Ώρα για τα ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΟ

Gazzetta team
Ώρα για τα ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΟ

bet365

Για 4η φορά στην ιστορία τους ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός θα αναμετρηθούν σε ημιτελική φάση πλέι οφ στο πρωτάθλημα Volley League και η αρχή γίνεται τη Μ.Τρίτη από το PAOK Sports Arena.


Όπως το 2015 έτσι και εφέτος ο ΠΑΟΚ έχει το πλεονέκτημα έδρας το οποίο μάλιστα το πήρε τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος από τον Παναθηναϊκό ο οποίος κρατούσε την 2η θέση για 15 αγωνιστικές. (1ος ημιτελικός, 11/4, 19.00, Novasports-HD3, Θεμελής, Δεληκωστίδης).

Ο ΠΑΟΚ και στους δύο αγώνες της κανονικής περιόδου γνώρισε την ήττα από τον Παναθηναϊκό αλλά από τότε πολλά έχουν αλλάξει. Η σημαντικότερη αλλαγή είναι η έλευση του Χόρχε Ελγκέτα στη θέση του προπονητή. Η διοίκηση του δικεφάλου έχει κάνει μεγάλη κινητοποίηση αλλά και κάλεσμα στους φίλους του δικεφάλου να υποστηρίξουν τους πρωταθλητές για να πετύχουν το στόχο της πρόκρισης στον τελικό. Η πρόκριση στους τελικούς θα κριθεί στις τρεις νίκες.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Χόρχε Ελγκέτα δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι και σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Όλοι οι παίκτες μου είναι σε άριστη κατάσταση, έχουν καλή ψυχολογία και είναι έτοιμοι για μεγάλες δοκιμασίες. Έχουμε δύο αγώνες στην έδρα μας. Πρέπει να αξιοποιήσουμε την έδρα που εξασφάλισε η ομάδα με πολύ κόπο. Η έδρα σε αυτή τη φάση είναι σημαντικό αβαντάζ. Δεν θα είναι εύκολος ο στόχος μας. Ο Παναθηναϊκός έχει καλή ομάδα και πιστεύω θα παίξει και ελεύθερα για να πάει στον τελικό. Έχει καλούς παίκτες. Γνωρίζω καλά τον διαγώνιο του και συμπατριώτη μου Γκονζάλες. Είναι πολύ καλός φίλος του υιού μου. Περιμένουμε τον κόσμο να μας υποστηρίξει και υποσχόμαστε να τα δώσουμε όλα στο γήπεδο».

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για την τριήμερη αποστολή στη Θεσσαλονίκη με στόχο να σπάσει την έδρα του ΠΑΟΚ όπως έκανε και στην κανονική περίοδο. Ο Θάνος Μαρούλης ακολουθεί θεραπεία και θα αγωνιστεί κανονικά.

Ο λίμπερο του Παναθηναϊκού Θεολόγος Δαρίδης δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι για μία δύσκολη σειρά αγώνων. Θεωρώ πως θα παίξουμε πιο ελεύθερα από ότι στη σειρά των αγώνων με τον Φοίνικα. Εκεί έπρεπε να νικήσουμε και να προκριθούμε ενώ τώρα έχουμε πετύχει έναν ακόμα μεγάλο στόχο που ήταν η 4αδα και πάμε να κάνουμε την υπέρβαση. Η ομάδα μας είναι καλά και ο Μαρούλης θα παίξει κανονικά. Του δίνουμε δύναμη και μας δίνει δύναμη με αυτή την προσπάθεια που κάνει. Νικήσαμε τον ΠΑΟΚ δύο φορές στην κανονική περίοδο. Αυτό δεν σημαίνει κάτι για την πρόκριση αλλά παίζει ρόλο στην ψυχολογία. Δείξαμε πως μπορούμε να νικήσουμε και εντός και εκτός έδρας».

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα