Γαλλία – Ιαπωνία 3-2: Έπεσαν από τον Πύργο του Άιφελ, βρήκαν πορτοφόλι και προκρίθηκαν στα προημιτελικά οι Γάλλοι (vid)

Φώτης Καρακούσης
Γαλλία – Ιαπωνία 3-2: Έπεσαν από τον Πύργο του Άιφελ, βρήκαν πορτοφόλι και προκρίθηκαν στα προημιτελικά οι Γάλλοι (vid)

bet365

Μια ανάσα από το να πέσουν θύματα μιας από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις σε μεγάλες διοργανώσεις της τελευταίας δεκαετίας βρέθηκαν οι Γάλλοι, ωστόσο στο τάι μπρέικ επικράτησαν της Ιαπωνίας με 3-2 και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Μόνο εύκολο δεν ήταν τελικά το έργο της Γαλλίας στην μάχη με την Ιαπωνία για την φάση των «16» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος βόλεϊ που διεξάγεται σε Πολωνία και Σλοβενία. Οι Ιάπωνες ήταν εξαιρετικά σκληρή για να «πεθάνουν», πάλεψαν μέχρι το τέλος, αλλά τελικά οι Γάλλοι ήταν αυτοί που πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά επικρατώντας με 3-2 (25-17, 21-25, 26-24, 22-25, 18-16) σε ένα παιχνίδι που κράτησε 2 ώρες και 3 λεπτά και θα βρεθούν απέναντι στην Ιταλία σε ένα ντέρμπι που θα οδηγήσει στα ημιτελικά.

Ένα παιχνίδι που πραγματικά κρίθηκε στις λεπτομέρειες με τους Ασιάτες να βγάζουν την μία μαγική άμυνα πίσω από την άλλη και να μην αφήνουν στους σπουδαίους αντιπάλους τους, που θυμίζουμε πως κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, αλλά και το φετινό Nations League, να πάρουν ανάσα. Έτσι το ματς πήγε στο πέμπτο σετ, στο οποίο και πάλι οι Ιάπωνες δεν κατέθεσαν τα όπλα, ενώ είχαν και ένα ματς μπολ που δεν εκμεταλλεύτηκαν. Στο 17-16, βγήκε μια τυχερή άμυνα από τους Γάλλους και ο Ν’ Γκαπέ στην κόντρα επίθεση πήρε τον πόντο δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Για τους νικητές πρώτοι σκόρερ ήταν οι Σινενιέζ, Ν’ Γκαπέ και Μπογιέ που είχαν από 17 πόντους και ήταν οι μοναδικοί με διψήφιο για την ομάδα του Αντρέα Τζιάνι, ενώ για τους φοβερούς και τρομερούς, αλλά ηττημένους Ιάπωνες, ο Νισίντα είχε 31, ο Ισικάουα 22, ο Τακαχάσι 11 και ο Γιαμαμούτσι 10, αλλά δεν έφτασαν για να πάρει μια πολύ σπουδαία πρόκριση η ομάδα τους.

 

Τελευταία Νέα