Ο Τσιτσιπάς πρεμιέρα κόντρα στον τραυματία Μπεργκς

Κώστας Ευθυμιάδης
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε βολέ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει στις 04:30 (Eurosport 1) τον Βέλγο Ζιζού Μπεργκς, ο οποίος πήρε τη θέση του Ματέο Μπερετίνι.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκινά την υπεράσπιση των 1.200 βαθμών του Australian Open, με άλλο αντίπαλο από αυτόν που είχε κληρωθεί.

Ο Ματέο Μπερετίνι αποσύρθηκε λόγω προβλήματος στο δεξί πόδι και την θέση του πήρε ο Βέλγος Ζιζού Μπεργκς, ως Lucky Loser.

Το παράδοξο στην περίπτωση του Μπεργκς είναι πως κι αυτός είναι τραυματίας. Στον τρίτο προκριματικό γύρο αποσύρθηκε στο τρίτο σετ του αγώνα του κόντρα στον Αυστραλό Σουίνι, όμως παρ’ όλα αυτά, γνωρίζοντας πως υπάρχει η πιθανότητα να μπει στο κυρίως ταμπλό από το «παράθυρο», περίμενε και του δόθηκε η ευκαιρία.
Ο 24χρονος Βέλγος έχει βρεθεί στον δρόμο του Στέφανου μόνο μία φορά κι αυτή ήταν στα προκριματικά του τουρνουά της Αντβέρπης, όπου ο Τσιτσιπάς είχε κερδίσει με 6-0, 6-3.

Ο Μπεργκς είναι το Νο130 στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ είναι η τρίτη φορά που θα παίξει σε κυρίως ταμπλό ενός slam. Μετρά δύο ήττες, μία στο Wimbledon το 2022 από τον Ντράπερ με 3-0 σετ και μία στη Μελβούρνη πέρυσι από τον Ντζέρε με 3-1.

Ολο το πρόγραμμα της 2ης ημέρας ΕΔΩ

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα