Τσιτσιπάς: «Μου δίνει αυτοπεποίθηση το σερί, το δύσκολο είναι να το κρατήσω» (vid)

Newsroom
tsitsipas_barcelona24
Ευχαριστημένος με τον τρόπο που έπαιξε κόντρα στον Ρομπέρτο Καρμπάγιες Μπαένα εμφανίστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Barcelona Open.

Στις οκτώ σερί νίκες του στο χώμα στάθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με τον Έλληνα να τονίζει πως το γεγονός αυτό του δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

Μάλιστα, ο 25χρονος τενίστας μίλησε και για την καλή απόδοση του αντιπάλου του, ο οποίος τον δυσκόλεψε αρκετά στα service game του, έχοντας καλές επιστροφές.

Οι on court δηλώσεις του Τσιτσιπά

«Έπρεπε να μείνω εκεί και να προσπαθήσω να βρω λύσεις, επέστρεφε καλά σε κάποιες στιγμές του αγώνα και έπρεπε να βγάλω μεγάλα χτυπήματα. Η υπομονή μου ήταν εκεί όταν τη χρειάστηκα. Έκανα πολύ καλά πράγματα με το forehand μου και το σερβίς μου έκανε κλικ σε κάποιο σημείο του αγώνα, οπότε πήρα κάποια γκέιμ με μεγαλύτερη ευκολία. Οπότε έκανα συντήρηση δυνάμεων συγκριτικά με προηγούμενα σημεία του ματς.

Έβγαλα μερικά μεγάλα σερβίς και αυτό με βοήθησε να κερδίσω το μομέντουμ και αυτοπεποίθηση, ξέροντας ότι μπορώ να σερβίρω έτσι. Και το πέρασα αυτό και στις επιστροφές μου, έτσι όλα αυτά δούλεψαν σε ένα καλό σημείο του ματς και ήξερα ότι ήμουν τυχερός σε ένα-δύο πόντους, θα είχα την ευκαιρία για μπρέικ. Έτσι και έγινε, οπότε έγινε πιο εύκολη η ζωή μου».

Για τις οκτώ διαδοχικές νίκες του:

«Είναι καλό που έχω κάνει ένα σερί σαν αυτό, γίνεται δυσκολότερο όσο συνεχίζεις. Το πιο δύσκολο είναι να το κρατήσεις. Είναι, πάντως, καλό να έχω αυτόν αριθμό μέχρι τώρα, μου δίνει αυτοπεποίθηση και μου αρέσει που είμαι σε αυτό το σερί, είναι κάτι το οποίο εύχεσαι να γίνεται πιο συχνά. Παίρνω τα θετικά από όλο αυτό και να το περάσω στο τένις μου».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ATP Τελευταία Νέα