Αλκαράθ: «Το ότι παίζω εναντίον ενός θρύλου στον τελικό, μου δίνει κίνητρο»

Ο Κάρλος Αλκαράθ στη συνέντευξη Τύπου του Wimbledon
Περιμένει πως και πώς τον τελικό με τον Τζόκοβιτς ο Κάρλος Αλκαράθ, όπως δήλωσε στα ΜΜΕ.

Ο Κάρλος Αλκαράθ παρά τα 20 του χρόνια λατρεύει τις προκλήσεις και ως τέτοια βλέπει τον αυριανό τελικό στο Wimbledon με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Τα ρεκόρ που κυνηγά ο Σέρβος και το αήττητό του από το 2013 στο κεντρικό γήπεδο, ιντριγκάρουν τον Ισπανό, ο οποίος δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου:

«Το ότι παίζω εναντίον ενός θρύλου, όπως είναι ο Νόβακ, μου δίνει επιπλέον κίνητρο. Πάντα λέω πως αν θέλεις να είσαι ο καλύτερος, τότε πρέπει να κερδίσεις τους καλύτερους. Και ο Νόβακ αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος».

«Θα ήταν φοβερό αν κερδίσω αυτόν τον τελικό, θα είναι μια από τις καλύτερες στιγμές τη ζωής μου. Ονειρεύομαι να κερδίζω εδώ από τότε που ξεκίνησα να παίζω τένις, οπότε θα είναι μια πολύ συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή. Για τον ίδιο θα είναι μια ακόμα μέρα στη δουλειά, αλλά για μένα θα είναι η καλύτερη στιγμή της ζωής μου», πρόσθεσε ο 20χρονος Ισπανός που μετά το…. πάθημα στο Roland Garros, πάει πιο προετοιμασμένος πνευματικά.

«Μεγάλωσα παρακολουθώντας τον να παίζει. Είναι απίστευτος παίκτης, δεν έχει αδυναμίες. Είναι ένα θηρίο σωματικά και πνευματικά και έχει έναν συνδυασμό όλων όσων θαυμάζω σε έναν τενίστα. Ακόμα δεν ξέρω πως θα προσεγγίσω τακτικά το παιχνίδι, πρέπει να το σκεφτώ και να το συζητήσω με την ομάδα μου. Θα προσπαθήσω να μπω στο ματς πιο χαλαρός απ' ότι ήμουν στο Roland Garros. Εκεί δεν απόλαυσα καθόλου το 1ο σετ και ξέρω πως πρέπει να το κάνω διαφορετικά. Πιστεύω πως θα πάνε καλύτερα τα πράγματα την Κυριακή» σχολίασε ο Αλκαράθ.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα