Γκέλα ο Παναθηναϊκός και ξέφυγε ο Ολυμπιακός

Gazzetta team
Γκέλα ο Παναθηναϊκός και ξέφυγε ο Ολυμπιακός

bet365

Με τον Παναθηναϊκό να γκελάρει επικρατώντας μεν της Ηλιούπολης αλλά με 3-2, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 της Θέτιδας και αύξησε στους τρεις την διαφορά τους.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα με 3-0 της Θέτιδας Βούλας στο κλειστό του Ρέντη και σημείωσε τη 12η νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα.

Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δυο ομάδων είναι μεγάλη με τον Ολυμπιακό να παίζει εξαιρετικά στα δυο πρώτα σετ και να κάνει γρήγορα το 2-0.

Στο τρίτο σετ, οι γηπεδούχες κάπως έριξαν το ρυθμό και σε συνδυασμό με τις λύσεις στην επίθεση που βρήκε η Θέτιδα οι δυο ομάδες βρίκονταν κοντά στο σκορ μέχρι τον 20ο πόντο. Εκεί όμως ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι και με την εμπειρία του πήρε το σετ με 25-21, κατακτώντας ακόμα ένα «τρίποντο» στο πρωτάθλημα και παραμένοντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Η γνώμη του πάγκου

Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το πώς παίξαμε. Ήμασταν σοβαροί τουλάχιστον στα δυο σετ παίξαμε σε υψηλό επίπεδο. Μετά τα κορίτσια κάπως χαλάρωσαν και η Βούλα έπαιξα κάπως καλύτερα, είχαμε κάποια προβλήματα αλλά στο τέλος μπορούμε να μαστε ικανοποιημένοι. Ήταν ένα καλό τεστ για εμάς ενόψει της επόμενης αναμέτρησης με το Μαρκόπουλο που πιστεύω θα είναι πολύ πιο δύσκολο ματς αλλά και ενόψει του ευρωπαϊκού παιχνιδιού κόντρα στην Τσανάκαλε».

Σούλης Τουρσούγκας: «Καταρχάς ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, καθώς ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλύτερος από ότι στο πρώτο γύρο. Για εμάς όλη η προετοιμασία είναι ενόψε της επόμενης αναμέτρησης με την Ηλιούπολη».

Τα σετ: 25-12 , 25-10 , 25-21

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπράνκο Κοβάτσεβιτς): Γιώτα, Μαλασάι, Λαμπρούση, Τσίμα, Χριστοδούλου, Χίπε, Κονόμη-λ, Βλαχάκη, Τέζα

ΘΕΤΙΔΑ ΒΟΥΛΑΣ (Σούλης Τουρσούγας): Μελετιάδη, Αργυροπούλου, Φρεντς, Τοντάι, Γιόβιτς, Εσντέλ, Ξυνταρά-λ, Κιουτσούκη, Τουρνάκη, Χατζηκωνσταντά, Βαρουδάκη

Ηλιούπολη – Παναθηναϊκός 2-3

Μετά το σημαντικό βαθμολικά «τρίποντο» επί του Πανναξιακού, η Ηλιούπολη μέσα στην έδρα της συνέχισε στον ίδιο ανταγωνιστικό ρυθμό και κατάφερε να «κόψει» βαθμό από τον Παναθηναϊκό στην αναμέτρηση όπου κρίθηκε υπέρ των «πρασίνων» στο τάι μπρέικ με 3-2.

Σε ένα ανατρεπτικό παιχνίδι όπως εξελίχθηκε στο κλειστό της ομώνυμης τοπική ομάδας, ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα με 22-25 για το 0-1σετ.

Η Ηλιούπολη δεν το έβαλε κάτω και στο δεύτερο σετ είχε προβάδισμα στο β’ τεχνικό τάιμ άουτ με 16-13. Η Μερτέκη δυσκόλεψε την υποδοχή των γηπεδούχων, οι φιλοξενούμενες ισοφάρισαν και πέρασαν μπροστά (23-24) αλλά η Ηλιούπολη ισοφάρισε και με τη Σπανού έφτασε σε σετ μπολ 25-24. Η Καββαδία ισοφάρισε αλλά και πάλι οι γηπεδούχες δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν το σετ μπολ με τη Ματσούκα να ισοφαρίζει 26-26. Με επίθεση της Πολ διαμορφώθηκε το 26-27 αλλά η Γερμανίδα απώλεσε το σερβίς για το 27-27. Πιο ψύχραιμος ο Παναθηναϊκός με τις Καββαδία-Ρίτσι έκανε το 27-29 για το 0-2 σετ.

Ο Γ.Σ Ηλιούπολης μπήκε δυνατά στο τρίτο σετ (7-3), ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε 0-9 αλλά η ομάδα της Λυκογιάννη έφτασε πρώτ στο β‘ τεχνικό τάιμ άουτ με 16-13. Τα σερβίς της Τσουμήτα δυσκόλεψαν την υποδοχή των φιλοξενουμένων ενώ η Ηλιούπολη κατάφερε να χτίσει σκορ 23-16 (Γιοβάνη). Ο ΠΑΟ πλησίασε (23-19) αλλά η Σπανού έγραψε το 25-20 και μείωσε σε 1-2σετ.

Μεγάλη «μάχη» και στο τέταρτο σετ με τον Παναθηναϊκό να προηγείται (6-8, 12-16) και την Ηλιούπολη να ακολουθεί κατά πόδας να ισοφαρίζει (18-18, 21-21) και να ανατρέπει το εις βάρος του 21-23 (άσος Χρυσομάλλη). Η Σπανού ισοφάρισε σε 24-24 με την Μερτέλη να δίνει σετ μπολ για τις «πράσινες» αλλά να καρφώνει άουτ στην επόμενη επίθεση (25-25). Σαλούστρου-Γκλιγκόροβιτς ύψωσαν μπλοκ για το 25-26 με την Ηλιούπολη να κατακτά το σετ 27-25 και να ισοφαρίζει σε 2-2σετ!

Στο τάι μπρέικ, ο Παναθηναϊκός είχε από την αρχή τον έλεγχο. Με τη Μερτέκη να δυσκολεύει την υποδοχή της Ηλιούπολης η ψαλίδα του σκορ άνοιξε (5-11) για το τελικό 8-15 υπέρ των φιλοξενουμένων.

Η γνώμη του πάγκου

Δήμητρα Λυκογιάννη: «Υπήρχε ψυχολογία μετά τη νίκη στη Νάξο, πήραμε ένα σημαντικό βαθμό κόντρα σε ένα μεγάλο αντίπαλο. Σημασία έχει τα παιδιά να πιστέψουν ότι μπορούν να έχουν καλύτερη απόδοση και διάρκεια στα παιχνίδια που ακολουθούν. Εύχομαι να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό είναι νωρίς να μιλάμε ακόμα για σίγουρη παραμονή στην κατηγορία».

Δημήτρης Καζάζης: «Το σημερινό παιχνίδι έδειξε ότι η μεγάλη αποχή από τους αγωνιστικούς ρυθμούς επηρέασε την ομάδα μας. Με τέτοια εικόνα δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε τίποτα στο πρωτάθλημα. Πρέπει να διορθώσουμε τα πράγματα, να βελτιωθούμε και να μπούμε ξανά στους ρυθμούς που θέλουμε. Κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι πώς θα μειώσουμε τα λάθη μας».

Τα σετ: 22-25, 27-29, 25-20, 27-25, 8-15

Οι συνθέσεις

ΓΣ Ηλιούπολης (Λυκογιάννη): Γκλιγκόροβιτς, Σπανού, Γιοβάνη, Σαλούστρου, Μαλουσάρη, Γκρέκα, Κοκίου λ. /Μαθουδάκη, Ματσούκα, Τσουμήτα

Παναθηναϊκός (Δ. Καζάζης): Ρίτσι, Χρυσομάλλη, Φιλντ, Πολ, Μερτέκη, Καββαδία, Ρόγκα (λ),Καρπουζά, Παπαδοπούλου, Λαγουδάκη, Κωνσταντινίδου

ΑΟ Θήρας – Μαρκόπουλο 3-2

Το τάι μπρεικ χρειάστηκε ο ΑΟ Θήρας για να κάμψει την αντίσταση του εξαιρετικού ΑΟ Μαρκοπούλου την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών.

Ο αγώνας ήταν γεμάτος ανατροπές με το Μαρκόπουλο στο πρώτο σετ μετά τον 10ο πόντο να… πατάει γκάζι και να προηγείται εύκολα με 0-1, ωστόσο στα δυο επόμενα ο ΑΟΘ άλλαξε εντελώς πρόσωπο και παρά την αντίσταση των φιλοξενούμενων προηγήθηκε με 2-1.

Το ματς είχε όμως δρόμο ακόμη καθώς το Μαρκόπουλο στο δ’ σετ πίεσε στο σερβις, χάλασε την υποδοχή των γηπεδούχων για να ισοφαρίσει σχετικά εύκολα σε 2-2.

Στο τάι μπρέικ ο ΑΟΘ προηγήθηκε 4-0, ο ΑΟΜ ισοφάρισε σε 4-4 (!), αλλά όταν το σκορ έγινε 8-4 δεν μπόρεσε να αντιδράσει ξανά, παρά μόνο προς το τέλος όταν το 14-7 έγινε 14-10…

Η γνώμη του πάγκου

Απόστολος Οικονόμου: «Είμαστε ικανοποιημένοι από τη νίκη γιατί ήταν ένα ματς τετράδας, αλλά υπάρχει προβληματισμός από τα σκαμπανεβάσματα που είχαμε στην απόδοση μας κατά τη διάρκεια του αγώνα. Κι αυτό ξεκινά από το δίπτυχο σερβίς – υποδοχή. Παίξαμε τρία καλά σετ και δυο πολύ άσχημα, με πολλά λάθη. Κι αυτό προσπαθούμε να διορθώσουμε για να αποκτήσουμε σταθερότητα».

Γιάννης Νικολάκης: «Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα… Πήραμε ένα πόντο σε μία πολύ δύσκολη έδρα, ίσως όμως θα μπορούσαμε και τη νίκη. Το σημαντικό είναι ότι παλέψαμε και δίνω συγχαρητήρια στα κορίτσια. Οι λεπτομέρειες και η εμπειρία έδωσαν τη νίκη στον ΑΟΘ σε ένα καλό και ποιοτικό ματς».

Τα σετ: 12-25, 25-21, 25-21, 15-25, 15-10

ΑΟ Θήρας (Οικονόμου) Γεωργιάδου, Ζντόβτς, Μεταξά, Όστοϊτς, Βεργίδου, Τερζιτς, Αρτακιανού -λ / Μουντάκη, Τσβετκλόβα, Τσοχατζή, Τσομπανίδου, Παναγιωτίδου.

Μαρκόπουλο (Νικολάκης): Δικαιούλια, Σόουζα, Μερκάντο, Κλάιν, Φακοπουλίδου, Διάλλα, Ιακωβίδου –λ / Καρακάση, Νικολογιάννη, Λιάγκη, Πατεράκη.

Άρης – Παναξιακός 0-3

Ο Πανναξιακός πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Άρη αντιδρώντας άμεσα μετά την εντός έδρας ήττα που γνώρισε από την Ηλιούπολη.

Σε ένα παιχνίδι που ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για τη μάχη της τετράδας η ομάδα της Νάξου είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα για 2.5 σετ με τον Άρη να αντιδρά προς το φινάλε του γ’ σετ.

Σ’ αυτό το σετ οι κίτρινες έκαναν κάποιες εσωτερικές αλλαγές (η Κις έπαιξε ακραία) ενώ μετά το β’ τεχνικό τάιμ άουτ χτύπησε η Δρακουλίδου (δεν ήταν κάτι το σοβαρό) με τον Άρη να μειώνει μέχρι το 17-19, αλλά η προσπάθεια του δεν είχε συνέχεια.

Η γνώμη του πάγκου

Δημήτρης Σολκίδης: «Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Ο Πανναξιακός ήταν πολύ καλός, ενώ εμείς ήμασταν μέτριοι κι ότι κι αν δοκιμάσαμε ο αντίπαλος μας είχε τον τρόπο να το αντιμετωπίσει».

Γιώργος Ρούσης: «Κάναμε μια σημαντική νίκη που μας εδραιώνει στην πρώτη τετράδα, απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε ως στόχο τη νίκη προκειμένου να ελπίζει κι αυτός. Θεωρώ ότι κερδίσαμε δίκαια, πιστεύω πως αν είμαστε σοβαροί μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο και θέλω να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο».

Τα σετ: 20-25, 15-25, 21-25

Άρης (Σολκίδης): Πεσόα, Αλεξάκου, Κωνστανινίδου Καετάνο, Κις, Καραφουλίδου, Κελεσίδου –λ / Χίντζιου, Πήττα, Γουγούση.

Πανναξιακός (Ρούσης): Φρέσκο, Πότοκαρ, Δρακουλίδου, Οικονομίδου, Τοτσίδου, Ζακχαίου, Κακουράτου –λ / Σεφεριάδου, Ξαγοραράκη

Αίαντας – Μακεδόνες 0-3

Εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκη πέτυχαν οι Μακεδόνες στην έδρα του Αίαντα Ευόσμου κάνοντας αποφασιστικό βήμα παραμονής.

Το τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης δεν δικαιολόγησε τον τίτλο του καθώς με εξαίρεση το πρώτο σετ όπου η ομάδα του Ευόσμου ήταν κοντά στο σκορ, μετά το 0-1 η ομάδα των Κυμίνων κυριάρχησε πλήρως και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο της.

Ο Αίας είχε να ξεπεράσει την απώλεια της Κλίβελαντ η οποία ήταν εκτός αποστολής και αυτό φάνηκε να επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό, ενώ την ίδια ώρα οι Μακεδόνες επέδειξαν φοβερή σταθερότητα και έφτασαν εύκολα στη νίκη.

Η γνώμη του πάγκου

Ηλίας Ζωλασταθιάδης: «Είναι με διαφορά η χειρότερη φετινή εμφάνιση. Ενώ είχαμε δουλέψει πάρα πολύ, μας αποδιοργάνωσε η απουσία της Κλίβελαντ, αλλά για μένα προσωπικά αυτή η απώλεια δεν αποτελεί δικαιολογία».

Μανώλης Σκουλικάρης: «Είναι μια νίκη που ήρθε εύκολα αν και στο πρώτο σετ κάναμε κάποια λάθη. Μ’ αυτό το τρίποντο εξασφαλίσαμε σε μεγάλο βαθμό την παραμονή μας εφοσον κερδίσουμε και το Σάββατο στην ΑΕΚ. Συγχαρητήρια στα κορίτσια γιατί μετά από μεγάλο διάστημα απραξίας μπόρεσαν να κάνουν μια καλή εμφάνιση»

Τα σετ: 21-25, 15-25, 12-25

Αίας (Ζωλασταθιάδης): Τζούριτς, Βλάχου, Ανδρονικίδου, Κλέπκου, Αποστολίδου, Κούση, Γεωργιάδου –λ / Σωτήρογλου –λ, Ξανθοπούλου, Τζιαρλή, Φαλέγκα.

Μακεδόνες (Σκουλικάρης): Σαγκάρντια, Τοάζι, Καραφουλίδου, Δραγουμάνου, Πολυνοπούλου, Στεφανίδου, Τσαγκαράκη-λ

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής

Σάββατο 14/1

ΑΕΚ Αθηνών - ΑΣ Ελπίς 3-1 (18-25,25-23,25-21,25-21)

Τετάρτη 18/1

ΑΣ Άρης - ΑΟΝ Πανναξιακός 0-3 (20-25,15-25,21-25)

ΓΣ Ηλιούπολης - Παναθηναϊκός ΑΟ 2-3 (22-25,27-29,25-20,27-25,8-15)

ΑΟ Θήρας - ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil 3-2 (12-25,25-21,25-21,15-25,15-10)

Ολυμπιακός ΣΦΠ - ΑΣΠ Θέτις 3-0 (25-12,25-10,25-21)

ΑΠΣ Αίας Ευόσμου - ΑΣ Μακεδόνες 0-3 (21-25,15-25,12-25)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 36 (38-7)

2. Παναθηναϊκός 33 (36-11)

3. Πανναξιακός 30 (33-15)

4. ΑΟ Θήρας 26 (33-21)

5. Μαρκόπουλο 21 (26-22)

6. Μακεδόνες 20 (26-23)

7. Άρης 20 (24-24)

8. Ηλιούπολη 15 (21-29)

9. Αίας Ευόσμου 14 (17-29)

10. Ελπίς 10 (15-32)

11. Θέτις 6 (13-35)

12. ΑΕΚ 3 (3-37)

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 21/1

18:00 ΑΟΝ Πανναξιακός - ΑΠΣ Αίας Ευόσμου

18:00 ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil - Ολυμπιακός

19:00 ΑΣ Μακεδόνες - ΑΕΚ Αθηνών

19:00 ΑΣΠ Θέτις - ΓΣ Ηλιούπολης

Κυριακή 22/1

14:30 ΑΣ Ελπίς - ΑΟ Θήρας

18:00 Παναθηναϊκός ΑΟ - ΑΣ Άρης

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα