H 14η στροφή του πρωταθλήματος Α1 γυναικών

Gazzetta team
H 14η στροφή του πρωταθλήματος Α1 γυναικών

bet365

Με τέσσερις αγώνες στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών σήμερα Σάββατο (23/01).

Ευόσμου, 14.30 (ΕΡΤ2), ΑΠΣ Αίας - ΑΟ Παναθηναϊκός (Τσιούλα - Ισκάς, Τσοπάνογλου)
Στο κλειστό του Ευόσμου ο τοπικός Αίαντας υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στην τηλεοπτική αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής.
«Βαδίζουμε πάλι στο σκοτάδι όπως και στον πρώτο γύρο. Στο αντίστοιχο ματς είχε κάνει η Φιλντ ενώ τώρα υπάρχει η προσθήκη της Μόλναρ η οποία δεν ξέρουμε κατά πόσο θα αγωνιστεί. Για τις δυσκολίες του αγώνα δεν χρειάζεται να αναφερθώ κι ο στόχος μας είναι να μην απομακρυνθούμε από τη θέση που έχουμε τώρα», είπε ο Ηλίας Ζωλασταθιάδης, ο οποίος δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και συμπλήρωσε: «Δεν μας αγχώνει καθόλου που το παιχνίδι είναι τηλεοπτικό και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η κρατική τηλεόραση θα μεταδώσει μετά από πολλά χρόνια έναν αγώνα του Αίαντα».
Προβλήματα δεν αντιμετωπίζει κι ο Γιώργος Ρούσης με τον προπονητή του ΠΑΟ να δηλώνει: «Παίζουμε κόντρα στον Αίαντα Ευόσμου που αν και έχει ως στόχο ην παραμονή στην κατηγορία, στα τελευταία παιχνίδια παρουσιάζει πολύ θετικά δείγματα ως ομάδα. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε όπως πάντα ως στόχο τη νίκη. Επίσης θέλουμε να ενσωματώσουμε πλήρως και τη Μόλναρ και στο παιχνίδι μας».


Θήρας, 16.00, ΑΟ Θήρας - Ολυμπιακός ΣΦΠ (Κυριοπούλου - Τσιμπινός, Τριανταφύλλου)
Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής διεξάγεται στην Σαντορίνη εκεί όπου συγκρούονται οι δύο ομάδες με τα κορυφαία σερί νικών στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών: Από τη μια ο πρωτοπόρος και αήττητος Ολυμπιακός που έχει χάσει μόλις δύο σετ μετά από 13 αγώνες, κι από την άλλη ο τοπικός ΑΟΘ που μετρά 10 σερί νίκες έχοντας χάσει για τελευταία φορά στην 3η αγωνιστική στο κλειστό του Ρέντη από τις ερυθρόλευκες.
«Αντιμετωπίζουμε με την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και έχουμε πολύ δύσκολο έργο. Ως ομάδα έχουμε στόχο να φανούμε πιο ανταγωνιστικοί απ’ ότι στο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Θέλω να δω την ομάδα μου σ’ αυτό το ματς για να δούμε τα όρια και τις αδυναμίες μας και πιστεύω ότι με τη βοήθεια του κόσμου που θα γεμίσει το γήπεδο θα γίνει γενικά ένα ωραίο παιχνίδι», τόνισε ο Απόστολος Οικονόμου που εκτός απροόπτου και σ’ αυτό το παιχνίδι δεν θα έχει στην διάθεση του την Μαριαλένα Αρτακιανού.
Οι ερυθρόλευκες ταξίδεψαν στην Σαντορίνη χωρίς προβλήματα και με τον αέρα της μεγάλης νίκης επί της CSM Βουκουρεστίου με την Κατερίνα Γιώτα να σημειώνει: «Πιστεύω ότι το παιχνίδι με την ομάδα της Σαντορίνης θα είναι πιο δυνατό από αυτό του πρώτου γύρου, η Σαντορίνη έχει δείξει τον τελευταίο καιρό ότι παίζει καλά στην έδρα της. Νομίζω ότι κάνουν καλύτερα σέρβις στην έδρα τους σε σχέση με τα υπόλοιπα γήπεδα. Ωστόσο η ομάδα μας είναι πολύ ανεβασμένη και θα πάρουμε σοβαρά αυτό το ματς με στόχο να μην την αφήσουμε να παίξει καλά. Όσον αφορά το παιχνίδι που ακολουθεί στη Ρουμανία, σημειώσαμε μια πολύ καλή νίκη στο Ρέντη αλλά πρέπει να πάμε εκεί σαν μην έχει γίνει τίποτα. Να παίξουμε εξίσου καλά για να πάρουμε την πρόκριση».


Μαρκόπουλου, 17.00 ΑΟ Μαρκόπουλου - ΑΣ Άρης (Χρηστίδης Χρ. - Τσάκας, Γεωργόπουλος)
Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο κλειστό του Μαρκοπούλου εκεί όπου ο τοπικός ΑΟΜ υποδέχεται τον Άρη.
Η γηπεδούχος ομάδα προέρχεται από την σπουδαία εκτός έδρας νίκη με την ΑΕΚ, ενώ οι κίτρινες ναι μεν είναι κοντά στην τετράδα, αλλά μετρούν δύο σερί εκτός έδρας ήττες (από Ολυμπιακό και Θήρα).
«Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε αυτό που αρχίσαμε με την ΑΕΚ: Να παίξουμε καλά και να έχουμε βαθμολογικό όφελος. Η ομάδα έχει κίνητρο, έχοντας κάνει και μια καλή εμφάνιση στην Θεσσαλονίκη, ενώ βλέπω να έχει αλλάξει να έχει πλέον η ψυχολογία μας. Από την άλλη ο Άρης είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και θα είναι μια πρόκληση για εμάς», δήλωσε ο Βέσκο Ιβάνοβιτς.
Από την πλευρά του ο Δημήτρης Σολκίδης δήλωσε: «Έχουμε μπροστά μας μία δύσκολη αποστολή απέναντι σε μια ομάδα η οποία έχει ενισχυθεί σημαντικά. Είναι σίγουρα ένα κομβικό παιχνίδι, παρόλο που έχει δρόμο ακόμη το πρωτάθλημα, γιατί πλέον από την συγκεκριμένη έδρα δεν θα περάσουν πολλές ομάδες και αν θέλουμε να μείνουμε ψηλά πρέπει να πάρουμε βαθμούς».


Ρεθύμνου, 20.00, ΟΠ Ρεθύμνου - ΑΟΝ Πανναξιακός (Βλαχάκης - Κανακάκης, Κοκοτσάκης)
Στο Ρέθυμνο διεξάγεται το νησιωτικό ντέρμπι με τον ΟΠΕΡ και τον Πανναξιακό να αναζητούν τους βαθμούς για διαφορετικούς λόγους.
«Αυτήν την εβδομάδα είμαστε πλήρεις καθώς επιστρέφουν Παρασκάκη και Κατερίνη και σ’ αυτό το παιχνίδι πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας και να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς. Σεβόμαστε τη Νάξο, καθώς διαθέτει μία πολύ καλή ομάδα, αλλά πρέπει να αρχίσουμε να παίρνουμε βαθμούς και εντός έδρας η αλήθεια είναι ότι πάντα παίζουμε καλύτερα», τόνισε ο τεχνικός του ΟΠΕΡ Θανάσης Ντζαφέρης.
Στον Πανναξιακό ο Ζόραν Κόβαζιτς δεν υπολογίζει και σ’ αυτό το παιχνίδι την Ναταλία Μεταξά με τον Σέρβο τεχνικό να δηλώνει: «Θεωρώ ότι θα γίνει ένα σκληρό παιχνίδι, γιατί η ομάδα του Ρεθύμνου χρειάζεται οπωσδήποτε τους βαθμούς. Εμείς από τη μεριά μας είμαστε έτοιμοι και θέλουμε με συγκέντρωση και προσοχή να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Βαθμολογία
No.ΟμάδαΒαθμοίΑγώνεςΝίκεςΉττεςΣετ υπέρΣετ κατά
1Ολυμπιακός ΣΦΠ3913130392
2ΑΟ Παναθηναϊκός33131123610
3ΑΟ Θήρας31131123412
4ΑΟΝ Πανναξιακός2813943218
5ΑΣ Άρης27131033019
6ΑΕΚ Αθηνών2013672927
7ΑΠΣ Αίας Ευόσμου1513581726
8ΓΣ Ηλιούπολης1213491731
9ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil1213492034
10ΟΠ Ρεθύμνου9133101434
11Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός5131121036
12ΑΟΦ Πορφύρας313112938
 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα