Στάση ΠΑΟΚ για Κηφισιά

Στάση ΠΑΟΚ για Κηφισιά

Φώτης Καρακούσης
Στάση ΠΑΟΚ για Κηφισιά

bet365

Ο ΠΑΟΚ ήταν τελικά η ομάδα που... άλωσε το Ζηρίνειο. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν της Κηφισιάς με 3-2, υποχρεώνοντας την ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη στην πρώτη της ήττα.

Με δύο νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές και τις επιτυχίες στο Λιγκ Καπ, η Κηφισιά είχε μπει φουριόζα σε όλες τις διοργανώσεις την φετινή χρονιά. Ειδικά στο Ζηρίνειο έδειχνε πως δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να την κερδίσει. Αυτός ο κάποιος βρέθηκε την 3η αγωνιστική και ήταν ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του βορρά» σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα, μέχρι και διακοπή από φιλάθλους για την «Ελληνικός Χρυσός» που διαφημίζει ο ΠΑΟΚ στις φανέλες του, επικράτησε με 3-2 (13-25, 25-18, 29-27, 20-25, 11-15).

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν εξαιρετικά στο ματς και κατάφεραν να πάρουν με άνεση το πρώτο σετ. Στο δεύτερο όμως είχαμε την είσοδο οπαδών τους που αντιδρούν στην διαφήμιση στη φανέλα, με συνέπεια η ομάδα του Στέλιου Καζάζη να χάσει τον ρυθμό της. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι που πήραν τα υπόλοιπα δύο και πέρασαν μπροστά.

Στην συνέχεια όμως οι «ασπρόμαυροι» ανέβασαν εκ νέου την απόδοσή τους και έκαναν με σχετική ευκολία το 2-3, παίρνοντας μια σημαντική νίκη. Για τους νικητές πρώτος σκόρερ ήταν ο Τζελάτης με 35 και τον ακολούθησε ο Ποτότσνικ με 15. Για τους ηττημένους ο Γιοβάνοβιτς είχε 31 και ο Σουλτανόπουλος 13.

 

Τα σετ: 13-25, 25-18, 29-27, 20-25, 11-15

* Οι πόντοι της Κηφισιάς προήλθαν: 55 επιθέσεις, 6 άσσους, 13 μπλοκ και 30 λάθη αντιπάλων και του ΠΑΟΚ προήλθαν απο 65 επιθέσεις, 6 άσσους, 17 μπλοκ και 26 λάθη αντιπάλων.

ΑΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Κώστας Αρσενιάδης): Νικολάκης 5π. (1/2 επ, 2 άσσους, 2 μπλοκ), Σουλτανόπουλος 13 (5/9επ, 8 μπλοκ), Σοάρες 7 (6/18 επ, 1 μπλοκ), Πρωτοψάλτης 11 (9/18 επ, 1 άσσος, 1 μπλόκ, 63% υπ), Παπαγγελόπουλος 4 (3/5 επ, 1 μπλοκ), Γιοβάνοβιτς 31 (29/59 επ, 2 άσσους) / Ταμπουρατζής (λ. - 69% υπ), Μακ Άλμοντ 1 (1/1επ), Κόντος, Κούνας 2 (1/1 επ, 1 άσσος), Μουρούτης, Ρούσσης.

ΠΑΟΚ (Στέλιος Καζάζης): Παντακίδης 11π(7/10 επ, 4 μπλοκ), Χαραλαμπίδης 7π(5/9 επ, 2 μπλοκ), Ποτόσνικ 15π(11/24 επ,1 άσσος, 3 μπλοκ), Μίλκοφ 12π (10/25, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Ντάμποβιτς 2π( 2 μπλοκ), Τζελάτης 35π(30/50 επ, 5 μπλοκ) / Μπαμπαλιούτας (λ, 57% υπ), Πιπεργιάς, Νικηφορίδης 3π(2/8 επ, 1 άσσος), Παλεντζάς, Στίγγας.

Το «μπράβο» του Καζάζη

Τα εύσημα στους παίκτες του απέδωσε μετά και το τέλος της αναμέτρησης ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Στέλιος Καζάζης καθώς τόνισε: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια από τις πολύ καλές ομάδες του πρωταθλήματος η οποία το τελευταίο 20ημερο έκανε εκπληκτικές νίκες. Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι , ήμασταν εξαιρετικοί τακτικά στο πρώτο σετ, το οποίο κερδίσαμε με μεγάλη διαφορά με σημείο αναφοράς τα 9 μπλοκ. Περιμέναμε ότι η Κηφισιά θα αντιδράσει στη συνέχεια και έτσι έγινε ,αλλά ένα απρόσμενο γεγονός κατά τη διάρκεια του σετ δημιούργησε στην ομάδα ιδιαίτερα μεγάλη ψυχική φόρτιση με αποτέλεσμα να χάσουμε την πειθαρχία μας και την αυτοσυγκέντρωση μας μέσα στο παιχνίδι. Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στους παίκτες μου που μπόρεσαν και επανήλθαν στο παιχνίδι , ξαναβρήκαν την αυτοσυγκέντρωση τους όπως και στα παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο και βοήθησαν τα μέγιστα στην αλλαγή του παιχνιδιού".

«Όταν χάνεις δεν αρέσει»

Ο προπονητής της Κηφισιάς Κώστας Αρσενιάδης είπε: «Όταν χάνεις δε σου αρέσει. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει, αλλά χάσαμε στις λεπτομέρειες. Έπρεπε να χάσουμε, δεν ήμασταν τόσο καλοί. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και έκανε λιγότερα λάθη. Εμείς πληρώσαμε 3-4 πολύ σοβαρά λάθη που κάναμε στο πέμπτο σετ κι εκεί που ήμασταν έτοιμοι να πανηγυρίσουμε χάσαμε. Έτσι είναι όμως ο αθλητισμός, έχει πολύ δρόμο ακόμη.

Το ότι μπήκαν οι οπαδοί στον αγωνιστικό χώρο θα μπορούσε να μας είχε επηρεάσει. Όταν μπήκαν ήμασταν ήδη 5-6 πόντους μπροστά αλλά η διαφορά χάθηκε. Μπορούσαμε χωρίς να παίξουμε πολύ καλά, αν δεν κάναμε κάποια κρίσιμα λάθη στο πέμπτο σετ , να παίρναμε κι άλλους πόντους. Ήμασταν μπροστά και κάναμε τέσσερα μαζεμένα λάθη, πράγμα που δεν το συνηθίζει η ομάδα μας. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά και νομίζω ότι η ήττα δεν πρέπει να μας στενοχωρεί . Έχουμε κάνει μια πολύ καλή συγκομιδή πόντων σε έναν δύσκολο πρώτο γύρο. Εκεί που φτάσαμε θέλαμε τη νίκη. Θέλαμε άλλον έναν βαθμό αλλά και ο ένας είναι κάτι. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και του αξίζουν συγχαρητήρια για τη νίκη».

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα