Κύργιος: «Θα έλεγα πως είμαι ο λιγότερο επαγγελματίας τενίστας»

Newsroom
Κύργιος: «Θα έλεγα πως είμαι ο λιγότερο επαγγελματίας τενίστας»
Ο Νικ Κύργιος είπε πολλά και ενδιαφέροντα σε διαδικτυακή συνέντευξή του, με τον Αυστραλό τενίστα να παραδέχεται πως δεν είναι και ο καλύτερος επαγγελματίας.

O Νικ Κύργιος φιλοξενήθηκε στο «Impaulsive» podcast του Αμερικανού youtuber Λόγκαν Πολ στην Αυστραλία και αναφέρθηκε σε πολλά θέματα.

«Το τένις είναι δύσκολο επειδή πρέπει να μάθεις να ζεις με την αποτυχία. Κάθε εβδομάδα υπάρχει μόνο ένας νικητής και δεν είναι μόνο ένα ματς, αφού πιθανότατα θα ακολουθήσει μια ήττα και την επόμενη εβδομάδα», είπε ο Αυστραλός, ο οποίος παραδέχτηκε στη συνέχεια πως πιθανότατα είναι ο τενίστας με τον λιγότερο επαγγελματισμό αυτή τη στιγμή.

«Θα έλεγα πως εγώ είμαι ο λιγότερο επαγγελματίας τενίστας. Δεν κάνω ζέσταμα πριν από τους αγώνες μου, δεν έχω προπονητή, το δοκίμασα αλλά δεν μου ταίριαζε».

Αναφερόμενος στο περσινό Wibledon και στην παρουσία του στον τελικό απέναντι στον Τζόκοβιτς ο Κύργιος είπε: «Το Wimbledon πέρσι ήταν πραγματικά η ευκαιρία μου. Αν είχα νικήσει, ειλικρινά, νομίζω πως θα σταματούσα το τένις για τουλάχιστον έναν χρόνο ή δύο. Ήμουν δύο σετ μακριά από το να τα καταφέρω. Κατέκτησα το 1ο σετ και σκέφτηκα ότι αυτό είναι, αλλά μετά δεν ήμουν σε θέση να διατηρήσω το ίδιο επίπεδο, ο Νόβακ έμεινε στο ίδιο επίπεδο και κατάφερε να με νικήσει».

«Ο ΜακΕνρό, ο Σάμπρας ή ο Αγκάσι δεν θα επιβίωναν σήμερα»

Τέλος συγκρίνοντας τον Mάικλ Τζόρνταν με τον Ρότζερ Φέντερερ, ο Κύργιος είπε:«O Φέντερερ και ο Τζόρνταν είναι αρκετά παρόμοιοι, αλλά νομίζω στατιστικά ο Τζόκοβιτς είναι καλύτερος. Ο Τζόρνταν πιστεύω πως θα μπορούσε να παίζει στο NBA ακόμα και στη σημερινή εποχή, αντίθετα ο ΜακΕνρό, ο Σάμπρας ή ο Αγκάσι δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν στο σημερινό τένις».

 

ATP Τελευταία Νέα