Άνετα τον Πανναξιακό ο Ολυμπιακός

Άνετα τον Πανναξιακό ο Ολυμπιακός

Gazzetta team
Άνετα τον Πανναξιακό ο Ολυμπιακός

bet365

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 3-0 σετ του Πανναξιακού για τη 17η αγωνιστική της Α1 γυναικών στο κλειστό του Ρέντη.

Παρόλο που δεν αγωνίστηκε η Κατερίνα Γιώτα ενώ η Άνα Λαζάρεβιτς προφυλάχθηκε από το ξεκίνημα του 2ου σετ λόγω μικροενοχλήσεων, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε συγκεντρωμένος και κατάφερε να πάρει ακόμα ένα «τρίποντο» παραμένοντας στην κορυφή της Α1. Από την άλλη, για τον Πανναξιακό η Φρέσκο αγωνίστηκε με πρόβλημα αλλά δεν μπόρεσε να βρει λύσεις απέναντι στις «ερυθρόλευκες».

Στο πρώτο σετ, οι δυο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ και μετά 14-13 οι «ερυθρόλευκες» απέκτησαν τον έλεγχο, πήραν το +4 (22-19) και έκαναν με 25-21 το 1-0.

Στο δεύτερο σετ, ο Ολυμπιακός είχε ρυθμό και ξεκίνησε με την ίδια σοβαρότητα και απέκτησε γρήγορα το προβάδισμα, ανεβάζοντας μετά το 16-14 την απόδοσή του και πιέζοντας την υποδοχή του Πανναξιακού (21-14) με το σετ να ολοκληρώνεται 25-21 (2-0).

Με την ψυχολογία υπέρ του, οι γηπεδούχοι μπήκαν καλά και στο τρίτο σετ (8-6, 16-9) με τον ΠΑΟΝ να μην βρίσκει λύσεις στην επίθεση και το σετ να τελειώνει 25-17!

Η γνώμη του πάγκου

Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Κάποιες στιγμές, ειδικότερα στο πρώτο σετ δεν παίξαμε τόσο καλά. Είχαμε αρκετά λάθη αλλά στη συνέχεια βελτιωθήκαμε και παίξαμε καλό βόλεϊ, ενώ είχαμε την ευκαιρία να δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε αθλήτριες που δεν έχουν παίξει πάρα πολύ μέχρι στιγμής. Επομένως είμαστε ικανοποιημένοι από την απόδοσή τους και από τον τρόπο που αξιοποίησαν την ευκαιρία να παίξουν. Θέλω να έχω όλες τις αθλήτριές μου ετοιμοπόλεμες για τα επόμενα ματς, μιας και έχουμε αρκετούς αγώνες σε μικρό χρονικό διάστημα. Ακόμα μια φορά συγχαρητήρια στα κορίτσια. Κάναμε μια καθαρή νίκη μετά από ένα δύσκολο ματς».

Γιώργος Ρούσης: «Θέλαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, αλλά δεν μας βγήκε. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, αυτό το αποτέλεσμα δεν επηρεάζει καθόλου τους στόχους που έχουμε θέσει στο πρωτάθλημα. Τώρα έχουμε μπροστά μας το ματς του Κυπέλλου που είναι πολύ σημαντικό για μας. Η Φρέσκο αγωνίστηκε παρά το πρόβλημα που είχε, αλλά δεν της βγήκε το παιχνίδι».

