Στην 8άδα και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με 3-2 την Ορεστιάδα

Gazzetta team
Στην 8άδα και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με 3-2 την Ορεστιάδα

bet365

Το ντέρμπι του Έβρου για μια θέση στην 8άδα του Κυπέλλου Ελλάδας κρίθηκε στο τάι μπρέικ με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης να επικρατεί με 15-12 (3-2) σετ της μαχητικής Ορεστιάδας.

Από το πρώτο σετ φάνηκε ότι αμφότερες οι ομάδες θα έδιναν τη «μάχη» τους στη διεκδίκηση του «εισιτηρίου». Μετά από το 16-16 η Ορεστιάδα πήρε μικρή διαφορά με το Μίλιτς κύριο εκφραστή των επιθέσεων (17-20) και το σετ να τελειώνει με μπλοκ άουτ του Ριζόπουλου (20-25) για το 0-1.

Στο δεύτερο σετ, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και δεν άφησε κανένα περιθώριο στους φιλοξενούμενους. Στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ η ψαλίδα στο σκορ είχε ανοίξει (16-4) ενώ ο Φόγιερ είχε ανεβάσει στροφές. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση με 25-8 μετά από επίθεση του Γκίλιν.

Η Ορεστιάδα μπήκε εκ νέου στη διεκδίκηση του τρίτου σετ, ξεκινώντας καλύτερα και πιο συγκεντρωμένα έφτασε στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με 4-8 και στο δεύτερο είχε πάλι το προβάδισμα με 10-16. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να «ροκανίσουν» τη διαφορά αλλά η ομάδα του Κριστόφ κατέκτησε το σετ με 21-25 και πήρε εκ νέου κεφάλι με 1-2 σετ.

Στο τέταρτο σετ, η ομάδα της Αλεξανδρούπολης είχε το προβάδισμα (8-4) με την Ορεστιάδα να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής στο β’ τεχνικό τάιμ άουτ (16-14). Η είσοδος του Μιγιαϊλοβιτς στο παιχνίδι «φρέσκαρε» την επίθεση των γηπεδούχων (20-19) και ο άσος του Φόγιερ (21-19) έφερε με +2 μπροστά τους γηπεδούχους, οι οποίοι έφτασαν στην ισοφάριση με 25-22 έπειτα από πλασέ του Μιγιαϊλοβιτς.

Στο τάι μπρέικ έγινε «μάχη», ωστόσοο Εθνικός είχε ανεβάσει την απόδοσή του στην επίθεση, παίρνοντας διαφορά +4 (6-2). Λάθη και κούραση από τις δυο ομάδες «βγήκαν» στο τάραφλεξ. Καρντόσο και Μιγιαϊλοβιτς μετά το 13-10 πήραν καθοριστικούς πόντους με αποτέλεσμα ο Εθνικός να πάρει την πρόκριση στην προημιτελική φάση του θεσμού.

Η γνώμη του πάγκου

Σάκης Μουστακίδης : «Ήταν μια δύσκολη μέρα για εμάς. Δεν ήταν τόσο καλό ματς για εμάς αλλά ήρθε η νίκη-πρόκριση σε ένα νοκ αουτ παιχνίδι και αυτό είναι σημαντικό. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια και πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι».

Πλάμεν Κριστόφ: «Είχαμε δύσκολες μέρες με κουραστικά ταξίδια και ιώσεις που μας είχαν αποδυναμώσει. Όσο περνούσε η ώρα έπεφτε η απόδοσή μας και αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλος. Στόχος πλέον η οχτάδα στο πρωτάθλημα και το επόμενο παιχνίδι».
Τα σετ: 20-25, 25-8, 21-25, 25-22, 15-12

Οι συνθέσεις:

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Μουστακίδης) Κασαμπαλής, Κ. Δαλακούρας, Κιόσης, Φόγιερ, Γκιλιν, Τουράνιανιν, Δαρίδης-λ / Μιγιαϊλοβιτς
ΑΟ Ορεστιάδας (Xριστόφ) Αμπουίλα, Ριζόπουλος, Μίλιτς, Καρντόσο, Πεντίδης, Βουκασίνοβιτς, Κωνσταντινίδης-λ / Χήρας

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα