Νο.1 στο Πεκίνο ο Τζόκοβιτς!

Gazzetta team
Νο.1 στο Πεκίνο ο Τζόκοβιτς!
Στην τελευταία του ημέρα στο ρετιρέ της παγκόσμιας κατάταξης ο Νόβακ Τζόκοβιτς έπαιξε σαν... Νο.1 και κέρδισε στον τελικό του China Open τον Ράφα Ναδάλ!

Ο 26χρονος Σέρβος έπαιξε εκπληκτικό τένις και επικράτησε με 6-3, 6-4 του μεγάλου αντιπάλου του, κατακτώντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το τρόπαιο στο 500άρι τουρνουά της ΑΤΡ. Αύριο (7/10) θα παραχωρήσει την κορυφή του κόσμου στον Ναδάλ, ωστόσο έδειξε στον αριστερόχειρα Ισπανό ότι θα πρέπει να... μοχθήσει για να παραμείνει εκεί! Με τη νίκη του ο Νόλε κατέκτησε το τέταρτο τρόπαιό του για φέτος και 38ο συνολικά.

Ο Ράφα έμεινε στους δέκα τίτλους για το 2013, ωστόσο σε 14 συμμετοχές σε τουρνουά έχει παίξει σε 13 τελικούς. Μετρούσε, μάλιστα, 26 συνεχόμενες νίκες σε hard court και 21 στο τουρ! Δεν βρέθηκε, πάντως, στην καλύτερή του μέρα και σίγουρα απογοήτευσε τους φαν του, αφού ο πήχης... παραείναι ψηλά. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν δημιούργησε καμία ευκαιρία για μπρέικ! Φεύγει, ωστόσο, από το Πεκίνο έχοντας πετύχει τον μεγάλο του στόχο, την επιστροφή στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης μετά από περίπου δύο χρόνια. Και παραμένει αρκετά μπροστά στο head to head με τον Τζόκοβιτς (22-16).

Άργησε να μπει στο ματς ο Ναδάλ, σε αντίθεση με τον Νόλε που έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα και πήρε κεφάλι με 3-0. Στη συνέχεια έκανε τα... απλά, δηλαδή κράτησε το σερβίς του και προηγήθηκε με 1-0 σε 35 λεπτά. Σαφώς ανώτερος ο Τζόκερ και αποφασισμένος να σπάσει το σερί των τριών ηττών από τον Ισπανό.

Μπρέικ με το καλημέρα έκανε και στο δεύτερο σετ ο... καυτός Τζόκοβιτς. Πολύ δυνατός στο σερβίς του ο Σέρβος, πήρε με σχετική άνεση το προβάδισμα με 3-1 και 4-2. Ο Ράφα είχε ανεβάσει πλέον την απόδοσή του, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να κάνει το μπρέικ και να απειλήσει τον Νόλε, που σέρβιρε στο 5-4 για τη νίκη και έφτασε στο τρόπαιο (το τέταρτο στο Πεκίνο) μετά από 87 λεπτά αγώνα. Με τον θρίαμβό του στην Κίνα πήρε 500 βαθμούς, αλλά και 557.100 δολάρια.

Οι δύο σούπερ σταρ του τένις θα μεταφερθούν τώρα στη Σανγκάη, όπου θα διεκδικήσουν το στέμμα στο προτελευταίο Masters της χρονιάς. Ο Τζόκοβιτς καλείται και εκεί να υπερασπιστεί τον περσινό τίτλο του...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα