Εν αναμονή συμφωνίας για ξένους ο Μπέμε

Φώτης Καρακούσης
Εν αναμονή συμφωνίας για ξένους ο Μπέμε

bet365

ΕΣΑΠ, ΠΑΣΑΠ, ΕΟΠΕ και Βασιλειάδης ακόμα δεν τα έχουν βρει στον αριθμό των ξένων της ερχόμενης περιόδου με τον Μάρκους Μπέμε να περιμένει να δει αν τελικά συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

Πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 21 Σεπτεμβρίου είχαμε γράψει για το τεράστιο μπαμ που είναι έτοιμος να κάνει ο Ολυμπιακός, αποκτώντας τον σπουδαίο Γερμανό κεντρικό Μάρκους Μπέμε. Οι Πειραιώτες έχουν συμφωνήσει με τον διεθνή βολεϊμπολίστα, αλλά ακόμα δεν τον έχουν ανακοινώσει. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την μη έως τώρα συμφωνία για τον αριθμό των ξένων.

Θυμίζουμε πως η ΕΣΑΠ είχε αρχικά ζητήσει και αποφασίσει θα λέγαμε να υπάρχουν 7 κοινοτικοί στο φύλλο αγώνα, αλλά αν υπήρχε μη κοινοτικός, τότε να παρέμεναν 4.

Η Ελληνική Ομοσπονδία πρότεινε από την πλευρά της να μπορούν να δηλώνονται 5 κοινοτικοί ή 4 τέσσερις ξένοι, ενώ ο ΠΑΣΑΠ δέχθηκε τους 5 κοινοτικούς, αλλά να δηλώνονται οι 4 και με την προϋπόθεση να υπάρχουν άμεσες υπογραφές συμβολαίων, αλλά και να καταργηθούν τα δίωρα απασχόλησης.

Την λύση δεν την βρήκε ούτε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται νέα και ενδεχομένως τελευταία συνάντηση προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή. Λογικά η ΕΣΑΠ θα ικανοποιήσει κάποια ή όλα τα εργατικά αιτήματα των παικτών και αυτοί θα κάνουν πίσω για τον αριθμό των ξένων. Βέβαια αξίζει να αναφέρουμε πως η ΕΣΑΠ έφερε ένα τόσο σοβαρό θέμα προς διαβούλευση τον Σεπτέμβριο και όχι τον Μάιο όταν και το είχαν ζητήσει οι «ερυθρόλευκοι», δείχνοντας ακόμα μία φορά τα τρομερά αργά αντανακλαστικά που διαθέτει.

Με το που θα βρεθεί λύση πάντως, θα έχουμε και την ανακοίνωση απόκτησης του Μπέμε από τον Ολυμπιακό, με τον Γερμανό να είναι μια σημαντική προσθήκη, καθώς μιλάμε για έναν «γίγαντα» 211 εκατοστών, διεθνή με την Εθνική Γερμανίας με την οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και με καριέρα σε σημαντικές ομάδες.

Αν τελικά υπάρξει η συμφωνία, ο Μπέμε που παραμένει στην χώρα μας και προπονείται κανονικά με τους Πειραιώτες, παίζοντας και στο φιλικό με την Ομόνοια, θα πλαισιώσει τους Ντζίζγκα, Αλεξίεφ, Ράουβερντνικ και Οϊβάνεν. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει στον Ολυμπιακό να αφήσουν ελεύθερο κάποιον από τους πέντε. Όσον αφορά τις άλλες ομάδες οι 5 κοινοτικοί μπορούν να βοηθήσουν τον Φοίνικα που έως τώρα έχει 3 κοινοτικούς, αλλά και τον Παναθηναϊκό αν και εφόσον φυσικά καταφέρει να κατεβάσει ομάδα και μπορεί να πάρει τόσους κοινοτικούς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα