Εκτός ο Χάας, φαβορί ο Μόνακο

Gazzetta team
Εκτός ο Χάας, φαβορί ο Μόνακο
Με τον Τόμι Χάας να εγκαταλείπει άδοξα το τουρνουά του Ντίσελντορφ, λόγω ίωσης, Χουάν Μόνακο και Γιάρκο Νιέμινεν βάζουν υποψηφιότητα για τον τίτλο.

Τα πάνω κάτω ήρθαν στη Γερμανία κι ενώ όλοι περίμεναν τον Τόμι Χάας να προχωρά, διεκδικώντας τον τίτλο, ο Γερμανός τους… απογοήτευσε. Η ίωση που ταλαιπωρεί το τελευταίο διάστημα αρκετούς τενίστες «χτύπησε» και τον 35χρονο πρωταθλητή, Νο2 του ταμπλό, ο οποίος απέσυρε τη συμμετοχή του από το ματς των προημιτελικών κόντρα στον Γιάρκο Νιέμινεν (Νο6).

Ο Φινλανδός πέρασε ξεκούραστα στην τελική τετράδα, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ιγκόρ Σίσλινγκ. Ο Ολλανδός από την πλευρά του νίκησε τον Ζαν Χάγεκ με 6-3, 6-1. Φαβορί και στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών, που έχει χρώμα Αργεντινής, με τον Χουάν Μόνακο, Νο3 του ταμπλό να είναι το Νο1 φαβορί για το εισιτήριο του τελικού.

Ο Αργεντίνος προκρίνεται για δεύτερη φορά φέτος στα ημιτελικά ενός τουρνουά, μετά τη νίκη του με 6-3, 6-4 επί του Τομπίας Κάμκε, που ήταν η 4η σε ισάριθμες αναμετρήσεις, ανεβάζοντας παράλληλα το ρεκόρ του στο χώμα σε 188-104 σε νίκες. Αντίπαλός του στο δρόμο για τον τελικό ο Γκούιντο Πέγια. Εκπληκτική πορεία από τον 23χρονο συμπατριώτη του, ο οποίος έθεσε εκτός και τον Βίκτορ Τρόιτσκι, Νο7 του ταμπλό, με 7-6, 7-5.

Έξω Σιμόν, Κουέρι

Η τετράδα, όμως, βγήκε και στη Νίκαια και σε αυτήν δεν βρίσκεται ο Ζιλ Σιμόν, καθώς ηττήθηκε με 6-4, 7-5 από τον Πάμπλο Αντούχαρ. Επόμενος αντίπαλος του Ισπανού είναι ο Γκαέλ Μονφις, που λύγισε με 6-2, 6-3 τον Ρόμπιν Χάασε. Στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν οι Αλμπέρτ Μοντανιές (6-4, 6-1 τον Πολ Ανρί Ματιέ) και ο Εντουάρ Ροζέρ Βασελίν, που άφησε εκτός τον Σαμ Κουέρι (3-6, 7-6, 6-1).

 

Τελευταία Νέα