H Ζαμπέρ κόντρα στη Βοντρούσοβα για τον τίτλο στo Wimbledon

Η Ονς Ζαμπέρ και η Μαρκέτα Βοντρούσοβα
Η Ονς Ζαμπέρ και η Μαρκέτα Βοντρούσοβα διεκδικούν το απόγευμα του Σαββάτου τον τίτλο του απλού γυναικών στο Wimbledon.

Η Ονς Ζαμπέρ ή η Μαρκέτα Βοντρούσοβα, όπως και να έχει σε λίγες ώρες στο Wibledon θα υπάρχει νέα πρωταθλήτρια στο απλό γυναικών.

Στο κεντρικό γήπεδο το απόγευμα του Σαββάτου (15/7, 16:00, Novasports Prime) τον τίτλο θα διεκδικήσουν δύο παίκτριες που αναζητούν και τον πρώτο τους τίτλο σε Grand Slam.

Η Ονς Ζαμπέρ θα παίξει για δεύτερη διαδοχική χρονιά στον τελικό του Wimbledon, είναι ο τρίτος τελικός σε major, καθώς πέρυσι ήταν φιναλίστ και στο US Open. Τρίτη και φαρμακερή για την 28χρονη Τυνήσια, που στον περσινό τελικό ηττήθηκε από τη Ριμπάκινα με 2-1.

Τη φετινή χρονιά η Ζαμπέρ έμεινε εκτός δράσης για περίπου δύο μήνες, όμως φαίνεται να έχει μάθει καλά πια τα μονοπάτια στο All England Club. Για να βρεθεί στον τελικό έφερε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Στον 3ο γύρο νίκησε με ανατροπή την Αντρεέσκου, στον 4ο «καθάρισε» την Κβίτοβα με 6-0, 6-3, για να ακολουθήσουν δύο νέες ανατροπές: Στον προημιτελικό πήρε ρεβάνς από τη Ριμπάκινα με νέα ανατροπή (6-7, 6-4, 6-1) και ημιτελικό νίκησε και τη Σαμπαλένκα με 6-7, 6-4, 6-3. Η Ζαμπέρ έγινε η δεύτερη παίκτρια που πετυχαίνει το back to back σε τελικούς στο Wimbledon, κάτι που έκανε η Σερένα Γιουίλιαμς τη διετία 2018-2019. Aν κατακτήσει τον τίτλο θα ξεπεράσει τη Ριμπάκινα στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Μαρκέτα Βοντρούσοβα ζει τις δικές της ξεχωριστές στιγμές. Η 24χρονη Τσέχα θα παίξει τον πρώτο της τελικό στο Wimbledon και τον 2ο στην καριέρα της, μετά το Roland Garros το 2019.

Η Βοντρούσοβα είναι η πρώτη unseeded παίκτρια που θα παίξει τελικό στην εποχή της open era, από το 1968 και μετά, στο Wimbledon.

Στην πορεία της μέχρι το ραντεβού με τη Ζαμπέρ, ξεχωρίζουν οι νίκες με την Τζέσικα Πεγκούλα στα προημιτελικά με 6-4, 2-6, 6-4 και επί της Ελίνα Σβιτόλινα στα ημιτελικά με 6-3, 6-3. Σε δική της κατάκτηση θα φθάσει μια θέση πίσω από τη Μαρία Σάκκαρη και στο Νο.10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ισόπαλες στο 3-3

Στα μεταξύ τους παιχνίδια υπάρχει ισοπαλία στις έξι φορές που έχουν συναντηθεί. Η Βοντρούσοβα μετρά δύο νίκες μέσα στο 2023: Στον 2ο γύρο του Australian Open με 6-1, 5-7, 6-1 και στον 3ο γύρο στο Indian Wells με 7-5, 6-4. Στη μοναδική τους συνάντηση στο γρασίδι, νικήτρια βγήκε η Ζαμπέρ πριν από δύο χρόνια στο Ίστμπουρν με 6-3, 7-6.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα