Τζούντο: Τελτσίδου και Τσελίδης αγωνίζονται στο γκραν σλαμ της Τιφλίδας

Πηνελόπη Γκιώνη
tselidis thodoris

bet365

Τους αγώνες τους στο εξωτερικό συνεχίζουν οι πρωταθλητές του τζούντο, Ελισάβετ Τελτσίδου και Θοδωρής Τσελίδης έχοντας το βλέμμα στο Παρίσι.

Με την Ελισάβετ Τελτσίδου να έχει ήδη το... ένα πόδι στο Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού και τον Θοδωρή Τσελίδη να επιδιώκει να κατακτήσει όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί, θα διεξαχθεί το γκραν σλαμ τζούντο της Τιφλίδας το τριήμερο 22 με 24 Μαρτίου. Τα δύο μέλη της ελλήνικής ομάδας θα αγωνιστούν στο διεθνές τουρνουά, που δίνει αρκετούς βαθμούς για την Ολυμπιακή κατάταξη, και θα επιδιώξουν τις καλύτερες δυνατές παρουσίες.

Πιο συγκεκριμένα, η Τελτσίδου (-70κ) είναι αρκετά άνετη βαθμολογικά, αφού βρίσκεται στη δεύτερη θέση της Ολυμπιακής κατάταξης, και στην Τιφλίδα θα προσπαθήσει να βρεθεί για μία ακόμη φορά στο βάθρο.

Από την άλλη, ο Τσελίδης είναι εντός Ολυμπιακής πρόκρισης στην κατηγορία (-90κ) και μετά το χρυσό στο γκραν σλαμ της Τασκένδης, στοχεύει στο να βρεθεί ξανά στο βάθρο. Στην περίπτωση που συμβεί αυτό, τότε ο Τσελίδης θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις πιθανότητές του να βρεθεί στο Παρίσι αλλά ακόμη κι αν δεν καταφέρει να ανέβει στο βάθρο, θα έχει την ευκαιρία στα επόμενα τουρνουά.

Στην πρωτεύουσα της Γεωργίας θα ταξιδέψουν επίσης οι Χρήσος Πίντσης (-60κ.) και Θεόδωρος Δεμουρτσίδης (-81κ.). Οι Έλληνες τζουντόκα θα αγωνιστούν υπό την καθοδήγηση του εθνικού μας προπονητή, Νίκου Ηλιάδη.

@Photo credits: IJF
 

Τελευταία Νέα