H Σβιτόλινα απέκλεισε την Αζαρένκα, με Σβιόντεκ στα προημιτελικά του Wimbledon

Η Ελίνα Σβιτολίνα
Η Ελίνα Σβιτόλινα βγήκε νικήτρια στη μονομαχία με τη Βικτόρια Αζαρένκα (2-1) και στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει την Ίγκα Σβιόντεκ, που έσωσε δύο match points για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπελίντα Μπέντσιτς.

Αναμενόταν ως μεγάλο ντέρπι και έτσι εξελίχθηκε ο αγώνας ανάμεσα στην Ουκρανή, Ελίνα Σβιτόλινα και τη Λευκορωσίδα, Βικτόρια Αζαρένκα.

Έπειτα από μονομαχία δύο ωρών και 46 λεπτών η Σβιτόλινα επικράτησε στο super tie με 2-6, 6-4, 7-6(9) και επιστρέφει σε προημιτελικά Grand Slam μετά το Roland Garros του 2017. Στο super tie break η Αζαρένκα έφθασε σε match point στο 9-8, όμως η Σβιτόλινα απάντησε με τρεις πόντους για να πανηγυρίσει τη μεγάλη νίκη.
Χειραψία οι παίκτριες δεν αντάλλαξαν, με την Αζαρένκα να απομακρύνεται και απλά να κάνει ένα νεύμα στη Σβιτόλινα.

Η Σβιόντεκ έσωσε δύο match points κόντρα στην Μπέντσιτς

Η Σβιτόλινα τώρα θα βρεθεί απέναντι στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, την Ίγκα Σβιόντεκ, που είδε κατάματα τον αποκλεισμό με αντίπαλο την Μπελίντα Μπέντσιτς. Η Ελβετίδα στο 12ο game του 2ου σετ προηγήθηκε 15-40, έχοντας δύο ευκαιρίες να τελειώσει το παιχνίδι.

Όμως η Σβιόντεκ πήγε το σετ στο tie break και στο τέλος επικρατώντας με 6-7(4), 7-6(2), 6-3 προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στα προημιτελικά του Wimbledon.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα