Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-3

Φώτης Καρακούσης
Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-3

bet365

Μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες, ο ΠΑΟΚ... έσπασε το ρόδι απέναντι στον Ολυμπιακό, επικράτησε με 3-1 στο Ρέντη και έγινε αφεντικό στην ημιτελική σειρά του πρωταθλήματος.

Με την επιστροφή του Καλμαζίδη και την απόκτηση των δύο Αμερικανών (Λι, Γιαμπλόνσκι), ο ΠΑΟΚ θεωρήθηκε από πολλούς ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού νταμπλ. Λογάριαζε όμως χωρίς τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες στο πρωτάθλημα τους νίκησαν δύο φορές, ενώ πιο σημαντικές ήταν οι νίκες στον τελικό του Λιγκ Καπ και στον ημιτελικό του Κυπέλλου.

Έτσι οι δύο ομάδες με τους «ερυθρόλευκους» να μετράνε ένα 4-0 και κυρίως να κάνουν επικές ανατροπές, βρέθηκαν αντιμέτωπες στον ημιτελικό του πρωταθλήματος. Εκεί, στο κλειστό του Ρέντη οι «ασπρόμαυροι» θύμισαν κάτι από τον περσινό ΠΑΟΚ, έσπασαν το... ρόδι επικρατώντας με 3-1 (19-25, 25-20, 24-26, 20-25) και πήραν προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό «σπάζοντας» με το καλημέρα την έδρα του αντιπάλου.

Βέβαια ακόμα δεν έχει κριθεί απολύτως τίποτα, όμως η νίκη αυτή για την ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη εκτός από το προβάδισμα (θέλει άλλες δύο για πρόκριση, καθώς η σειρά κρίνεται στις τρεις), αποκτά και σημαντικό ψυχολογικό όφελος, καθώς δεν είναι λίγο πράγμα να μην μπορείς στα προηγούμενα ματς να νικήσεις τον μεγάλο σου αντίπαλο, ακόμα και όταν ήσουν μπροστά με μεγάλες διαφορές.

Η πρόκληση Χιμένες και η ένταση στο τέλος

Πριν αρχίσουμε να ασχολούμαστε με τα του αγώνα, θα αναφερθούμε στο τέλος και τον υπερβολικό για να μην πούμε προκλητικό πανηγυρισμό του Χιμένες. Ο απίστευτος σήμερα Κουβανός (με διαφορά το καλύτερο φετινό του παιχνίδι), μόλις κέρδισε τον τελευταίο πόντο ναι μεν έβγαλε όλη την πίεση από τις προηγούμενες ήττες, αλλά το έκανε με άκομψο τρόπο. Γύρισε προς τον Φιλίποφ και πανηγύρισε έντονα, κάτι που συνέχισε γυρίζοντας την πλάτη του στον αρχηγό του Ολυμπιακού. Για λίγα λεπτά υπήρξε ένταση, με τον Βασίλη Κουρνέτα να δείχνει πόσο μεγάλος παίκτης καθώς τράβηξε τον συμπαίκτη του στο πάγκο και έτσι δεν δόθηκε συνέχεια, σε μια ενέργεια που δεν έπρεπε να γίνει, παρότι η αλήθεια είναι πως πολλές φορές λόγω χαρακτήρα ο Χιμένες πανηγυρίζει έντονα.

Την Παρασκευή θα κριθούν πολλά

Ο επόμενος αγώνας των δύο ομάδων θα δοθεί την Παρασκευή στις 18:00 και πάλι στο Ρέντη και δικαίως θεωρείται από τους πιο σημαντικούς της χρονιάς. Με νίκη ο Ολυμπιακός ισοφαρίζει και θα πάει στην Θεσσαλονίκη για να πάρει έστω και μία νίκη που θα φέρει τους ημιτελικούς πίσω στο Ρέντη, ενώ με νίκη ο ΠΑΟΚ θα κάνει το 2-0 και πλέον θα περιμένει τον κόσμο να γεμίσει το Παλατάκι για να τον οδηγήσει στην πρόκριση στον τελικό. Το σίγουρο είναι πως τόσο αυτό το ματς, όσο και τα επόμενα αναμένεται να μας χαρίσουν μεγάλες συγκινήσεις καθώς μιλάμε για τις δύο με διαφορά μάλιστα καλύτερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος.

Όλα τελείωσαν στο τρίτο

Στα του αγώνα τώρα, χωρίς την παραμικρή δόση υπερβολής όλα κρίθηκαν στο τρίτο σετ. Αρχικά ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα και προηγήθηκε με 1-0, όμως στην συνέχεια ο Ολυμπιακός αντέδρασε και έφερε το ματς στα ίσια. Και έτσι φτάσαμε στο τρίτο που έκρινε τα πάντα. Και το έκρινε γιατί πρώτη φορά φέτος ο «δικέφαλος» κατάφερε να αντιδράσει στην αντίδραση του Ολυμπιακού. Οι δύο ομάδες πήγαιναν στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς πόντο-πόντο με τους φιλοξενούμενους όμως να είναι συνεχώς μπροστά. Στο 23-23 ο Γιαμπλόνσκι δέχεται μπλοκ και δεν ήταν λίγοι αυτοί που σκέφτηκαν πως και πάλι θα υπάρχει η γνωστή ανατροπή των παικτών του Ρομπέρτο Πιάτσα. Όμως οι Θεσσαλονικείς είχαν άλλη άποψη, με τα μάτια τους να... γυαλίζουν για πρώτη φορά φέτος, πήραν το σετ με επίθεση του Χιμένες, κάνοντας το 1-2.

Απλά δεν το έχαναν

Έχοντας κάνει το 1-2, μπροστά στον φόβο να χάσουν πάλι με τον γνωστό τους τρόπο, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν τρομερά αποφασισμένα στο τέταρτο. Για την ακρίβεια μπήκαν δείχνοντας σε όλους πως δεν ήθελαν με τίποτα να γίνει το πέντε στα πέντε και το κατάφεραν. Με τον Σεπέδα ασταμάτητο, τον Χιμένες να πραγματοποιεί την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, τον Γκαρά να είναι κρατάει την υποδοχή και τον Λι να είναι τρομερά ουσιαστικός και ανίκητος στο φιλέ, οι «ασπρόμαυροι» πήραν την μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο που και σήμερα το πάλεψε και με το παραπάνω, κάτι που είναι δεδομένο πως θα κάνει και στα επόμενα ματς, με το βόλεϊ να είναι αυτό που κερδίζει από τους συγκεκριμένους αγώνες.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Σεπέδα με 23 πόντους και 55% στην επίθεση και τον ακολούθησαν ο ασταμάτητος Χιμένες με 16 και εξαιρετικός Λι μ3 14 και 5 μπλοκ. Για τους ηττημένους ο Έγκλεσκαλνς είχε 18, αλλά στο τέταρτο σετ είχε κακές επιλογές και πολλά λάθη και ο Όγκουρτσακ 14. Συνολικά και οι δύο ομάδες έκαναν πολλά λάθη, ειδικά στο σερβίς με τον Ολυμπιακό να χάνει 15 και τον ΠΑΟΚ 21!

Διαιτητές: Γεωργιάδης, Βουδούρης

*Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 3 άσσους, 48 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 27 λάθη αντιπάλων και του ΠΑΟΚ προήλθαν από 5 άσσους, 55 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 31 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 1-3 (19-25, 25-20, 24-26, 20-25) σε 112΄

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πιάτσα): Σουλτανόπουλος 7 (4/7 επ, 3 μπλοκ), Φιλίποφ 2 (1/1 επ, 1 μπλοκ), Έγκλεσκαλνς 18 (16/35 επ, 2 άσσοι), Κοκκινάκης 9 (7/22 επ, 2 μπλοκ, 50% υπ - 44% άριστες), Όγκουρτσακ 14 (13/24 επ, 1 μπλοκ, 43% υπ - 43% άριστες), Σπίνου 9 (5/7 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ) / Ταμπουρατζής (λ, 56% υπ - 41% άριστες), Γκούζντα (λ), Στιβαχτής, Τσουκ, Παπαδόπουλος, Σφενδυλάκης 3 (2/2 επ, 1 μπλοκ).

ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Χιμένες 16 (14/23 επ, 2 άσσοι, 37% υπ - 30% άριστες), Κουρνέτας 1 (άσσος), Σεπέδα 23 (22/40 επ, 1 άσσος), Τακουρίδης 8 (4/7 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ), Λι 14 (9/12 επ, 5 μπλοκ), Γιαμπλόνσκι 7 (6/16 επ, 1 μπλοκ, 46% υπ - 42% άριστες) / Γκαράς (λ, 61% υπ - 44% άριστες), Ντίνας, Σμαραγδής, Εφραιμίδης.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα