Σάκκαρη: «Μια ημέρα θα το κατακτήσω το Indian Wells»

Newsroom
Η Μαρία Σάκκαρη στο Indian Wells
Η Μαρία Σάκκαρη άφησε απόλυτα ικανοποιημένη το Indian Wells, δηλώνοντας την αισιοδοξίας της πως μια ημέρα θα το κατακτήσει.

To Ιndian Wells ταιριάζει στη Μαρία Σάκκαρη, με την 28χρονη παίκτρια τα τρία τελευταία χρόνια να έχει παίξει σε δύο τελικούς, με την Ιγκα Σβιόντεκ (2022, 2024) και σε έναν ημιτελικό με τη Σαμπαλένκα (2023).

Παρά την ήττα της από τη Σβιόντεκ στον τελικό με 6-4, 6-0 η Σάκκαρη επέστρεψε στις σπουδαίες εμφανίσεις και πορείες στο Indian Wells και ενώ αυτή την εβδομάδα ακολουθεί το Μαϊάμι Όπεν.

«Προφανώς δεν θέλεις ποτέ να φεύγεις από ένα τουρνουά σαν ηττημένη αλλά την ίδια στιγμή, έγιναν πολλά καλά πράγματα για μένα τις τελευταίες δύο εβδομάδες και δεν μπορώ να τα αγνοήσω. Νομίζω ότι μια μέρα θα το πάρω αυτό το τρόπαιο. «Κατά τη γνώμη μου είναι το καλύτερο 1000άρι της χρονιάς. Απλά λατρεύω να βρίσκομαι εδώ.

Για να είμαι ειλικρινής, μου ταιριάζουν οι συνθήκες εδώ. Η μπάλα έχει υψηλή αναπήδηση. Έπαιξα δύο τελικούς και έναν ημιτελικό τα τρία τελευταία χρόνια. Πραγματικά πιστεύω ότι κάποια μέρα θα το κερδίσω το τουρνουά. Θα δούμε. Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον».» είπε χαμογελώντας στη συνέντευξη Τύπου η Μαρία Σάκκαρη

Η Σάκκαρη παραδέχθηκε πως ένιωσε λίγο κουρασμένη στον τελικό, που είχε να κάνει με τα δύσκολα παιχνίδια που προηγήθηκαν στο τουρνουά με τις Ναβάρο και ιδιαίτερα στον μαραθώνιο ημιτελικό με την Γκοφ, με τις δύο διακοπές λόγω της βροχής.

«Στο δεύτερο σετ φάνηκε λίγο η κούρασή μου, δεν είναι δικαιολογία. Η Ίγκα έπαιξε πολύ καλά. Ίσως τα πράγματα δεν εξελίσσονταν το ίδιο αν το προηγούμενο παιχνίδι μου δεν είχε πάει τόσο μακριά. Γι αυτό είναι σημαντικό να κλείνεις τα ματς όποτε πρέπει. Η Ίγκα το κάνει πολύ καλά αυτό. Αν δείτε τα σκορ της, σπάνια πηγαίνει στα τρία σετ. Αυτό τη βοηθάει πολύ όταν φτάνει στους τελικούς γύρους των μεγάλων τουρνουά.

Όμως, είναι αυτό που είναι. Σκέφτομαι ήδη το Μαϊάμι και να μην χάσω στον πρώτο γύρο γύρο εκεί (γέλια), γιατί δεν έχω καλό ρεκόρ τα τελευταία χρόνια, όταν φτάνω μακριά στο Indian Wells» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μετά την πορεία έως τον τελικό του Indian Wells, η Σάκκαρη κράτησε το Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης και έχει την ευκαιρία να αναρριχηθεί, με μια καλή πορεία στο Μαϊάμι, αφού είναι σε κοντινή απόσταση με τις Βοντρούσοβα, Ζενγκ και Ζαμπέρ.

 

WTA Τελευταία Νέα