Ταμπουρατζής στο gazzetta.gr: «Μια ωραία ιστορία για να έχουμε να λέμε...»

Ταμπουρατζής στο gazzetta.gr: «Μια ωραία ιστορία για να έχουμε να λέμε...»

Ταμπουρατζής στο gazzetta.gr: «Μια ωραία ιστορία για να έχουμε να λέμε...»

bet365

Ο Κώστας Ταμπουρατζής μίλησε στο gazzetta.gr για το Κύπελλο που κατέκτησε η ομάδα του, την ανατροπή με τον ΠΑΟΚ και δηλώνει έτοιμος και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Για να έρθει το Κύπελλο στο Λιμάνι, μόνο εύκολο δεν ήταν. Όπως, εξάλλου, είπε στο gazzetta.gr ο Κώστας Ταμπουραζής τίποτα δεν χαρίζεται. Πόσω μάλλον στον Ολυμπιακό, που βρέθηκε στον ημιτελικό να χάνει 2-0 στα σετ από τον ΠΑΟΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» όμως είχα διάρκεια, ποιότητα και έφτασαν στην ανατροπή. Από εκεί και πέρα δεν θα μπορούσε να χαθεί το τρόπαιο κόντρα στην πρώην ομάδα του Κώστα, την Κηφισιά. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι δημιούργησαν ακόμη μια όμορφη ιστορία, απ' αυτές που διηγήσαι και στο πρόσωπό σου δημιουργείται ένα νοσταλγικό χαμόγελο.

Ο έμπειρος λίμπερο του Ολυμπιακού στο gazzetta.gr για όσα έχει κατακτήσει και όσα ετοιμάζεται να πανηγυρίσει στο Λιμάνι:

Πριν το Final 4 πόσο σίγουροι ήσασταν για την κατάκτηση του Κυπέλλου;

«Είχαμε συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς οι νίκες σου πολλαπλασιάζουν την αυτοπεποίθηση και η δουλειά στο γήπεδο σου δίνει σιγουριά. Καταφέραμε να τερματίσουμε αήττητοι σε αυτό τον θεσμό».

Στο 2-0 με τον ΠΑΟΚ πέρασε από το μυαλό του ότι "χάθηκε το τρόπαιο";

«Αυτό που σκέφτηκα είναι πως αν ξαναγίνει μια ανατροπή θα είναι μια ωραία ιστορία για να έχουμε να λέμε σε νέους αθλητές όταν τους εκπαιδεύουμε να παλεύουν για την κάθε μοναδική φάση ή στιγμή στην ζωή τους. Τελικά αυτό συνέβη».

Ποιο ήταν το πιο βασικό συστατικό για να καταφέρει να προκριθεί η ομάδα στον τελικό παρά το ότι ήταν με την "πλάτη στον τοίχο";

«Αρχικά είχαμε πίστη ότι μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια σε υψηλή απόδοση από τους αντιπάλους μας και είχαμε υπομονή όταν αυτοί έπαιζαν καλά. Έπειτα, φάνηκε ξανά πως υπάρχει βάθος στο ρόστερ και παίκτες που μπορούν να δώσουν λύσεις όταν κληθούν να προσφέρουν».

Πως είναι να πανηγυρίζεις τον δεύτερό σου (αν δεν κάνω λάθος) τίτλο με τον Ολυμπιακό - κόντρα στην πρώην ομάδα σου;

«Για μένα είναι ευτυχία που έχω καταφέρει να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα και διασκεδάζω την κάθε στιγμή, πόσω μάλλον όταν κατακτώ τίτλους με τον Ολυμπιακό. Με την Κηφισιά έχω σπουδαία βιώματα και χάρηκα πολύ που παίξαμε αντίπαλοι στον τελικό. Η στιγμή που σηκώνεις το κύπελλο είναι κάτι που μένει από τα αθλητικά μας χρόνια και εύχομαι στους νέους αθλητές να δουλεύουν για να το νιώσουν».

League Cup, Κύπελλο και τώρα πρωτάθλημα; Πόσο εύκολο ή δύσκολο θεωρείς ότι είναι να επιτευχθείς κι αυτός ο στόχος;

«Τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα δεν χαρίζεται. Τα πλέι οφ είναι ξεχωριστή διαδικασία καθώς όσους βαθμούς διαφορά και να εξασφαλίσεις από τους διώκτες σου στην κανονική διάρκεια, το πραγματικό πλεονέκτημα είναι μια φορά παραπάνω ματς στην έδρα σου αν και εφόσον χρειαστεί στο 5ο ματς. Κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά και όχι όλη την σειρά αγώνων».

Στα αποδυτήρια ποιο ήταν το κλίμα; Ποια στιγμή θα σου μείνει;

«Στα αποδυτήρια το κλίμα ήταν πανηγυρικό όπως και το βράδυ που ακολούθησε. Εχω αρκετές στιγμές που κρατάω, κυρίως από την συμπαράσταση του κόσμου. Πλέον όμως, το μυαλό μας είναι στους ημιτελικούς που ακολουθούν για να καταφέρουμε να επαναλάβουμε αντίστοιχες στιγμές».

Ο Κοκκινάκης είπε ότι θα βουτήξει σε θάλασσα, τελικά το έκανε στην πισίνα. Εσύ είσαι έτοιμος να υποσχεθείς κάτι, με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Μήπως έχεις βάλει κάνα στοίχημα με κάποιον συμπαίκτη σου;

«Η υπόσχεση που μπορώ να δώσω είναι πως θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να καταφέρουμε να κερδίσουμε άλλο ένα τρόπαιο. Το βόλεϊ είναι δίκαιο άθλημα και στο τέλος όλοι παίρνουν αυτό που αξίζουν».

Πόσο σημαντικό είναι να ξέρετε ότι έχετε στην όλη προσπάθειά σας τη Novibet να σας στηρίζει.

«Είναι ελπιδοφόρο πως υπάρχουν εταιρίες, όπως η Novibet, που επιλέγουν να είναι υποστηρικτές του αθλητισμού, παρά τις δυσκολίες των καιρών. Είμαστε μια χώρα που μειώνεται η αθλητικότητα της στις νέες γενιές και στον πρωταθλητισμό ειδικότερα. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα παροτρύνει με κίνητρα τους ιδιώτες να χορηγούν κοινωνικές δράσεις, για να απαγκιστρωθούν οι φορείς από τις κρατικές παθογένειες».

Το μήνυμά σου στον κόσμο ενόψει και του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ;

«Θέλω να καλέσω όλους τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να γεμίσουν την Τετάρτη στις 20.30 και την Παρασκευή στις 18.00 το "Μελίνα Μερκούρη" στο Ρέντη. Με τον κόσμο στο πλευρό μας, να κάνουμε το πρώτο βήμα στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος για να φτάσουμε πιο κοντά στο τρεμπλ».

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα