Το πρωτάθλημα απέκτησε και τρίτη ομάδα

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Το πρωτάθλημα απέκτησε και τρίτη ομάδα

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για την απόκτηση του Ρανγκέλ από τους «πράσινους» και το πρωτάθλημα που μετά τους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό αποκτά και τρίτη ομάδα.

Και εκεί που θεωρούσαμε πως και το φετινό πρωτάθλημα θα είχε δύο φαβορί, έρχεται ο Παναθηναϊκός δυνατά όχι για να τα αλλάξει όλα, αλλά αρχικά για να τα αμφισβητήσει. Γιατί ανάμεσα στο μπορώ να αμφισβητώ, μέχρι να μπορώ να τα αλλάζω υπάρχει μια σχετικά μεγάλη απόσταση. Οι «πράσινοι» με την απόκτηση των δύο Κουβανών και του Σέρβου έδειξαν σφυγμό, αλλά όπως και να το κάνουμε την διαφορά την έκαναν με την μεταγραφή του Ρανγκέλ. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός είχε δείξει πριν δύο χρόνια τι μπορεί να κάνει, όντας από τα βασικά γρανάζια του νταμπλ του ΠΑΟΚ και η επιστροφή του στην χώρα μας αλλά για άλλη ομάδα, θεωρείται και είναι σημαντική κίνηση.

Προσέξτε γιατί σε αυτή την χώρα ο ενθουσιασμός και η απογοήτευση έρχονται με απίστευτη ταχύτητα. Η επιστροφή του Ρανγκέλ δείχνει δυναμική, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι για την ώρα ικανή να αλλάξει τις ισορροπίες. Ο Παναθηναϊκός, όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο blog, έχει ταβάνι και αυτό είναι η τετράδα.

Τώρα με την μεταγραφή αυτή, μπορεί να κοιτάζει και την τρίτη θέση με μεγαλύτερες αξιώσεις. Μπορεί να ελπίζει και σε κάτι ακόμα καλύτερο, αν βέβαια πρώτα ο Θεός (και αυτό φυσικά ισχύει για όλες τις ομάδες και όλους τους αθλητές), δεν υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Στο... τριφύλλι από την στιγμή που δεν υπάρχουν και οι δεκάδες χρηματοδότες κοίταξαν να φτιάξουν μια πολύ δυνατή εξάδα, αλλά μετά οι λύσεις είναι το λιγότερο μέτριες.

Αυτό το ήξεραν, πήραν το ρίσκο και αν τους βγει τότε μπορούν να κοιτάζουν για ψηλά. Το πόσο θα φανεί στο τάραφλεξ. Το σίγουρο πάντως είναι πως πλέον το πρωτάθλημα απέκτησε και τρίτη ομάδα. Ομάδα με καλούς παίκτες, με στοιχήματα όπως οι Κουβανοί που αν της βγουν μπορεί να ψηλώσει και το ταβάνι και με μια από τις πιο καυτές έδρες. Δεν θα είναι δηλαδή ένας... μαραθώνιος που θα τρέχουν ουσιαστικά μόνο δύο αθλητές. Πλέον προστέθηκε και τρίτος.

Βέβαια αυτός ο τρίτος, είναι πιο πίσω, απέχει από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό (για να μην παρεξηγηθούμε από κανέναν), αλλά δείχνει ικανός να παλέψει ως το τέλος. Για πόσο; Θα φανεί. Οι Πειραιώτες ως τώρα δείχνουν ένα βήμα μπροστά, οι Θεσσαλονικείς ακολουθούν, αλλά με τον τέταρτο ξένο που θα αποκτήσουν μπορούν να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα και οι Αθηναίοι είναι ως τώρα και στα χαρτιά βέβαια, τρίτοι αλλά όχι καταϊδρωμένοι.

Οι φίλοι του αθλήματος περιμένουν να δουν και άλλες ομάδες, αλλά έτσι όπως πάνε τα πράγματα, δεν βλέπουμε πως θα υπάρξει και τέταρτος. Με τον Φοίνικα να περνάει μια δύσκολη φάση, με αποκορύφωμα την αποχώρησή του από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δεν φαίνεται στον ορίζοντας κάποια που να μπορέσει να μπει σφήνα σε αυτές τις τρεις. Μακάρι βέβαια να γίνει η έκπληξη και να δούμε και άλλες, αλλά με τα έως τώρα δεδομένα η κούρσα θα έχει τρία... άλογα. Δύο φαβορί και ένα αουτσάιντερ.

ΥΓ: Μεγάλες... μάχες αναμένονται στο γυναικείο βόλεϊ. ΑΟ Θήρας και Πανναξιακός έχουν κάνει εξαιρετικές κινήσεις, ο Παναθηναϊκός έχει δυναμώσει σημαντικά, αλλά παραμένει πρόβλημα η πάσα, ενώ και το Μαρκόπουλο δείχνει σφυγμό. Φαβορί παραμένει ο Ολυμπιακός, αλλά λογικά θα δούμε ωραίο πρωτάθλημα με πολλές συγκινήσεις.

ΥΓ1: Ώρα για Εθνική με τα ματς του World League. Μεγάλος στόχος βέβαια παραμένει η πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αλλά μια αγωνία για το τι θα δούμε από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε Κοζάνη και Θεσσαλονίκη υπάρχει. Και υπάρχει γιατί οι απαιτήσεις μας από αυτή την ομάδα είναι μεγάλες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...