Τα σετ: 25-21 (27’), 25-21( 28’), 25-17 (24’)

Ολυμπιακός (Μπράνκο Κοβάτσεβτις): Λαζάρεβιτς 1 (1/4 επ., 29%υπ.-29%αρ., Μαλασάϊ 10 (7/24 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ, 60%υπ.-53%αρ.), Λαμπρούση 8 (5/10 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Χριστοδούλου 5 (3/4 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ), Χίπε 16 (16/40 επ.), Εμμανουηλίδου 10 (5/11 επ., 1 άσος, 4 μπλοκ), Κονόμη –λ (75% υπ.-58%αρ.) /Τσίμα 5 (5/16 επ., 75%υπ.-, 58%αρ.), Βλαχάκη, Μικέλη

Πανναξιακός (Γιώργος Ρούσης): Φρέσκο 3 (1/23 επ., 2 μπλοκ), Πότοκαρ 16 (14/32 επ., 2 μπλοκ), Δρακουλίδου 2 (1 άσσος, 1 μπλοκ), Οικονομίδου 5 (5/10 επ.), Τοτσίδου 5 (5/23 επ., 42%υπ.-30%αρ.), Ζακχαίου 12 (5/14 επ., 6 μπλοκ), Κακουράτου –λ (30%υπ-25%αρ.)/ Ξαγοραράκη

Αίαντας-Άρης 0-3

Ο Αίας είχε άμεση ανάγκη από βαθμούς, αλλά ο εξαιρετικός τον τελευταίο καιρό Αρης πέρασε από τον Εύοσμο παίρνοντας και την ρεβάνς για την ήττα που γνώρισε στον πρώτο γύρο.

Ο Αίας ξεκίνησε καλά το ματς και είχε σταθερά το προβάδισμα (4-1, 8-5) μέχρι το 11-10, που έγινε 11-12 και μετά το ο Άρης… χάθηκε με το σκορ να φτάνει στο 13-20 και να γίνεται το 0-1.

Στο β’ σετ ο Άρης ξεκίνησε με το εντυπωσιακό 1-10 (!) χωρίς ποτέ οι γηπεδούχοι να μπορέσουν να επιστρέψουν για να ακολουθήσει το τρίτο σετ όπου έγινε μάχη πόντο με πόντο μέχρι το 21-21, αλλά εκεί ο Άρης με σερί 1-4 πήρε το σετ και το τρίποντο που του επιτρέπει να βλέπει ψηλά.

Η γνώμη του πάγκου

Ηλίας Ζωλασταθιάδης: «Ο Άρης έπαιξε σήμερα εξαιρετικά, εμείς όχι αυτό που συνηθίζουμε και ήρθε η ήττα. Δεν πρέπει να περιμένουμε κανένα αποτέλεσμα από κανέναν αλλά μόνοι μας να ορίσουμε την τύχη μας».

Δημήτρης Σολκίδης: «Τον τελευταίο καιρό παίζουμε σταθερά καλά, βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Συγχαρητήρια τα κορίτσια, αλλά θέλω να πω ένα ξεχωριστό μπράβο στην Αλεξακου η οποία είναι τρομερά επιβαρυμένη με τους αγώνες της Εθνικής Κορασίδων αλλά και με τη συμμετοχή της στις αναπτυξιακές ομάδες του Άρη καθώς και στην Κελεσίδου η οποία αγωνίστηκε με πυρετό».

Τα σετ: 16-25, 13-25, 22-25

Αίας (Ζωλασταθιάδης): Ανδρονικίδου, Τζούριτς, Τζιαρλή, Βλάχου, Κούση, Κλέπκου, Γεωργιάδου -λ / Σωτήρογλου-λ, Φαλέγκα, Ξανθοπούλου, Αποστολίδου

Άρης (Σολκίδης): Πεσόα, Αλεξάκου, Κωνστανινίδου, Καετάνο, Κις, Καραφουλλίδου, Κελεσίδου –λ / Χίτζιου-λ,

Ελπίδα-Θέτιδα 1-3

Νέα τροπή πήρε η μάχη της παραμονής στην Α1 Γυναικών μετά τη μεγάλη νίκη της Θέτιδας στους Αμπελόκηπους επί της Ελπίδας με 3-1 και την ήττα του Αίαντα.

Η ομάδα της Βούλας επικράτησε με όπλο το σέρβις και την επιθετική ικανότητα της Εσντέλ, ενώ από την άλλη πλευρά η γηπεδούχος, σε ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το άγχος και να παρουσιαστεί συγκεντρωμένη.

