Πάει για το απόλυτο η εθνική ανδρών στην Κροατία

Gazzetta team
Πάει για το απόλυτο η εθνική ανδρών στην Κροατία

bet365

Στο Ρόβινι της Κροατίας έφτασε μετά από κουραστικό ταξίδι 15 ωρών η Εθνική βόλεϊ ανδρών.

Στο παραλιακό θέρετρο της χερσονήσου της Ίστρια το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει αύριο και μεθαύριο (21:30 ώρα Ελλάδας, η ΕΡΤ2 θα μεταδώσει σε μαγνητοσκόπηση στις 23:30 του Σαββάτου μόνο τον αυριανό αγώνα) την Κροατία για την 3η αγωνιστική του Ευρωπαϊκού Λιγκ.


Η ομάδα του Σωτήρη Δρίκου έχει μέχρι στιγμής το απόλυτο στον β’ όμιλο της διοργάνωσης με τέσσερις «καθαρές» νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και 12 πόντους κόντρα σε Ρουμανία και Τουρκία στο ΔΑΚ Ευόσμου.

Με τρεις απουσίες
Ωστόσο η Εθνική στα πρώτα της ματς εκτός έδρας στη διοργάνωση δεν θα είναι πλήρης αφού εκτός αποστολής έμειναν οι Ανδρέας Φράγκος (τενοντίτιδα στο γόνατο), Γκαράς (αμυγδαλίτιδα) και Απόστολος Αρμενάκης ο οποίος παντρεύεται. Τη θέση τους στην αποστολή πήραν οι Κώστας Ταμπουρατζής, Παναγιώτης Πελεκούδας και ο Νίκος Παλέντζας.
Η 12άδα: Φιλίποφ, Μαρούλης, Τζιουμάκας, Παλέντζας, Πετρέας, Τακουρίδης, Πελεκούδας, Πρωτοψάλτης, Κοκκινάκης, Κουμεντάκης, Δαλακούρας, Ταμπουρατζής.
Η προετοιμασία της Εθνικής θα ολοκληρωθεί σήμερα με προπόνηση που θα αρχίσει στις 21:30 (ώρα Ελλάδας).


Πεντάδα με… ελληνικό παρελθόν
Τα παιχνίδια κόντρα στην Κροατία θεωρούνται «κλειδί» για την πρόκριση στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης.
Οι Κροάτες είναι μια ομάδα που διαθέτει σημαντικές μονάδες. Πέντε παίκτες της είναι γνωστοί στο ελληνικό κοινό.
Πρόκειται για τους Ράιτς (διαγώνιος), Μίχαλ (Κεντρικός), Άντριτς (διαγώνιος) που πέρασαν από τον Εθνικό με τον τελευταίο να συνεχίζει και φέτος στην ομάδα της Αλεξανδρούπολης.
Επίσης βρίσκονται στην ομάδα και οι Γκάλιτς (πρώην Παναθηναϊκού), Κοβάσεβιτς (πρώην Φοίνικα).
Φυσικά η τελική 12αδα της Κροατίας θα γίνει γνωστή στην τεχνική σύσκεψη αργά το βράδυ, αφού στα προηγούμενα ματς είχε αλλαγές στο ρόστερ της.


«Κλειδί για την πρόκριση μόνο η απόδοση»
Ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός Σωτήρης Δρίκος δήλωσε: «Πρέπει να δούμε το πώς θα παρουσιαστεί η Κροατία, διότι στο Ευρωπαϊκό Λιγκ οι ομάδες έχουν αλλαγές. Έπειτα θα δούμε τι πρέπει να προσέξουμε. Περισσότερο έχει σημασία να βλέπουμε το δικό μας παιχνίδι. Το αγωνιστικό κίνητρο είναι ο μεγαλύτερος στόχος που έχουμε. Κοιτάμε κάθε ματς, συγκεκριμένα τώρα το αυριανό ματς. Για την πρόκριση το «κλειδί» είναι μόνο η απόδοση των ομάδων. Ουσιαστικά είναι γνωστό ότι πολλά εξαρτώνται και από τον άλλο όμιλο. Δεν στεκόμαστε στα σενάρια, εστιάζουμε σε κάθε ματς και θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε»

Για το αρχικό σχήμα: «Να ευχηθούμε αρχικά βίον ανθόσπαρτον στον Απόστολο Αρμενάκη και στη σύζυγο του. Νομίζω εκφράζω όλη την ομάδα. Ο Αποστόλης κάνει μεγάλη προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα και αυτό το έδειξε ακόμα και αυτή την εβδομάδα που έκανε προπόνηση για να είναι έτοιμος για τα επόμενα ματς. Για το σχήμα θα δούμε στην προπόνηση την τακτική μας».

Ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Μενέλαος Κοκκινάκης τόνισε: «Είναι τα πρώτα μας παιχνίδια εκτός έδρας. Σε κάθε ματς παίζουμε για τη νίκη. Όλα τα ματς είναι κλειδί για την πρόκριση, όλα τα ματς είναι σημαντικά. Δεν επιτρέπεται να υποτιμήσεις κανέναν αντίπαλο. Η Κροατία είναι μια καλή ομάδα, αλλά είναι στα μέτρα μας. Πάνω απ’ όλα φυσικά εξαρτάται από την δική μας απόδοση».

Ο ακραίος Θανάσης Πρωτοψάλτης επεσήμανε: «Είναι δύο παιχνίδια όπως τα προηγούμενα. Πρέπει να τα δούμε με συγκέντρωση από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πόντο. Όλα τα παιχνίδια τα βλέπουμε με σοβαρότητα».


Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής
Παρασκευή 24/7
19:00, Τουρκία - Ρουμανία
Σάββατο 25/7
19:00, Τουρκία - Ρουμανία
20:00 Λευκορωσία - Σλοβενία
21:30, Κροατία - Ελλάδα
Κυριακή 26/7
20:00, Λευκορωσία - Σλοβενία
21:30, Κροατία – Ελλάδα

Η βαθμολογία
1.Σλοβενία (12-1) 12
2.Ελλάδα (12-3) 12
3.Ρουμανία (7-7) 6
4.Κροατία (4-10) 3
5.Λευκορωσία (5-10) 3
6.Τουρκία (3-12) 0

 

Τελευταία Νέα