Miami Open: Ντιμιτρόφ και Ζβέρεφ προκρίθηκαν στα ημιτελικά

Newsroom
gettyimages_dimitrov_miami_open24
Μετά τους Γιανίκ Σίνερ και Ντανιίλ Μεντβέντεφ, οι Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Miami Open με επικρατήσεις επί των Κάρλος Αλκαράθ και Φαμπιάν Μαροζάν αντίστοιχα.

Ο... μυθικός Ντιμιτρόφ πήρε για δεύτερη σερί αναμέτρηση τη νίκη κόντρα στον Κάρλος Αλκαράθ με 6-2, 6-4, παίρνοντας για πρώτη φορά το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Miami Open. Ο Βούλγαρος τενίστας πραγματοποίησε εξαιρετικό παιχνίδια, προκαλώντας αρκετά προβλήματα στον νεαρό Ισπανό.

Πιο συγκεκριμένα στο πρώτο σετ ο 32χρονος πήρε από νωρίς σημαντικό προβάδισμα (3-0), με το Νο.2 του κόσμου να μην μπορεί να βγάλει αντίδραση και στο 8ο game να χάνει το σετ με 6-2, μετά από δεύτερο break.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε αντίστοιχα με το πρώτο για τον Βούλγαρο, ο οποίος βρέθηκα ξανά στο +3 στα games (4-1). Σε εκείνο το σημείο ο Αλκαράθ έδειξε σφυγμό και με 3-0 σερί, ισοφάρισε για το 4-4. Βέβαια, η αντίδραση του Ισπανού δεν ήταν αρκετή, ώστε ν' ανατρέψει τα δεδομένα και να... χαλάσει το παιχνίδι του Ντιμιτρόφ. Ο έμπειρος τενίστας απάντησε στο σερί του Αλκαράθ και με 2-0 επιμέρους στα games έκανε το 6-4 για να σφραγίσει μία μεγάλη πρόκριση.

Στα ημιτελικά του Miami Open ο Ντιμιτρόφ θα έρθει αντιμέτωπος με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος επικράτησε με straight set (6-3, 7-5) του πολύ καλού Φαμπιάν Μαροζάν. Ο Γερμανός δεν δυσκολεύτηκε στο πρώτο σετ, καθώς βρήκε γρήγορο break (2-1). To No.5 του κόσμου διατήρησε στη συνέχεια μία δοαφορά δύο games (4-2), ενώ λίγο αργότερα με ένα break έκανε το 6-3.

Στο δεύτερο σετ τα πράγματα ήταν πιο... κλειστά με τους δύο παίκτες να μην παίρνουν εύκολα ρίσκα, διατηρώντας τα σερβίς τους. Το break που έκρινε το σετ και συνάμα την πρόκριση ήρθε από τον Ζβέρεφ στο 10ο game, με τον Γερμανό να σφραγίζει την επιστροφή του στα ημιτελικά του Miami Open μετά απο έξι χρόνια.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image, Frey/TPN
 

ATP Τελευταία Νέα