Σημαντικό για την εξέλιξη του ματς ήταν το πρώτο σετ, όπου η Ελπίδα προηγήθηκε με 20-17, αλλά η Θέτις το γύρισε χάρη στα καλά σέρβις της Φρεντς και της Αργυροπούλου. Η ομάδα της Βούλας πήρε πιο εύκολα το δέυτερο σετ, στο οποίο η Ελπίδα έχασε 6 σέρβις (!), αλλά οι «πράσινες» αντέδρασαν στο τρίτο σετ.

Το τέταρτο σετ είχε ανάλογη εξέλιξη με το πρώτο, αφού η Ελπίδα προηγήθηκε με 22-18 και η Φρεντς με ένα τρομερό σερί στο σέρβις έφερε την ομάδα της μπροστά με 22-24. Ακολούθησε η ισοφάριση της Ελπίδας και στους τελευταίους πόντους η Θέτις έδειξε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πήρε τους τρεις βαθμούς.

Η γνώμη του πάγκου

Γιώργος Χρυσομαλλίδης: «Πληρώσαμε την κακή προετοιμασία αυτής της εβδομάδας, λόγω ασθενειών και του φάιναλ φορ νεανίδων. Αν άρχιζε το πρωτάθλημα τώρα, η Θέτις θα είχε αλλάξει τους συσχετισμούς με την ομάδα που έχει. Ομως, ακόμη δεν τελείωσε τίποτε και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για την σωτηρία».

Σούλης Τουρσούγκας: «Ηταν ένα πολύ ωραίο ματς και εμείς κάναμε το καλύτερό μας φετινό παιχνίδι. Η Ελπίδα είναι ομάδα με πολύ μέλλον και ταλέντο και της εύχομαι τα καλύτερα. Στη μάχη της σωτηρίας είμαστε ακόμη πίσω και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε κάθε αγώνα».

Tα σετ: 23-25, 20-25, 25-20, 25-27

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Κ. Μπολέτου, Μ. Μπολέτου, Παπάζογλου, Καλανταρίδου, Καλαντάτζε, Γουίλσον, Σουπιώνη (λ) – Καλαϊτζάκη, Γεροβασιλείου, Καραμούτσα.

ΘΕΤΙΣ (Τουρσούγκας): Μελετιάδη, Κιουτσιούκη, Εσντέλ, Φρεντς, Γιόβιτς, Βαρουδάκη, Ξηντάρα (λ) – Αργυροπούλου, Τοντάι.

ΑΕΚ-Ηλιούπολη 0-3

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την Ηλιούπολη που πέρασε σαν σίφουνας από τη Νέα Φιλαδέλφεια και πλέον είναι στο +9 από την επικίνδυνη ζώνη.

Η ομάδα της Δήμητρας Λυκογιάννη ήταν καταιγιστική στα δυο πρώτα σετ όπου δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Ένωση (στο πρώτο σετ προηγήθηκε με 1-10, στο β’ με 14-22).

Στο τρίτο σετ η ΑΕΚ είχε κάπως καλύτερη εικόνα, αλλά και πάλι η Ηλιούπολη είχε τον πλήρη έλεγχο και έφτασε στην τόσο σημαντική νίκη.

Η γνώμη του πάγκου

Γιώργος Σαμαράς: «Κάναμε μία κάκιστη εμφάνιση την οποία δεν περίμενα και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την εικόνα που παρουσιάσαμε σήμερα».

Δήμητρα Λυκογιάννη: «Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένες στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και πήραμε το τρίποντο που μας δίνει μεγάλη ανάσα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος».

Τα σετ: 09-25, 17-25, 17-25

ΑΕΚ (Σάμαρας) Νούσια, Καλαφατάκη, , Καράτερζη, Ζίγκα, Γεωργαντά, Αργυροπούλου, Μπελιά –λ / Κουτρουμπή, Βενέτη.

ΓΣ Ηλιούπολης (Λυκογιάννη) Γκλιγκόροβιτς, Σπανού, Γιοβάνη, Σαλούστρου, Γκρέκα, Μαλουσάρη, Κοκίου –λ

Μαρκόπουλο – Μακεδόνες Αξιού 0-3

Σε ένα ιδιαίτερα «σκληρό» παιχνίδι στα Μεσόγεια, οι Μακεδόνες Αξίου κατάφεραν να σημειώσουν ένα σπουδαίο «διπλό» επικρατώντας με 3-0 του Μαρκόπουλου.

Με το «τρίποντο» αυτό οι Μακεδόνες έφτασαν τους 26 βαθμούς (6η θέση) αφήνοντας πίσω το Μαρκόπουλο στους 25βαθμούς (7η θέση).

Στο πρώτο σετ, οι Μακεδόνες μπήκαν πολύ δυνατά (3-10) αιφνιδιάζοντας τον ΑΟΜ που κατάφερε να ροκανίσει και να ισοφαρίσει σε 19-19. Οι φιλοξενούμενες πιο ψύχραιμες στο τελείωμα του σετ έφτασαν πρώτες στο 0-1 με 24-26.

Το Μαρκόπουλο ανέβασε στροφές στο δεύτερο σετ που ξεκίνησε καλύτεα (5-3, 12-7). Οι γηπεδούχες είχαν το +4 στο β’ τεχνικό τάιμ άουτ (16-12) αλλά οι Μακεδόνες χωρίς να χάσουν επαφή με το σκορ και με λύσεις στην επίθεση ισοφάρισαν (17-17) ενώ πέρασαν μπροστά 20-23 για να κάνουν το 0-2 με 23-25.

Πόντο πόντο και το τρίτο σετ με τους Μακεδόνες να παίρνουν προβάδισμα (16-19) και το Μαρκόπουλο να παλεύει για να μειώσει τα σετ. Ωστόσο και πάλι οι Μακεδόνες στο φινάλε με πιο καθαρό μυαλό κατάφεραν να δύσκολα να κάνουν το 25-27 και να κατακτήσουν το «τρίποντο» μέσα στη δύσκολη έδρα του ΑΟΜ.

Η γνώμη του πάγκου:

Γιάννης Νικολάκης: «Συγχαρητήρια στους Μακεδόνες που άξιζαν τη νίκη. Θέλανε περισσότερο απ' ότι φάνηκε το παιχνίδι από εμάς και δυστυχώς απ' ότι φάνηκε μας επηρέασε αρκετά η ήττα από την Ελπίδα γιατί είχαμε πολύ άγχος. Κάναμε πάρα πολύ κακό παιχνίδι και το αποτέλεσμα είναι δίκαιο».

Μανώλης Σκουλικάρης: «Δείξαμε ότι είμαστε σε καλή κατάσταση. Τα παιδιά δουλέψανε μέσα στη βδομάδα. Θεωρώ ότι ο στόχος που ήταν η σωτηρία επετεύχθη 100%. Από εκεί και πέρα, για το παιχνίδι πιστεύω ότι εμείς κρατήσαμε την τακτική μας και την υποδοχή μας σε υψηλά επίπεδα και τα κοριτσια είχαν διάθεση και πάθος. Συγχαρητήρια στα κορίτσια μας και πλέον προετοιμαζόμαστε για το ματς με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο Ελλάδας».

Τα σετ: 24-26, 23-25, 25-27

Μαρκόπουλο (Νικολάκης): Δικαιούλια, Σόουζα, Μερκάντο, Κλάιν, Λιάγκη, Πατεράκη, Ιακωβίδου –λ /Νικολογιάννη, Φακοπουλίδου, Διάλλα

ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΞΙΟΥ (Σκουλικιάρης) Πολυνοπούλου, Δραγουμάνου, Σαγκάρντια, Τοάζι, Καραφουλίδου, Μυρίδου-λ / Τσουκαλά, Στεφανίδου, Παπαδοπούλου.

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα