Επίθεση Ηρακλή σε ΕΣΑΠ και Μπελιγράτη

Επίθεση Ηρακλή σε ΕΣΑΠ και Μπελιγράτη

bet365

Με σκληρή ανακοίνωση ο Ηρακλής επιτίθεται κατά της ΕΣΑΠ για την απόφασή της να μην επικυρώσει την βαθμολογία, αλλά και κατά του Θανάση Μπελιγράτη για όσα είπε εναντίον του «γηραιού» στην τελευταία συνεδρίαση της Λίγκας.

Όπως έχουμε αναφέρει από την στιγμή που ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό να κατακτά τον τίτλο, το βάρος πλέον θα έπεφτε στις δικαστικές αίθουσες, αλλά και σε αυτές των συνεδριάσεων της ΕΣΑΠ.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την υπόθεση του Ηρακλή, ο οποίος έχει τιμωρηθεί από τον Αθλητικό Δικαστή με αποβολή από το ερχόμενο πρωτάθλημα και έχει προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ. Οι «πράσινοι» που περιμένουν ενδεχόμενη τιμωρία του... γηραιού για να μείνουν, μιας και αγωνιστικά έχουν υποβιβαστεί, κατάφεραν χθες να μην επικυρωθεί η βαθμολογία.

Η απάντηση του Ηρακλή ήρθε σήμερα με σκληρή ανακοίνωση, με την οποία επιτίθεται κατά της ΕΣΑΠ, αλλά και του εκπροσώπου του Μίλωνα στην Λίγκα Θανάση Μπελιγράτη για την τοποθέτησή του εναντίον των «κυανόλευκων» στην τελευταία συνεδρίαση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του «γηραιού» έχει ως εξής: «Κατά την χθεσινή συνεδρίασή της η ΕΣΑΠ με μια πρωτοφανή απόφαση της αποφάσισε την μη επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΣΤΟ ΑΣΕΑΔ. Φυσικά για άλλη μια φορά η σχετική απόφαση που ελήφθη κατά την χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ – παρά τις αντίθετες μάλιστα υποδείξεις τριών παριστάμενων νομικών και δη του νομικού συμβούλου της ΕΣΑΠ κ. Χρ. Ηλιάδη, του κ. Χρ. Καρβούνη {δικηγόρου και Προέδρου της Λαμίας} και της κας Μ. Βαγενά {δικηγόρου και εκπροσώπου του σωματείου μας} – απέδειξε ότι η ΕΣΑΠ όχι μόνο δεν εφαρμόζει τους κανονισμούς και την προκήρυξη πρωταθλήματος, που η ίδια έχει θεσμοθετήσει, αλλά αντιθέτως μοναδικό της μέλημα είναι τα κατά περίπτωση συμφέροντα συγκεκριμένων κάθε φορά ομάδων κατά το δοκούν.

Το όλως αξιοπερίεργο είναι ότι ο άλλοτε Πρόεδρος της ΕΟΠΕ, κος Μπελιγράτης και εκπρόσωπος του υποβιβασθέντος ως 12ου και τελευταίου στην κατάταξη της βαθμολογίας Μίλωνα αναλαμβάνοντας ρόλο αυτόκλητου {?} υπερασπιστή των θέσεων του Παναθηναϊκού σε τέτοιο μάλιστα βαθμό και ένταση που ούτε καν ο εκπρόσωπος του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ κος Ακριτίδης δεν επέδειξε, καταφερόμενος εις βάρος του ΗΡΑΚΛΗ και κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας, υπερθεμάτισε για την ΆΜΕΣΗ ΑΠΟΒΟΛΗ του ΗΡΑΚΛΗ από το πρωτάθλημα, αγνοώντας μάλιστα ακόμα και τις προβλέψεις των σχετικών κανονισμών, τους οποίους ως μέλος της ΕΣΑΠ ώφειλε να γνωρίζει.

Και σαν να μην έφθανε αυτό έκανε λόγο για «κατάπτυστες» και «φωτογραφικές νομοθετικές παρεμβάσεις – συγκρίνοντας την περίπτωση του ΗΡΑΚΛΗ με ΠΡΟ ΠΟΛΛΩΝ ΕΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ….!!!! – ξεχνώντας δυστυχώς το γεγονός ότι κατά την επί μακρόν θητεία του ως Προέδρου της ΕΟΠΕ έδρεψε δάφνες από τις αγωνιστικές επιτυχίες του ΗΡΑΚΛΗ, που πρόβαλλαν το ελληνικό βόλεϊ παγκοσμίως.

Ο Ηρακλής αντιστρέφει τους χαρακτηρισμούς του κου Μπελιγράτη για τις βάσει των νόμων διατάξεις με τις οποίες χορηγήθηκε στον ΗΡΑΚΛΗ και σε άλλα επαγγελματικά σωματεία προθεσμία να προσκομίσουν ενημερότητες μέχρι και ένα μήνα μετά την έναρξη του πρωταθλήματος και του θέτει το ερώτημα πως ο ίδιος θα χαρακτήριζε την χθεσινή απόφαση της ΕΣΑΠ να μην επικυρώσει την βαθμολογία ενός πρωταθλήματος που παίχθηκε στους αγωνιστικούς χώρους, αν όχι ως αλλοίωση του πρωταθλήματος και προϊόν περίεργων «ζυμώσεων» και….. «διαδικασιών» για το ποια σωματεία τελικά θα υποβιβαστούν και ποια θα προβιβαστούν στην Α1 Εθνική Κατηγορία.

Για μια φορά ακόμα καλούμε την ΕΣΑΠ του κου Ταρνατώρου και των λοιπών μελών να μας απαντήσει ευθέως: Πιο πρωτάθλημα θέλει η ΕΣΑΠ και ποια σωματεία θέλει να κρατήσει στην Α1? Αυτό που παίζεται στους αγωνιστικούς χώρους και τελείωσε επιτυχημένα προ 10 ημερών ή το πρωτάθλημα του «φύγε εσύ – έλα εσύ»? Ποιες διατάξεις της προκήρυξης εφαρμόστηκαν για την μη επικύρωση της βαθμολογίας δεδομένου ότι εκκρεμεί η απόφαση του ΑΣΕΑΔ? Περί τίνος συμφέρον «εκόπτετο» ο κος Μπελιγράτης, που η ομάδα του υποβιβάστηκε αγωνιστικά ως τελευταία και σύμφωνα με τους κανονισμούς και εφόσον είχε επικυρωθεί η βαθμολογία, ούτε καν στην σύνθεση του ΔΣ δεν θα έπρεπε εφεξής να παραβρίσκεται?

Επιτέλους ως πότε οι κανονισμοί και οι προκηρύξεις θα εφαρμόζονται στην ΕΣΑΠ «αλά κάρτ» και «κατά περίπτωση»; Για όσους πρόσφατα ξεχνάνε και όσους θυμούνται επιλεκτικά θυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες σταμάτησαν οι δύο τελευταίοι αγώνες των πλέι άουτ επειδή η βαθμολογική διαφορά του σωματείου μας από τον 11ο και υποβιβασθέντα ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ δεν θα καλύπτονταν βάσει προκήρυξης του πρωταθλήματος. Χθες η ίδια η Διοργανώτρια δεν εφάρμοσε την ίδια της την προκήρυξη που λέει ξεκάθαρα ότι ο 11ος και ο 12ος στο τέλος του πρωταθλήματος υποβιβάζονται!! Το πρωτάθλημα τελείωσε στους αγωνιστικούς χώρους, κε Ταρνατώρο, όμως δυστυχώς θα συνεχιστεί σε άλλους χώρους αυτή την φορά {μετά και την χθεσινή πρωτοφανή σας απόφαση}, που βλάπτει όχι για μόνο τον ΗΡΑΚΛΗ, αλλά το σύνολο των ομάδων που συμμετείχαν στο Πρωτάθλημα, αυτήν την φορά προκειμένου να σωθεί το κύρος του αθλήματος και των θεσμών, ανεξαρτήτως μάλιστα του αν ο ΗΡΑΚΛΗΣ θα παραμείνει από του χρόνου στην Α1 Εθνική Κατηγορία..

ΤΑΑ ΗΡΑΚΛΗΣ».

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα