους τους κατοίκους της Σαντορίνης για το καμάρι του νησιού τους.

Οικονόμου: «Να είμαστε στην ελίτ του γυναικείου βόλεϊ»

Ο προπονητής του Α.Ο Θήρας, Απόστολος Οικονόμου αναφερόμενος στους φετινούς στόχους της ομάδας σχολίασε: «Η προηγούμενη αγωνιστική χρονιά μας άφησε όλους εδώ στο νησί μία πολύ όμορφη αίσθηση χαράς και περηφάνιας αλλά μας άφησε ταυτόχρονα και μία σημαντική κληρονομιά που πρέπει να διαχειριστεί η ομάδα σε όλα τα επίπεδα , διοικητικό αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό.

Όσον αφορά το αγωνιστικό επίπεδο όπου είναι ο δικός μου τομέας ευθύνης, οι στόχοι της ομάδας πρέπει να διαχωριστούν σε πολλά χρονικά πλαίσια.
Στο βραχυπρόθεσμο πλαίσιο θα πρέπει ως μία καινούργια ομάδα να αποκτήσουμε ξανά από την αρχή την αγωνιστική μας ταυτότητα και με βάση το ταλέντο μας να αποκτήσουμε εκείνους τους αυτοματισμούς που θα μας επιτρέψουν τις καλές εμφανίσεις και θα μας οδηγήσουν στα πετυχημένα αποτελέσματα.

Στο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο όλη αυτήν η αγωνιστική μας προσπάθεια να μας οδηγήσει στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος οπού στα play offs θα κυνηγήσουμε ξανά την διάκριση. Η συμμετοχή μας για πρώτη φορά στο final-4 του Κυπέλλου είναι επίσης ένας εξίσου σημαντικός στόχος για εμάς όπως και το να είμαστε ανταγωνιστικοί στο CEV CUP, οπού για πρώτη φορά συμμετέχει η ομάδα μας.

Στο μακροπρόθεσμο πλαίσιο, να συνεχίσουμε να είμαστε ως Α.Ο. Θήρας στην ελίτ του γυναικείου βόλεϊ και παράλληλα να συνεχίζουμε να κάνουμε περήφανους τους κατοίκους της Σαντορίνης που η στήριξη τους και η αγάπη τους μας δίνει τεράστια δύναμη και τους θέλουμε κοντά μας και την φετινή σεζόν».

Σχολιάζοντας τα φαβορί και αουτσάιντερ που θα προκύψουν, ο κόουτς της Σαντορίνης είπε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να τονίσω ότι το φετινό πρωτάθλημα ,θα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό, με πολλές καλές ομάδες οπού η αγωνιστική τους ποιότητα είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο και μετά από καιρό βλέπουμε ολοένα και περισσότερες ομάδες να επενδύουν σε ξένες.
Ειδικά φέτος έχουμε και πολύ καλή ποιότητα ξένων αθλητριών ,οπού θα βοηθήσουν μέσω του ανταγωνισμού και τις Ελληνίδες παίκτριες να εξελιχθούν περισσότερο.

Νομίζω ότι ξεχωρίζει σε ποιότητα ο Ολυμπιακός που και φέτος θεωρώ ότι είναι το μεγάλο φαβορί για το νταμπλ αλλά και ο Παναθηναϊκός οπού με τις κινήσεις που έκανε είναι λογικό να έχει ως στόχο το πρωτάθλημα .
Από εκεί και πέρα στις θέσεις 3-8 ο Α.Ο Θήρας , ο Πανναξιακός ,ο Άρης το Μαρκόπουλο ,η Ηλιούπολη και οι Μακεδόνες Αξιού θα συγκροτήσουμε ένα πολύ καλό γκρουπ ομάδων οπού θα διεξάγονται πολλά ανταγωνιστικά και αμφίρροπα παιχνίδια με πολλές εκπλήξεις στα αποτελέσματα. Τέλος οι υπόλοιπες 4 ομάδες Θέτιδα, Ελπίδα Αμπελοκήπων, Αίας Ευόσμου και ΑΕΚ θα παλέψουν για τον στόχο της παραμονής».

Μουντάκη: «Ελάτε γήπεδο»

Η αρχηγός του Α.Ο Θήρας, Νίκη Μουντάκη αναφερόμενη στα δυνατά χαρακτηριστικά της ομάδας της, τόνισε: «Σίγουρα θα εκμεταλλευτούμε σαν ομαδα όπως και πέρυσι τη δυνατή μας έδρα και τον έβδομο παίκτη μας... Τους φιλάθλους μας!! Ως προς το αγωνιστικό κομμάτι, θεωρώ ότι το σέρβις και η υποδοχή θα είναι τα δυο στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε στην κατάκτηση του στόχου μας που ειναι η είσοδος στην τετράδα. Επίσης, είναι σημαντικό το καλο κλίμα και το δέσιμο που υπάρχει φέτος στην ομάδα».

Τέλος, η έμπειρη άσος του ΑΟΘ έκανε και το κάλεσμά της-ευχή της για την αγωνιστική σεζόν που ξεκινάει: «Θα ήθελα να καλέσω μικρούς και μεγάλους να έρθουν στο γήπεδο να απολαύσουν ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Να γεμίσουν τα γήπεδα με μικρά παιδιά και όχι μόνο. Σάββατο απόγευμα πάρτε τα παιδιά σας και ελάτε γήπεδο».

Παναθηναϊκός

Με αρκετές αλλαγές στο ρόστερ, ενισχυμένος με τρεις ξένες, με νέα έδρα το κλειστό του Μετς ο Παναθηναϊκός ξεκινάει με αισιοδοξία τη νέα αγωνιστική αγωνιστική σεζόν με στόχο να σταθεί απέναντι σε κάθε αντίπαλο ανταγωνιστικά.

Καζάζης: «Θα διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Καζάζης αναφερόμενος στους στόχους της ομάδας σχολίασε: «Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε φέτος είναι μία νέα ομάδα, με καινούργια φιλοσοφία τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο τεχνικό κομμάτι. Δουλεύουμε πολύ σκληρά για αυτά και θεωρώ ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο. Η άποψή μου είναι όταν καταφέρουμε να είμαστε στην αγωνιστική κατάσταση που έχουμε θέσει εξ αρχής, τότε θα διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει».

Μιλώντας δε για φαβορί και αουτσάιντερ, ο τεχνικός των «πρασίνων» ανέφερε: «Εκτιμώ ότι το νέο πρωτάθλημα αναμένεται πολύ ανταγωνιστικό με πληθώρα καλών ομάδων. Φαβορί θεωρητικά είναι ο κάτοχος του τίτλου κάθε νέα σεζόν, ωστόσο περιμένω πως θα υπάρξουν ανακατατάξεις και είναι ριψοκίνδυνο να κάνουμε προβλέψεις. Υπάρχουν πολλές και αξιόλογες ομάδες, που έχουν ενισχυθεί σε σχέση με πέρυσι και νομίζω θα έχουμε πολλές εκπλήξεις».

Μερτέκη: «Έχουμε δέσει ως ομάδα»

Η αρχηγός του Παναθηναϊκού, Λίτσα Μερτέκη αναφερόμενη στα δυνατά χαρακτηριστικά της ομάδας της, τόνισε: «Φέτος η ομάδα μας αποτελείται από πολλές νέες μονάδες, καθεμία με το δικό της ιδιαίτερο στοιχείο. Έχουμε καταφέρει σε μικρό χρονικό διάστημα να δέσουμε ως ομάδα και να παρουσιάζουμε ομοιογένεια. Μια ομάδα για να μπορέσει να κατακτήσει τους στόχους της θα πρέπει να είναι καλά δουλεμένη σε όλους τους τομείς. Όλες οι παίκτριες έχουν μάθει να παλεύουν για κάθε μπάλα και να μάχονται με στόχο την νίκη. Έτσι και η δική μου ομάδα παιχνίδι με το παιχνίδι θα γίνεται καλύτερη».

Τέλος, η διεθνής άσος έδωσε την ευχή της για την αγωνιστική σεζόν που ξεκινάει: «Εύχομαι καλή σεζόν σε όλες τις ομάδες, υγεία πάνω από όλα και να παιχτεί όμορφο και ποιοτικό βόλεϊ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα