Τσιτσιπάς: Κάνει πρεμιέρα στη Βαρκελώνη τo απόγευμα της Τετάρτης

Δημήτρης Ντζάνης
gettyimages_apostolos_stefanos_tsitsipas
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Σεμπάστιαν Όφερ το απόγευμα της Τετάρτης, στην πρεμιέρα του στο 500άρι τουρνουά της Βαρκελώνης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τις δάφνες κατάκτησης του Masters στο Μόντε Κάρλο, για 3η φορά στην καριέρα του, κάνει πρεμιέρα στο 500άρι χωμάτινο τουρνουά στη Βαρκελώνη.

Ο 25χρονος τενίστας θα αντιμετωπίσει τον αυστριακό Σεμπάστιαν Όφερ για τον 2ο γύρο, σε ένα παιχνίδι που θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης (17/4) και αναμένεται να αρχίσει γύρω στις 19:00, ώρα Ελλάδας.

Θα είναι το τελευταίο παιχνίδι στο κεντρικό κορτ, που φέρει το όνομα του Ράφα Ναδάλ (Pista Rafa Nadal).

Kατά σύμπτωση θα προηγηθεί ο αγώνας του Ναδάλ, με τον Αλεξ ντε Μινόρ, στο πιο σημαντικό παιχνίδι της ημέρας.

Ο Τσιτσιπάς μετρά δύο νίκες απέναντι στον 27χρονο Όφνερ (Νο.43), αρχικά σε τουρνουά Challenger στην Αμβέρσα το 2017 με 2-1 σετ και πέρυσο στη φάση των «16» στο Roland Garros με 7-5, 6-3, 6-0.

Ο Όφνερ δεν έχει τίτλο στο tour ενώ το φετινό του ρεκόρ είναι στο 8-11. Ο Τσιτσιπάς με την κατάκτηση του τίτλου στο Μόντε Κάρλο άνοιξε λογαριασμό για το 2024 και έφθασε στους 11 τίτλους στην καριέρα του, το δικό του ρεκόρ μέσα στη σεζόν είναι 17-6.

Ο νικητής θα περάσει στη φάση των «16» και θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Λορέντζο Μουζέτι (Ιταλία) και Ρομπέρτο Καρμπάγιες Μπαένα (Ισπανία), που θα αγωνιστούν στην Pista Andres Gimeno, γύρω στις 17:00, ώρα Ελλάδας.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ATP Τελευταία Νέα