ATP Finals: Ο Τσιτσιπάς κόντρα στον Ρούνε, σε ματς επιβίωσης

Κώστας Ευθυμιάδης
Tσιτσιπάς και Ρούνε χαμογελούν μετά το τέλος αγώνα
Στις 15:30 ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει τον Χόλγκερ Ρούνε, με τον νικητή να ελπίζει σε πρόκριση στα ημιτελικά και τον χαμένο να σκέφτεται πρόωρα τις διακοπές.

Την ευκαιρία τους να μείνουν «ζωντανοί» στο κυνήγι την 4αδας στο ATP Finals, έχουν σήμερα Τσιτσιπάς και Ρούνε.

Αμφότεροι γνωρίζουν πως αν χάσουν σήμερα, θα πρέπει να έρθει η συντέλεια του κόσμου για να προκριθούν (Τζόκοβιτς ή Σίνερ να κάνουν το 3/3 και να υπάρξει τριπλή ισοβαθμία στην δεύτερη θέση), επομένως το παιχνίδι αυτό έχει τον ορισμό του «τελικού» και για τους δύο.

Σε ένα γρήγορο court, το σερβίς θα παίξει τον ρόλο του και ο Τσιτσιπάς θα ποντάρει σε αυτό πάνω στον Ρούνε.

Στα μεταξύ τους ματς o Ρούνε έχει το απόλυτο, σε δύο αναμετρήσεις. Η μία το 2022 στην φάση των «16» στο Roland Garros και η άλλη λίγο καιρό μετά, στον τελικό της Στοκχόλμης, που ήταν σε κλειστό γήπεδο και σκληρή επιφάνεια, όπως και το σημερινό ματς.

Στις 22:00 θα γίνει η ματσάρα Τζόκοβιτς - Σίνερ που λογικά θα κρίνει την πρωτιά, αλλά δεν αποκλείεται να τους δούμε ξανά να παίζουν στον τελικό την Κυριακή…

Να τονιστεί πως υπάρχουν σενάρια πρόκρισης από σήμερα. Το ένα είναι αν ο Τζόκοβιτς κερδίσει και την παράλληλα κερδίσει και ο Ρούνε τον Τσιτσιπά. Το άλλο είναι να κερδίσει ο Σίνερ με 2-0 ή να κερδίσει με 2-1 και ο Τσιτσιπάς να επικρατήσει του Ρούνε.

Το σημερινό (14/11) πρόγραμμα (μετάδοση Cosmote Sport 6)

  • 13:00 Σ. Γκονζάλες/Βασελέν - Μ. Γκονζάλες/Μολτένι
  • 15:30 Τσιτσιπάς - Ρούνε
  • 19:30 Ντόντιγκ/Κράιτσεκ - Γκρανογιέρ/Σεμπάλος
  • 22:00 Τζόκοβιτς - Σίνερ
 

ATP FINALS Τελευταία Νέα