Πιο δίκαιη η ισοπαλία

Πιο δίκαιη η ισοπαλία

bet365

Ο Κώστας Ασημακόπουλος γράφει για τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ γυναικών, σε ένα ματς-διαφήμιση που μετέδωσε μέσα από το gazzetta.

Αν υπήρχε ισοπαλία στο βόλεϊ θα έπρεπε να γίνει δίκαιη μοιρασιά στο 46ο ντέρμπι των γυναικών μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στην Κυψέλη. Έτσι όπως ήρθε ο αγώνας δεν έπρεπε να υπάρξει νικητής και να μοιραστούν οι βαθμοί και στις δύο ομάδες. Κι αυτή την σκέψη δεν την κάνω για να είναι όλοι... ικανοποιημένοι στις δύο ομάδες αλλά γιατί ικανοποιηθήκαμε όλοι εμείς που είδαμε και ζήσαμε τον αγώνα είτε μέσα από το γήπεδο, είτε από την πρωτοποριακή παραγωγή του gazzetta.gr

Για δύο σετ υπήρχε ένας καλός και αποφασιστικός Ολυμπιακός, για τα επόμενα δύο σετ ένας ενθουσιώδης και ανατρεπτικός Παναθηναϊκός.

Το τάι μπρέικ κρίθηκε από την εμπειρία της μεγάλης Κις και τη κακή υποδοχή του Παναθηναϊκού.

Μετά τον αγώνα αναρωτήθηκα γιατί ο Ολυμπιακός είχε άγχος απέναντι σε έναν αντίπαλο που θεωρητικά δεν είναι καλύτερος του και γιατί ο Παναθηναϊκός δεν ολοκλήρωσε την ανατροπή ενώ κατάφερε να διανύσει μία μεγάλη απόσταση μέχρι να φέρει τούμπα το ματς.

Η απάντηση – παρανομαστής είναι η ίδια. Τα ντέρμπι αυτά θα είναι υπεράνω αθλητριών, χαρακτήρων και εμπειριών. Οι φανέλες των «αιωνίων» είναι πιο βαριές και από τις καλύτερες αθλήτριες που έχουν κατά καιρούς αγωνιστεί σε αυτά τα δύο κλαμπ και αυτό αποδείχτηκε για άλλη μια φορά.

Σημειώστε δε πως και οι δύο ομάδες δεν έπιασαν την καλύτερη απόδοση που μπορούσαν, απλά εκμεταλεύτηκαν τα λάθη των αντιπάλων τους και πήραν από δύο σετ.

Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός και θα μπορούσε και θα έπρεπε να τελειώσει τον αγώνα με 3-1 σετ όταν το 7-3 του 4ου σετ το γύρισε σε 17-13 υπέρ του. Η εμπειρία των παικτριών του δε δικαιολογεί «καθίζηση» τέτοιους είδους και ειδικά όταν ο Παναθηναϊκός αρχίσει την αντεπίθεση του πρώτα από τις κεντρικές του (με τα ατομικά μπλοκ από Γκούζου και Καββαδία) και στη συνέχεια με το σερβίς του.

Από την άλλη και ο Παναθηναϊκός καταφέρνει να ανατρέψει τον αγώνα από 0-2 σετ και 0-4 στο 5ο σετ, φτάνει σε ματς μπολ 16-15 και χάνει τον αγώνα από δύο κακές υποδοχές στα σερβίς της Κις.

Η πιο σταθερή παίκτρια της ομάδας του Γιάννη Νικολάκη με εξαίρεση το διάστημα από τα μισά του 3ου σετ μέχρι τα μισά του 4ου σετ ήταν η Κονόμι και μετά η Κοσμά. Η Χριστοδούλου έδειξε κουρασμένη αλλά απέφυγε το χοντρό λάθος ενώ η Τένεβα παρότι ήταν κορυφαία στα δύο πρώτα σετ για άλλη μια φορά έδειξε πολύ αγχωμένη όταν πιέστηκε. Η Κις ξελάσπωσε σε δύσκολες επιθέσεις, έπεσε πάνω στο τείχος στο κρίσιμο 4ο σετ αλλά με τα σερβίς της γλίτωσε το αήττητο του Ολυμπιακού. Η Μονζόνι ξεχώρισε πιο πολύ επιθετικά, η Γιώτα έδειξε ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο ενώ το σερβίς του Ολυμπιακού κράτησε σταθερή ποιότητα.

Ο Παναθηναϊκός φάνηκε στον αγώνα από την αρχή του 3ου σετ όταν βρήκε την σωστή περιστροφή του, η Τσίμα πήρε τον έλεγχο της ομάδας και ήταν η απόλυτη αρχηγός ενώ Γκούζου και Καββαδία έπαιζαν με ψυχή, σώμα και μυαλό προκαλώντας «μπλακ άουτ» στις κόντρα επιθέσεις του Ολυμπιακού. Η καλή ψυχολογία, το καθαρό μυαλό της Νούσια έδωσε λύσεις σε υποδοχή και επίθεση, ενώ η Βασιλαντωνάκη υπερεκτίμησε πολλές από τις ενέργειες της με αποτέλεσμα να τελειώσει τα απίθανα και να χάσει τα εύκολα. Η Μιλοβάνοβιτς έκανε τη διαφορά από τα μέσα του 3ου σετ, ενώ η Κελεσίδου βομβαρδίστηκε ανηλεώς από την τακτική του Ολυμπιακού και δεν βρέθηκε στα καλύτερα της. Ο Παναθηναϊκός περιμένει πιο πολλά από τη Μερτέκη η οποία έχει τεράστιες δυνατότητες αλλά θα πρέπει να πάρει επάνω της πρωτοβουλίες και την ευθύνη της πράσινης φανέλας.

Γενικά και οι δύο ομάδες έχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης αλλά παρόλα αυτά μας χάρισαν ένα χορταστικό παιχνίδι, με πολλές φάσεις, εναλλαγές στο σκορ σε μία θερμή αλλά ωραία ατμόσφαιρα με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να σέβονται απόλυτα τα κορίτσια του Ολυμπιακού.

Στο μεταξύ, στη Βόλεϊ Λιγκ η κατάσταση έχει αρχίσει να παίρνει άλλη τροπή απ΄ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί .Έξι αγωνιστικές έχουν παιχτεί και ένα γκρουπ πέντε ομάδων κατάφερε να αποσπαστεί από τις υπόλοιπες, δηλαδή, ο Εθνικός, η Κηφισιά, ο Φοίνικας, ο Ολυμπιακός και η Λαμία, ενώ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεν θα πρέπει να έχουν άλλες απώλειες για να προλάβουν το τρένο της 4αδας.

Οριστικά εκτός 4αδας μένει ο Παμβοχαϊκός όσο κι αν αλλάξει η κατάσταση, ενώ οι πρώτες παρουσίες του Αλέκου Λεώνη με τον ΠΑΟΚ και του Στέλιου Καζάζη με τον Παμβοχαϊκό στέφθηκαν με ήττες από τον Εθνικό και τη Νίκη Αιγινίου. Ο ΠΑΟΚ χωρίς σερβίς και άμυνα δεν έχει καμία τύχη σε υψηλό επίπεδο ενώ ο Παμβοχαϊκός αντί να αλλάζει προπονητές θα πρέπει να αλλάξει πασαδόρο και να βελτιώσει την υποδοχή του. Θα είναι τεράστιο λάθος του Καζάζη να επιμείνει στον Κράουζε που και απόψε στο Αιγίνιο ήταν τραγικός και αντικαταστάθηκε από τον Δρογκάρη.

Το καλύτερο βόλεϊ το παίζουν μακράν ο Εθνικός, η Κηφισιά και ο Φοίνικας και δεν είναι τυχαίο πως μοιράζονται τις τρεις πρώτες θέσεις της βαθμολογίες που από μόνο του αποτελεί μια μεγάλη και σίγουρα ευχάριστη έκπληξη. Ο Εθνικός σιγουρεύει κάθε πόντο και έχει μεγάλη ισχύ με Ράιτς, Μιγιαϊλοβιτς, ο Φοίνικας τελειοποίησε μπλοκ – άμυνα και ο Ντιάτσκοφ από αγώνα σε αγώνα αναλαμβάνει το ρόλο του ηγέτη που εξ αρχή τον προόριζε ο Ανδρεόπουλος και η Κηφισιά με τη δαιμονιώδες φορμάρισμα των Πρωτοψάλτη, Ντε Σόουζα, Ταμπουρατζή και το Νικολάκη στα καλύτερα του διδάσκει τακτική και τεχνική του γρήγορου βόλεϊ.

Άσχημα μαντάτα πάλι για τον Παναθηναϊκό που μέχρι στιγμής φτάνει στη πηγή αλλά νερό δεν πίνει. Η ομάδα του Γιάννη Λάιου έχασε άλλα δύο σετ στον πόντο από τη μέτρια Λαμία στο Χαλκιοπούλειο και πλέον είναι η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη. Αν η Λαμία στα χειρότερα της κερδίζει τον Παναθηναϊκό 3-0, τότε στα καλύτερα της μπορεί να κάνει μεγάλες ζημιές στο πρωτάθλημα και για αυτό άλλωστε όλη η Λαμία έτρεξε απόψε στο Χαλκιοπούλειο για να θαυμάσει την παράσταση της ομάδας του Γιώργου Γιάτση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Ασημακόπουλος
Κώστας Ασημακόπουλος

Τον Νοέμβριο του 1989 και σε ηλικία 22 ετών πέρασα το κατώφλι της εφημερίδας «Φίλαθλος» με ρεπορτάζ ποδοσφαίρου και από το τέλος της χρονιάς ανέλαβα… τυχαία και το βόλεϊ. Από τότε «μπλέχτηκα» στο φιλέ με ένα ατελείωτο ρεπορτάζ που αισίως έκλεισε 20ετία. Δέκα χρόνια στον «Φίλαθλο», τρία στο «Βήμα» και από το 2002 στο «Goal News». Οι τηλεοπτικοί σταθμοί SΤΑR, ΑΝΤ1, Μακεδονία, Alpha Digital και Channel 9 ήταν πάντα το… χόμπι, αλλά η αμεσότητα των ραδιοφωνικών εμπειριών σε Sprint Fm, Alpha Σπορ, Champions 89.2, Σούπερσπορ FM και τώρα στον Σέντρα FM 103,3 δεν συγκρίνονται με τίποτα.

Καλό σερβίς, λοιπόν για να πάει καλά η μέρα…